Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc ciekawy jestem, czy tylko ja tak mam. Piszę sobie z kimś i chcę coś podyktować klawiaturce "voice to text", wciskam tę małą ikonkę mikrofonu w prawym górnym rogu klawiatury i... NIC :/ Żadnej reakcji.

Pomocy?

Opublikowano (edytowane)

Na moim aktualnym tel (Samsung galaxy grand neo) jak i u mojej mamy(Xperia L) też to nie działa - wydaje mi się że to chyba wina odnośnika do tego "voice to text"

A samo w sobie działa tylko na stockowej klawiaturze

Zobaczę u siebie na RN2 jak przyjdzie  :ugeek:

Edytowane przez Gabewu5
Opublikowano

Nie wiem czy to może mieć wpływ... Ale wczoraj pobrałem ze sklepu Google aplikację "Google", prezentowaną jako ulepszoną i lepszą wersję "google now" i powiem wam, że u mnie voice działa... przynajmniej w klawie stock i przy wyszukiwaniu poprzez apkę Google, nawet pojawił mi się w końcu widżet "Google Search" po instalacji tego :D.

Opublikowano

Musisz zmienić klawiatura > wyszukiwanie głosowe czy jakoś tak.

Obstawiam ze tego nie zmieniłeś. Bez 1 zmiany nie będzie działać.

Potem ci wróci normalna klawiatura i wyszukiwanie głosowe się pojawi nad klawiaturą.

Opublikowano (edytowane)

Ustawienia, urządzenie, język, klawiatury domyślne: pisanie głosowe google i klawiatura google, muszą mieć ptaszka ON.

Też niedawno się z tym uporałem, bo mi się jakoś samo wyłączyło to "pisanie głosowe google".

Edytowane przez raf7705
  • Like 1
Opublikowano

A wy dziwiliście się jak narzekałem na MIUI.

Ogólnie jest ok ale jak coś ci trzeba... Ja szukałem pół dnia jak zmienić nazwę folderu np.

Podobnie pół dnia się przyzwyczajałem jak znaleźć statystyki baterii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...