Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.4.0.VMRCNXM dla telefonu Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 (nazwa kodowa marble). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_MARBLE_OS3.0.4.0.VMRCNXM_15.zip/download Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
Master Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 29 minut temu, lee napisał(a): Beznadzieja nie chcę się pobierać... zobacz przez mirrory - auto detect albo ręcznie coś tam wybierz ... bywa że chwilowo są problemy też - ostatnio dobrze się pobierało z głównego ... a przez updater systemowy to chyba mała szansa że się uda 🙃
ziomek1993 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Nie dziwie się nikomu, jak pobiera z sourceforge. A zwłaszcza jak nie ma mirrorów , to wtedy kicha. Próbuj przez Internet Download Manager (IDM) czy Free Download Manager (DFM) . W ogóle tam to lejek, tak jak mediafire. Ewentualnie, spróbuję pobrać, zrobić reupa i dam ci linka . Bardzo dziwne, skopiowałem link i zacząłem pobierać przez uget i leci aż miło ... Więc nie wiem, albo z netem problem albo trafiłeś na jakieś serio spadki ( zapchane serwery ) ... Edytowane 28 Kwietnia przez ziomek1993 1
Raf6 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Czy zdarzają się wam jakieś restarty na hyperos 3? Nie wiem czy to system czy bateria mi pada na tym f5. Telefon trochę poobijany ale działa.Oficjalna wersja 3.0.2. Jeszcze zablokowany bootloader bo czekam na 30dni konta.
markof75 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Czy zdarzyła się komuś taka sytuacja że po aktualizacji wróciło recovery systemowe?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Maja Autor Opublikowano 18 Maja Recovery systemowe będzie wracać po każdej aktualizacji. Chcemy uniknąć sytuacji, w której komuś ROM się nie odpala po aktualizacji (stoi na fastboocie) ze względu na TWRP czy inne customowe recovery niekompatybilne z danym Androidem (a były takie przypadki). Trzeba wgrywać je od nowa niestety.
markof75 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) 13 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Recovery systemowe będzie wracać po każdej aktualizacji. Chcemy uniknąć sytuacji, w której komuś ROM się nie odpala po aktualizacji (stoi na fastboocie) ze względu na TWRP czy inne customowe recovery niekompatybilne z danym Androidem (a były takie przypadki). Trzeba wgrywać je od nowa niestety. Ok, ale czy da rade zaktualizować wersję HyperOS bez utraty danych przez fastboot? Dobra znalazłem: ./windows_fastboot_update_rom.bat Edytowane 18 Maja przez markof75
Rekomendowane odpowiedzi