Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi 15 12/512 vs Xiaomi 17 12/512

Pytanie

Opublikowano

Jako że łamiąc 15-tkę mocno ograniczyłem jej użyteczność (przestaje widzieć sieć komórkową) i jadąc na rezerwowym, lekko zmęczonym 12x odkryłem że z rynku wymiotło czarne Xiaomi 15 12/512 w dobrej cenie. Dodatkowo Master namieszał mi w głowie i zastanawiam się czy warto dopłacać ok 700 pln do Xiaomi 17.

Problem jest taki że co bym nie wybrał z tych 2 to nie będzie efektu wow.

Bardziej pasuje mi wygląd 15-tki (pokrywa obiektywów), 17 daje niby lepszą baterię, na papierze gorsze aparaty i ciut większą wydajność oraz rok wsparcia więcej. Ekrany te same, soft w zasadzie też, tym bardziej że planuję ponownie odblokować BL i wrzucić "nasze" oprogramowanie.

Nie trafiłem na żaden rzetelne porównanie, test obu modeli. Mam na myśli normalne użytkowanie a nie cyferki z benchmarków.

Może pomożecie wybrać :)  

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

@czarek1212 owszem. Większa bateria tylko nie da się odblokować, a jeżeli nawet to ROM z naszego forum, a jak ktoś się walnie, bo mu wrażliwe aplikacje nie będą działały, i przez pomyłkę wgra Global i zablokuje to cegła na zawsze. Tylko chiński ROM i wtedy może blokować. Czy większa bateria tak ważna nie wiem? Ja bardzo lubię ROM-y xiaomi.eu, ale ze względu, że korzystam z wielu wrażliwych aplikacji, w tym mObywatela  i eDO App do podpisywania, podpisem elektronicznym różnych pism, bo przeszedłem na e-skrzynkę i nie muszę czekać na polecone (teraz listonosz chodzi z poleconymi, raz w tygodniu takie mają braki pracowników). Wiec niestety przeszedłem na ROM Taiwan, jestem trochę do tyłu z aktualizacjami, ale się doczekam. Aha, mam Xiaomi 14 Ultra i wcale nie uważam, że te nowe modele mają kosmiczne różnice. A co do ładowania, bo dużo korzystam z telefonu, to ładuje i 2 razy dziennie, ale co to przeszkadza, 30-40 minut i mam 100% baterii. A co do płacenia mogę płacić smartwatchem.

• 0
Opublikowano

xiaomi 17 pro max chyba mam od listopada lub grudnia odblokowałem go dosłownie jednym kliknieciem myszki  i trwało to może max 3 minuty co dziwne w telefonie status odblokowania jest na "zablokowany"  a mam wgrane twrp i elite rom w dodatku mobywatel działanormalnie bo api checker pokazuje wszystko na zielono.

Wiec nie pisz że sie nie da jak sie da oczywiście pod warunkiem jak masz hyperos w wersji 3.045.0 bodajrze ze stycznia 2026 

• 0
Opublikowano

@czarek1212 nie piszę, że się nie da tylko jaka masz wersję telefonu, to znaczy gdzie kupiona? Czy jest CN, czy EU ? Jak EU to w porządku, ale jak CN i mi nie wierzysz to wgraj sobie Global i zablokuj, to zrozumiesz co napisałem. I jak to możliwe, że masz zablokowany a wgrałeś TWRP i inny ROM? Co to kurde czary? Nie ma takiej opcji. Odblokuj sobie tak, żeby kłódka była otwarta i spróbuj użyć eDO App do podpisu elektronicznego to ci się nie uda. Z mObywatelem bywa różnie, większość ludzi pisała, że nie da się odblokować odciskiem palca. A co do aplikacji bankowych bywa też różnie ING działało mi normalnie a apki Millenium nie da się zainstalować na mojej 14 Ultra, ludzie pisali też o innych bankach. I powiedz mi jak możesz mieć odblokowany, a pisze ci "zablokowany" to absurd. Albo, albo. Nie wiem co kręcisz i starasz mi się udowodnić, ale tyle lat siedzę na forum i tyle telefonów przerobiłem, że wiem, co piszę. I co to jest "elite rom" no mogę tego nie wiedzieć zawsze korzystałem z xiaomi.eu z forum. Możesz mi to wytłumaczyć?

I od kiedy wersję CN da się odblokować, nawet płatnie ?

• 0
Opublikowano (edytowane)

i co z tego że jesteś na tym forum tyle lat jak nic nie wiesz. Nie ma wersji xiaomi 17 pro max global jest tylko wersja Chinska a dlaczego tak jest? to polecam fora Chinskie nie bedze edukował cie.

widze że nie mozna dodawać linków odwiedż wiec sobie xda  wpisz FREE Xiaomi 17 Series & Redmi K90 Pro Max Bootloader Unlock (No Disassembly!)

Rreasumujac nie znasz sie to nie wypowiadaj sie a jak chcesz wypowiadać sie to pasowałoby zgłebić ten temat prawda?  odwiedz  też strone ncunlock 

Edytowane przez czarek1212