Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.15.0.WPACNXM dla telefonu Xiaomi 17 Ultra (nazwa kodowa nezha).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_NEZHA_OS3.0.15.0.WPACNXM_16.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jeżeli xiaomi.eu nie przypadnie do gustu to jaki ROM wgrać, żeby był najbardziej aktualny producenta i skad go pobrać. Jest dużo jak iść w jedną stronę, ale jak z powrotem to nie znalazłem. 😄 Jak sprawdzić po odblokowaniu bootloadera i wgraniu custom ROM jaki był wcześniej i zainstalować go ponownie? Wie kto..

Opublikowano
49 minut temu, szamak napisał(a):

A jeżeli xiaomi.eu nie przypadnie do gustu to jaki ROM wgrać, żeby był najbardziej aktualny producenta i skad go pobrać. Jest dużo jak iść w jedną stronę, ale jak z powrotem to nie znalazłem. 😄 Jak sprawdzić po odblokowaniu bootloadera i wgraniu custom ROM jaki był wcześniej i zainstalować go ponownie? Wie kto..

wygrywasz najnowszy jaki znajdziesz - jaki był wcześniej to trzeba sprawdzić przed wrzuceniem xiaomi EU ... jeśli to fon z naszej dystrybucji to będzie wersja global na Europę ... instalujesz przez miflash - ROM musisz pobrać w wersji fastboot - tu jest poradnik co do tej procedury - ogólnie na globalny telefon możesz wrzucić ROM typu global i zablokować fona z powrotem - romy mogą być też w wersjach na Tajwan lub Indonezję - to też są globale ... jeśli będziesz chciał ROM z nagrywaniem rozmów i będziesz chciał zablokować z powrotem fona to najlepszy będzie Tajwan - oznaczenie literowe TW - a jak chcesz wersję europejska to szukasz z oznaczeniem EU ...

Opublikowano

A jak chce l, żeby prawienie i najbliżej do oryginału to jaki konkretnie ROM do dystrybucji oficjalnej w Polsce, skar to pobrać, bo z tego co czytam to są dwie różne wersje EEA i Global, jak to sprawdzić, nie wydaje mi się, że każdy ktoś sprawdza przed odblokowaniem jakie ma literki w oznaczeniu roku i skąd to pobrać.

Opublikowano
40 minut temu, szamak napisał(a):

A jak chce l, żeby prawienie i najbliżej do oryginału to jaki konkretnie ROM do dystrybucji oficjalnej w Polsce, skar to pobrać, bo z tego co czytam to są dwie różne wersje EEA i Global, jak to sprawdzić, nie wydaje mi się, że każdy ktoś sprawdza przed odblokowaniem jakie ma literki w oznaczeniu roku i skąd to pobrać.

Wszystko w tej kwestii jest tutaj: