Skocz do zawartości
  • 0

Problem z ładowaniem

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mówimy o redmi notę 14
jakiś czas temu odebrałem telefon z naprawy ubezpieczenia wyświetlacza.
Parę dni używałem telefon i wczoraj wieczorem przestało widzieć 1 z 2 kart sim (mówimy o slocie 1).
Mówię dobra rano sobie to ogarnę...
Rano patrzę mam 10 procent baterii czas naładować telefon. A tam zong. 
Żadna ładowarka nie działa. Kable zmienione , wejście od ładowania czysto (nie było żadnych paprochów). I telefon padł. Nie miał styczności z wodą itd...
Dwa dni temu normalnie ładował... ehh pt 13...
Co robić? Można takie coś oddać na gwarancję? Kupiłem za pośrednictwem Media Expert.

aha czytałem jeszcze gdzieś, żeby wyłączyć telefon restartować itd.. 
zanim padł spróbowałem jeszcze aktualizacji. Skończyłem na przywróceniu ustawień fabrycznych i też nic się nie działo 

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

No chyba nic innego nie zostaje ... Ja też ostatnio wymieniałem ekran ... Trochę musiałem nawalczyc się z CCS xiaomi żeby zrobili mi to bezpłatnie ale się udało ... 🙃 W każdym razie ciekawe co opisujesz ... Z jednej strony to może być zbieg okoliczności bo wymiana ekranu nie powinna powodować takich problemow ... A z drugiej - ch... wie ... 🙃 Może spotkał się z takim przypadkiem @Acid - podejrzewam że spotkali się tam w mi center już z różnymi cudami 🙃 a to co zrobiłeś to chyba wszystko co mogłeś ...

• 0
Opublikowano

Tak z różnymi cudami ale no dopóki nie otworzysz telefonu to nie wiesz. Jak nie reaguje ładowarka to nic nie zrobisz. Można przypuszczać, że padł moduł USB albo po prostu odpięła się taśma jak ktoś go składał po wymianie LCD to stykało, potem nie wiem rzuciłeś telefonem i się poluzowało. 

• 0
Opublikowano

Oj eksperci wystarczyło poczytać i się zapoznać. Zaczęło się od tego że przestało czytać jedna z kart sim . Jak bym wiedział, że to jest powiązane z ładowaniem to bym od razu zrozumial. Płyta łączy że sobą ładowanie i karty sim. Telefon na gwarancję oddam. Przecież nie moja wina że wkładałem kartę i przestało chodzić:D