Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów0 odpowiedzi
-
0 głosów4 odpowiedzi
-
0 głosów6 odpowiedzi
-
0 głosów0 odpowiedzi
-
0 głosów5 odpowiedzi
15 pytań w tym forum
-
Brak wybudzenia ekranu podczas połączenia przychodzącego
Witam. Potrzebuje pomocy w sprawie wybudzenia ekranu połączeń przychodzących. Gdy ktoś do mnie dzwoni mam czarny ekran słychać tylko dźwięk dopiero gdy parę razy zablokuje i odblokuje telefon pokazuje się kto dzwoni.
0 głosów0 odpowiedzi -
-
Problem z ładowaniem
Witam. Mówimy o redmi notę 14 jakiś czas temu odebrałem telefon z naprawy ubezpieczenia wyświetlacza. Parę dni używałem telefon i wczoraj wieczorem przestało widzieć 1 z 2 kart sim (mówimy o slocie 1). Mówię dobra rano sobie to ogarnę... Rano patrzę mam 10 procent baterii czas naładować telefon. A tam zong. Żadna ładowarka nie działa. Kable zmienione , wejście od ładowania czysto (nie było żadnych paprochów). I telefon padł. Nie miał styczności z wodą itd... Dwa dni temu normalnie ładował... ehh pt 13... Co robić? Można takie coś oddać na gwarancję? Kupiłem za pośrednictwem Media Expert. aha czytałem jeszcze gdzieś, żeby wyłączyć telefon restartować it…
0 głosów4 odpowiedzi -
Hyper os3 aktualizacja mega problem
Witam. Telefon Redmi note 14pro+.Wersja chińska z indyjskim romem i zablokowanym bootloaderem. Aktualizacja 2 miechy temu poszła ok 👌 do hyoer os2.Pare dni temu pojawiła się do HO3.Sciagnalem, update poszedl i…… sorry. To nie jest system do twojego telefonu…. Bootlop do stock Recovery…. Porażka. Wlaczalem go i wylaczalem i udało się wrócić do poprzedniej wersji bez utraty danych… Ale! Nie działają mi w ogóle uprawnienia aplikacji. Niektóre apki mi wywala .. kontroler uprawnień wywala blad…. I tak cały czas. Jakieś pomysly? Jakieś wytyczne? Jakieś porady? Pozdrawiam
0 głosów6 odpowiedzi -
Po aktualizacji nie widzi karty pamięci.
Witam. Po ostatniej aktualizacji systemu, telefon nie widzi karty SD. Po uruchomieniu wyskakuje że karta jest widoczna, ale trzeba ją sformatować... I to by było na tyle. Niby kartę formatuje, ale cały czas pojawia się informacja że wykryto kartę i trzeba ją sformatować. Na komputerze karta śmiga. Została też sformatowana na kompie ale to nie pomogło. Telefon to Xiaomi Note 14 Pro.
0 głosów0 odpowiedzi -
Wykryte SIM, a tylko połączenia alarmowe
A tylko połączenia alarmowe Jak kupiłem jeszcze bylo ok a teraz juz nie
0 głosów5 odpowiedzi -
Ekran zawsze włączony
Do zamknięcia
0 głosów1 odpowiedź -
Martwe Ikony aplikacji wśród paska nawigacji u dołu ekranu.
Wyświetlają mi się martwe Ikony aplikacji wśród paska nawigacji u dołu ekranu.Pasek nawigacji działa ikony nie prowadzą do aplikacji proszę o pomoc. Przesyłam zdjęcie.
0 głosów6 odpowiedzi -
Dźwięk
Witam mam problem. Kupiłem telefon Redmi note 14 Pro + i słuchawki i strasznie cicho grają wyczytałem że trzeba wyłączyć absolute volume i wszystko powinno być ok tylko że nigdzie nie ma takiej opcji nawet jak wejdę w opcję programisty tego nie widać wie ktoś jak to można wyłączyć ta cała głośność bezwzględna bo to już się denerwujące robi żeby jakieś blokady były jak chce słuchać muzyki głośno to będę miał wyłączone jak cicho to będzie włączone ale opcji nie ma jak w starszym systemie pozdrawiam
0 głosów1 odpowiedź -
Redmi Note 14 Pro Plus 5G nie slychac rozmowcy
Witam , mam telefon redmi note 14 pro plus 5g , jak dzwonie do kogos to nie slysze rozmowcy, a jak ktos dzwoni do mnie jest wszystko ok, jeszcze doszedlem do tego ze jak zadzwonie do kogos , ta osoba odbierze i wcisne przycisk wstrzymaj polaczenie [wlaczenie i wylaczenie] jest ok, slysze rozmowce, zrobilo mi sie to po ostatniej aktualizacji to znaczy w czwartek , moze jakies podpowiedzi co z tym zrobic .pozdrawiam. ps na messenger i viber jest wszystko ok
0 głosów4 odpowiedzi -
Problem z połączeniem z Android Auto/Redmi Note 14
Cześć, Mam problem z połączeniem z Android Auto i Redmi Note 14. Mój telefon łączy się z samochodem, odtwarza muzykę, czyta wiadomości, kiedy ja dzwonię do kogoś normalnie da się rozmawiać przez Android Auto. Natomiast cyrk zaczyna się jak ktoś dzwoni do mnie. Wtedy telefon rozłącza się co 1-2 sekundy, rozmówca "przeskakuje" między telefonem a Android Auto, po chwili się łączy i znowu rozłącza. I tak w kółko. Nie da się rozmawiać kiedy ktoś dzwoni do mnie. Poza tym wszystko działa poprawnie. Wszystko jest zaktualizowane, HyperOS 2.0.6.0. W czym tkwi problem i jak go wyeliminować? Na poprzednim smartfonie Samsunga wszystko działało. …
0 głosów0 odpowiedzi -
Samoczynne restarty po połączeniu bt aparatu słuchowego Signia
Telefon kupiony dla starszej osoby. Redmi Note 14 4g samoczynnie restartuje się po sparowaniu i połączeniu z aparatem słuchowym Signia. Nie dość że się restartuje to jeszcze po restarcie traci sporo ustawień. Ten sam efekt w dwóch różnych egzemplarzach. Niby kompatybilny z protokołem ASHA. Przetrenowałem różne ustawienia bt w opcjach programistycznych, nic nie pomaga. Najnowszy oryginalny rom z Androidem 15. Ze starym RN10 wszystko działa. Ma ktoś jakis pomysł co z tym zrobić? (oprócz kupna innej marki np szajsunga)
0 głosów5 odpowiedzi -
200 mpx
witam wszystkich,chciałbym prosić o poradę,pomoc.Od ok miesiąca posiadam tel.redmi note 14 pro 5G.Ok.tydzień temu zniknęła opcja aparatu 200mpx a wtym miejscu jest Ultra HD.Jak to zmienić?Próbowałem różnych sposobów nic nie działa,nigdzie nie widzę opcji 200mpx.Dziekuję.
0 głosów4 odpowiedzi -
Odblokowanie bootloadera
Witam wszystkich serdecznie. Mam bardzo nietypowy przypadek. Mianowicie chodzi o to że jestem zarejestrowanym/użytkownikiem smartfonów Xiaomi od ponad roku , chodzi o aplikację MI Community. Poprzedni zarejestrowany mój smartfon to Redmi 11 T Pro i na nim nie miałem problemu z odblokowaniem bootloadera. Natomiast teraz jestem posiadaczem Redmi Note 14 Pro+ 5G i logując się na to same konto co przy poprzednim smartfonie wszystko niby jest ok,czyli dni aktywnego konta się zgadzają jest ponad 365dni,ale niestety żeby odblokować bootloadera w Redmi Note 14 Pro+ 5G trzeba w tej aplikacji zmienić region na Global i tu zaczynają się jaja.... Mianowicie po zmianie regi…
0 głosów7 odpowiedzi -
iControlAV5 - nieobsługiwana aplikacja
Witam Wszystkich. Mam pytanko odnośnie aplikacji którą chciałbym zainstalować na nowym telefonie Redmi Note 14 PRO 5G. Wszystkie inne aplikacje mi przeszły ale ta jedna nie chce ponieważ jest komunikat że mój tel tej aplikacji nie obsługuje. W Google Play także nie mogę jej znaleźć. A na starym tel Redmi Note 10 PRO działa cały czas. Można jakoś ją przekopiować na nowy tel?? Jest to aplikacja do sterowania amplitunerem Pioneer. iControl AV5
0 głosów10 odpowiedzi -
Problem z baterią
Witam. Kupiłem wczoraj nowego Redmi Note 14 Pro 5G i zauważyłem wieczorem problem z baterią. Zaczęła się dziwnie szybko rozładowywać. Oczywiście mam włączone różne opcje ograniczające zużycie energii. Zajrzałem do ustawień a tam na 86 procent bateri pokazuje mi że energii starczy na około 5 godzin. Pobrałem też appki do sprawdzania stanu baterii a tam wszystkie pokazują że zamiast baterii o pojemności ponad 5000 mam baterię 1000. Został mi sprzedany bubel że złą baterią czy to coś innego?
0 głosów2 odpowiedzi