Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.4.0.WMBCNXM dla telefonu Xiaomi 13 Pro (nazwa kodowa nuwa).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_NUWA_OS3.0.4.0.WMBCNXM_16.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Opublikowano (edytowane)

Czy na xiaomi.eu jest basic integrity jak na stocku z odblokowanym bootloaderem? Nie chcę tracić czasu na instalację romu, aby to sprawdzić. 

I jeszcze jedno pytanie. Czy przywrócono na HyperOS 3 opcję starego stylu szybkich ustawień? 

Edytowane przez antykat
Opublikowano

Jest basic. Opcji nie przywrócono, z tego co sprawdzaliśmy ostatnio większość telefonów już jej nie ma. Xiaomi 13 jest jednym z nielicznych wyjątków, gdzie Xiaomi to jeszcze pozostawiło, a Igor Eisberg postępuje zgodnie z zasadą "albo mają mieć wszystkie urządzenia, albo żadne". Skoro Xiaomi to stopniowo wyłącza, to nie ma gwarancji, że w pewnym momencie nie skasuje kompletnie kodu odpowiedzialnego za stary wygląd.

• Like 1
Opublikowano

Nowe kafelki mi nie przeszkadzają. Przeszkadza mi, i to bardzo, że rozdzielono szybkie ustawienia i powiadomienia. Chyba żaden inny producent nie zdecydował się na coś takiego. Bardzo to niewygodne. Ciężko jest sięgnąć do powiadomienia, które jest u góry wyświetlacza. Mam duże dłonie a muszę używać drugiej ręki. Kafelki, a raczej kafle, szybkich ustawień też są nieprzemyślane i za wielkie. Nie wiem po co. Do tego kafelek jasności jest u góry. Kolejna niewygodna rzecz. 

4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jest basic. Opcji nie przywrócono, z tego co sprawdzaliśmy ostatnio większość telefonów już jej nie ma. Xiaomi 13 jest jednym z nielicznych wyjątków, gdzie Xiaomi to jeszcze pozostawiło, a Igor Eisberg postępuje zgodnie z zasadą "albo mają mieć wszystkie urządzenia, albo żadne". Skoro Xiaomi to stopniowo wyłącza, to nie ma gwarancji, że w pewnym momencie nie skasuje kompletnie kodu odpowiedzialnego za stary wygląd.

Fajnie, że chociaż basic integrity jest. Mi zasadniczo to wystarcza, o ile wszystko działa jak na stocku. Apki IKO i Millennium, mObywatel, mojeIKP, PayPal,... Wszystkie u mnie działają. Jedynie w Millennium nie działa odcisk palca, ale to niewielkie utrudnienie. 

Opublikowano

W mobywatelu działa Ci biometria? Tak pytam z ciekawości bo jest i tym osobny temat i tam to wygląda trochę jak loteria 🙃 u mnie odcisk palca działa w każdej apce z której korzystam ... O millenium chyba nikt tu nie pisał ... albo przeoczyłem ...

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Master napisał(a):

W mobywatelu działa Ci biometria? Tak pytam z ciekawości bo jest i tym osobny temat i tam to wygląda trochę jak loteria 🙃 u mnie odcisk palca działa w każdej apce z której korzystam ... O millenium chyba nikt tu nie pisał ... albo przeoczyłem ...

Tak, w mObywatel nie mam żadnych problemów na stockowych romach z odblokowanym bootloaderem, ale bez roota, magisk i jakichkolwiek innych modyfikacji. Biometria działa. Używałem na wielu wersjach romu EEA. 

Edytowane przez antykat
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Na tym romie wrócił mi temat wycofywania zgody na powiadomienia w trybie DND na zegarku z aplikacji Zepp, losowo po prostu przestają przychodzić, czasem działa tydzień bez problemu, czasem codziennie trzeba wejść w ustawienia w apce i je włączyć. Drugi problem to taki, że przy słuchawki muzyki ze Spotify na słuchawkach redmi buds 5 pro, przy zapauzowaniu muzyki gestami (akurat dotknięcie podwójne słuchawki) i lub wyciągnięciu słuchawki z ucha nie można przywrócić odtwarzania muzyki - teoretycznie wszystko działa słuchawki niby podłączone, spotify pokazuje że odtwarza ale dźwięku brak. Należy wejść w bluetootha, rozłączyć i ponownie podłączyć słuchawki i wraca dźwięk w nich. Ktoś ma coś podobnego? Dodam, że to był clean install.

Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka