Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie ładuję przez kabel usb 3.0 - usb c.

Mimo szybkiej ładowarki 65W nie jestem zadowolony z szybkości ładowania.

Nie chciałbym kupić kabla c, który okaże się badziewny.

Jaki kabel usb c - usb c polecacie aby w pełni wykorzystać PD?

Opublikowano

Jakie ładowanie obsługuje Twój telefon? Czy po podłączeniu ładowarki pojawia się jakieś info w stylu "szybkie ładowanie"?
Jeśli telefon obsługuje np ładowanie 33W to żaden kabel tego nie zmieni.

Opublikowano (edytowane)

Podaj pełną nazwę i model ładowarki, tak samo kabel i telefon. Wróżyć z fusów nikt nie będzie. Jeśli jest to telefon Remi Note 15 Pro, to ładuje się z szybkością 45W.  Pełne ładowanie trwa ok 1h30min.

Edytowane przez marcin_poco
Opublikowano
W dniu 1.02.2026 o 14:29, marcin_poco napisał(a):

Podaj pełną nazwę i model ładowarki, tak samo kabel i telefon. Wróżyć z fusów nikt nie będzie. Jeśli jest to telefon Remi Note 15 Pro, to ładuje się z szybkością 45W.  Pełne ładowanie trwa ok 1h30min.

Szybka Ładowarka sieciowa USB-C USB 65W GaN + Mocny Kabel USB C LED 1.2m - Sklep, Opinie, Cena w Allegro

Telefon Redmi Note 15 Pro 5G.

Kabel z aukcji jak wyżej

W dniu 1.02.2026 o 10:26, Marrik napisał(a):

Jakie ładowanie obsługuje Twój telefon? Czy po podłączeniu ładowarki pojawia się jakieś info w stylu "szybkie ładowanie"?
Jeśli telefon obsługuje np ładowanie 33W to żaden kabel tego nie zmieni.

Nie pokazuje się. W Redmi Note 8 Pro pokazywało. Ładowarka jak w linku

Szybka Ładowarka sieciowa USB-C USB 65W GaN + Mocny Kabel USB C LED 1.2m - Sklep, Opinie, Cena w Allegro

Opublikowano
Nie pokazuje się. W Redmi Note 8 Pro pokazywało. Ładowarka jak w linku

Widziałeś te opinie:Screenshot_2026-02-02-16-37-48-540_pl.allegro-edit.thumb.jpg.46b185de51789f09d7cb475a8d5c4a6a.jpgScreenshot_2026-02-02-16-39-25-920_pl.allegro-edit.thumb.jpg.504d457bcac2e21eeb6362e01bf3bb53.jpg
Screenshot_2026-02-02-16-45-02-518_pl.allegro-edit.thumb.jpg.6b84897641e9b43a61867dcbe2002bed.jpg
Poza tym telefon obsługuje ładowanie 45W co i tak jest nie do osiągnięcia z tą ładowarką, bazując na opiniach pod aukcją. Zmiana kabla jest w takim razie zbyteczna, nic Ci nie da.

Opublikowano (edytowane)

@Thomash

Ta ładowarka z tym kablem pójdzie w opcji  5 V/3 A i 9 V/3 A. Max do 25W, jak nawet w komentarzach piszą. Nie obsługuje autorskiego ładowania Xiaomi. W sumie przy takiej baterii, to chyba nieważne, jeśli ładujesz w nocy, to nie ma znaczenia. Zmiana kabla nic ci nie da, bo ładowarka nie poda więcej niż 3A, czyli tyle co obecny kabel obsługuje. Xiaomi stosuje dodatkowy 5 pin w swoich ładowarkach i kablach, wtedy działa ładowanie Turbo.

Opublikowano
W dniu 2.02.2026 o 23:16, marcin_poco napisał(a):

@Thomash

Ta ładowarka z tym kablem pójdzie w opcji  5 V/3 A i 9 V/3 A. Max do 25W, jak nawet w komentarzach piszą. Nie obsługuje autorskiego ładowania Xiaomi. W sumie przy takiej baterii, to chyba nieważne, jeśli ładujesz w nocy, to nie ma znaczenia. Zmiana kabla nic ci nie da, bo ładowarka nie poda więcej niż 3A, czyli tyle co obecny kabel obsługuje. Xiaomi stosuje dodatkowy 5 pin w swoich ładowarkach i kablach, wtedy działa ładowanie Turbo.

Zmieniłem kabel na usb c to usb c 65W. Nie wiem z jaką mocą teraz ładuje ale wyświetla się "Szybkie ładowanie".

Ładuję jak pada bateria.

Opublikowano
19 godzin temu, marcin_poco napisał(a):

@Thomash

Jak długo ci się ładuje? 

Jeszcze nie wiem. Kupiłem kabel po tym jak na poprzednim (USB 3.0 to C) ładował się prawie 3 godziny od zera.

Opublikowano

@Thomash

Tragedia 3 godziny. Pewnie miałeś ok 12W. Testowałem różne kable kiedyś i robiłem pomiary. Nawet do 18W nie podchodziło. Kupiłem oryginał Xiaomi i od razu miałem tyle ile ma być, oczywiście przy założeniu, że mam oryginalną ładowarkę Xiaomi.

Opublikowano (edytowane)

Jedyny kabelek - przynajmniej wtedy jak szukałem - inny niż oryginalny xiaomi -  który dobrze współpracuje tak z ładowarkami xiaomi jak i z fonami - to firmy essager - ma dwie zalety których nie ma oryginalny kabelek xiaomi - jest czarny i ma 2 metry długości ... Np. bez problemu ładowałem nim 14 pro z mocą maks 120w ... Teraz ładuje nim czasami f8 ultra też bez problemu ze wskazaniem 100w ... A ładowarkę bezprzewodowa xiaomi 55w mam podpięta do ładowarki sieciowej ankera prime 250w kabelkiem firmy vention USB C na C - żadnych problemów ...

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

@Master

Pamiętasz jaki model Essagera? Ja testowałem te z wyświetlaczem i max ok 20W poszło z ładowarką 33W. Z inną ładowarką 65W też tylko tyle. 90W nie sprawdziłem, bo już kabel poszedł na zwrot. Co bym nie robił, to tester pokazywał 9V i ok 2A z groszami. Obsługiwał 5V i 9V. Innych opcji nie, pomimo, że kabel obsługiwał, różne opcje, dla innych telefonów. A ja testowałem inne telefony również.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin_poco napisał(a):

@Master

Pamiętasz jaki model Essagera? Ja testowałem te z wyświetlaczem i max 27W poszło z ładowarką 33W. Z inną ładowarką 65W też tylko tyle. 90W nie sprawdziłem, bo już kabel poszedł na zwrot. Co bym nie robił, to tester pokazywał 9V i niecałe 3A.

a to ma w opisie 120 wat - widzialem je na alledrogo - ja zamawialem sobie z Ali ... kiedys szukalem wlasnie kabelka zeby zastapic ten od xiaomi - bo nie dosc ze krotki to jeszcze szpetny :) bialy mi pasuje jak prosiak do teleskopu ... ogolnie bardzo fajny kabelek i niedrogi choc dos latwo go uszkodzic ... ale jak bedzie sie normalnie korzystac to nie powinno byc problemu ... jakby co to jest ten - tu akurat wersja krotsza ...

https://allegro.pl/oferta/mocny-kabel-usb-usb-c-1m-6a-120w-qc3-0-w-oplocie-do-huawei-xiaomi-samsung-16843917794

Opublikowano (edytowane)

@Master

Tego modelu nie testowałem. I chyba już nie będę, bo mam 2szt Xiaomi oryginał. Wszystkie inne kable miały straty napięcia na kablu, bo aluminiowe druty. Czym mierzyłeś, że wiesz ile ci ładowało?

Opublikowano
12 minut temu, marcin_poco napisał(a):

@Master

Tego modelu nie testowałem. I chyba już nie będę, bo mam 2szt Xiaomi oryginał. Wszystkie inne kable miały straty napięcia na kablu, bo aluminiowe druty. Czym mierzyłeś, że wiesz ile ci ładowało?

to mialem podpiete do oryginalnej ladowarki xiaomi 120tki - i wskazanie na fonie tez bylo prawidlowe - czas ladowania taki sam jak na oryginalnym kabelku xiaomi - czyli zakladam ze jest oki ... kabelek testowalem na 14 pro 15 ultra a teraz na F8 ultra ... zawsze elegancko ...

Opublikowano (edytowane)

@Master

U mnie ładowarka 90W nigdy nie pokazała 90W. Na moim Poco widziałem maksymalnie 77W. Pełne 90W to chyba w laboratorium. Tak samo ładowarka 33W, miała maksymalnie 28W. Wszystko oryginalne i sprawdzony wiarygodny tester na usb-c.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.02.2026 o 14:21, Thomash napisał(a):

Jeszcze nie wiem. Kupiłem kabel po tym jak na poprzednim (USB 3.0 to C) ładował się prawie 3 godziny od zera.

Od zera do 100 ładuje się ok. 1:30