dudijack Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Koledzy cokolwiek bym nie zrobił w trakcie edycji zdjęcia przy próbie użycia modułu "wymaż" otrzymuję komunikat, iż mam ponownie uruchomić edytor zdjęć, poczym znów następuje pobieranie tego modułu i znów otrzymuję ww. komunikat. I tak jednym słowem w kółko...... Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
marcin_poco Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) @dudijack Galeria>dotknij dowolną fotkę>edytuj>3 kropki u góry po prawej>zarządzaj wtyczkami. Sprawdz czy masz zainstalowane: Rozszerzenie obrazu Si/Profesjonalne usuwanie SI Edytowane 24 Stycznia przez marcin_poco
marcin_poco Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia @Piotr W Mam adguard dns i nie blokuje, bo pobrałem wtyczki.
dudijack Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia Problem rozwiązany 😁: Blokował: prywatny serwer DNS
marcin_poco Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia @dudijack Jaki dns? Co miałeś ustawione?
dudijack Opublikowano 28 Stycznia Autor Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) dns.adguard.com Edytowane 28 Stycznia przez dudijack
marcin_poco Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia @dudijack A to dziwna sprawa, bo ja mam adguarda tak samo ustawione i mogłem pobrać wtyczki Edytora Galerii.
Piotr W Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) Czegoś nie rozumiem. Co z tego że pobierzesz wtyczki ? Moim zdaniem ta funkcja nie działa offline co przed chwilą sprawdziłem. Ponadto czasem się zdarzy że próba kończy się niepowodzeniem z powodu ,,naruszenia,, ich standardów a więc łączysz się ewidentnie z ich serwerem. Dlatego nie działa przy dns. No bo chyba nie pobierasz tych wtyczek za każdym razem Edytowane 28 Stycznia przez Piotr W
marcin_poco Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) @Piotr W Wchodzisz normalnie w galerii, podczas edycji, są opcje pobrania wtyczek. Pobierasz je za pierwszym razem, jeśli nigdy ich nie używałeś, bo one nie są domyślnie instalowane z edytorem, to dodatek. Klikasz pobierz, ściąga z serwerów Xiaomi i instaluje. Edytowane 28 Stycznia przez marcin_poco
Piotr W Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Tak, czytałem. I u mnie przy dns nic to nie daje. Bo nadal korzystanie z gumki wymaga połączenia z people republic of china
kris68 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia @marcin_poco no ja tez : Cytat A to dziwna sprawa, bo ja mam AdGuard tak samo ustawione i mogłem pobrać wtyczki Edytora Galerii. Więc nie wiem, skąd pojawił się ten problem, działa mi opcja "wymaż" bo parę razy próbowałem.
Marrik Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Też jestem ciekaw, bo również używam prywatny DNS i działa bez problemu. Nawet offline działa jeśli wtyczka jest już zainstalowana. Może coś z telefonem było robione, jakiś debloat, lub są jakieś inne aplikacje, które wpływają na ruch sieciowy.
kris68 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) @Marrik, ale za prywatny dns to uważasz ten z AdGuarda, czy jakis całkiem inny. Akurat o dns-ach nie mam pojęcia. Ale tak czy tak wymazywanie działa. Może faktycznie coś w debloat skasowane, tylko skąd wiedzieć, które, dlatego postanowiłem tam nie grzebać, choć @Master mi polecał. Edytowane 29 Stycznia przez kris68 1
marcin_poco Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) @kris68 Ja dziś znowu musiałem pobrać wtyczki, ale to mogło być związane z SD Maid, którego uzywam do czyszczenia systemu lub po prostu aktualizacja wtyczek. Tak czy inaczej pobrało bez problemu z dns adguard. Edytowane 29 Stycznia przez marcin_poco
erem Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Miałem ten sam problem. Wyłączenie DNS adguard pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi