Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy cokolwiek bym nie zrobił w trakcie edycji zdjęcia przy próbie użycia modułu "wymaż" otrzymuję komunikat, iż mam ponownie uruchomić edytor zdjęć, poczym znów następuje pobieranie tego modułu i znów otrzymuję ww. komunikat. I tak jednym słowem w kółko...... Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Opublikowano (edytowane)

@dudijack

Galeria>dotknij dowolną fotkę>edytuj>3 kropki u góry po prawej>zarządzaj wtyczkami. Sprawdz czy masz zainstalowane: Rozszerzenie obrazu Si/Profesjonalne usuwanie SI

Edytowane przez marcin_poco
Opublikowano (edytowane)

Czegoś nie rozumiem. Co z tego że pobierzesz wtyczki ? Moim zdaniem ta funkcja nie działa offline co przed chwilą sprawdziłem. Ponadto czasem się zdarzy że próba kończy się niepowodzeniem z powodu ,,naruszenia,, ich standardów a więc łączysz się ewidentnie z ich serwerem. Dlatego nie działa przy dns. No bo chyba nie pobierasz tych wtyczek za każdym razem 

Edytowane przez Piotr W
Opublikowano (edytowane)

@Piotr W

Wchodzisz normalnie w galerii, podczas edycji, są opcje pobrania wtyczek. Pobierasz je za pierwszym razem, jeśli nigdy ich nie używałeś, bo one nie są domyślnie instalowane z edytorem, to dodatek. Klikasz pobierz, ściąga z serwerów Xiaomi i instaluje. 

Opublikowano

@marcin_poco no ja tez :

Cytat

A to dziwna sprawa, bo ja mam AdGuard tak samo ustawione i mogłem pobrać wtyczki Edytora Galerii.

Więc nie wiem, skąd pojawił się ten problem, działa mi opcja "wymaż" bo parę razy próbowałem.

Opublikowano

Też jestem ciekaw, bo również używam prywatny DNS i działa bez problemu. Nawet offline działa jeśli wtyczka jest już zainstalowana.
Może coś z telefonem było robione, jakiś debloat, lub są jakieś inne aplikacje, które wpływają na ruch sieciowy.

Opublikowano (edytowane)

@Marrik, ale za prywatny dns to uważasz ten z AdGuarda,  czy jakis całkiem inny. Akurat o dns-ach nie mam pojęcia. Ale tak czy tak wymazywanie działa. Może faktycznie coś w debloat skasowane, tylko skąd wiedzieć, które, dlatego postanowiłem tam nie grzebać, choć @Master mi polecał.

Edytowane przez kris68
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@kris68

Ja dziś znowu musiałem pobrać wtyczki, ale to mogło być związane z SD Maid, którego uzywam do czyszczenia systemu lub po prostu aktualizacja wtyczek. 

Tak czy inaczej pobrało bez problemu z dns adguard.

• 4 tygodnie później...