Skocz do zawartości
  • 0

Brak Xiaomi Share w aplikacji Galeria (HyperOS 3)

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Czy u Was też brakuje możliwości udostępniania zdjęć w aplikacji Galeria za pomocą Xiaomi Share?

Jestem pewny, że to kiedyś działało, chyba na HyperOS 2 również. Rzadko tego używam, bo Google QuickShare jest bardziej uniwersalne (więcej urządzeń), ale odkryłem, że dzięki HyperOS 3 mogę wysyłać pliki bezpośrednio do iPada i z iPada to mojego Xiaomi 13. Problem w tym, że najpopularniejszy typ pliku, który chcę dzielić to zdjęcia, a jak zdjęcia to oczywiście z apki Galeria, bo najłatwiej i najwygodniej. 

W innych apkach mam do wyboru Xiaomi Share i wszystko działa, ale nie w Galerii...

Mam ROM HyoerOS 3.0.2.0 czyli pierwszą wersję HyperOS3 dla Xiaomi 13

Załączam screena jak to u mnie wygląda.

Screenshot_2026-01-08-11-24-32-504_com.miui.gallery.jpg

Edytowane przez grzeg8102

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Możesz sprawdzić, czy w ustawieniach Xiaomi Share masz włączoną opcję Dotknij, aby udostępnić? 

Tak, wszystko jest włączone. U ciebie to działa poprawnie? Widzisz Xiaomi Sharengry udostępniasz z Galerii?

Screenshot_2026-01-08-18-04-15-631_com.miui.mishare.connectivity.jpg

• 0
Opublikowano
Godzinę temu, grzeg8102 napisał(a):

Tak, wszystko jest włączone. U ciebie to działa poprawnie? Widzisz Xiaomi Sharengry udostępniasz z Galerii?

Screenshot_2026-01-08-18-04-15-631_com.miui.mishare.connectivity.jpg

Już ogarnęliśmy temat, będzie okej w kolejnej wersji (przynajmniej pod kątem Xiaomi Share, nie powiem czy Dotknij aby udostępniać też - u mnie przynajmniej menu od Dotknij, aby udostępniać było widać).

• Like 1
  • 0
Opublikowano
30 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Już ogarnęliśmy temat, będzie okej w kolejnej wersji (przynajmniej pod kątem Xiaomi Share, nie powiem czy Dotknij aby udostępniać też - u mnie przynajmniej menu od Dotknij, aby udostępniać było widać).

Super, dzięki, dobre wieści. Ja w sumie nie potrzebuję tap-to-share tylko zwykłego udostępniania z menu z Galerii, ale dobrze wiedzieć że obie rzeczy będą działały :)  Wiadomo kiedy będzie nowa wersja?

• 0
Opublikowano
12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie wiadomo, to zależy od Xiaomi.

Dop tej pory byłem przekonany, że każdy model Xiaomi dostaje update ROM każdego miesiąca, bo tak zazwyczaj pojawiały się update'y ROM dla mojego telefonu - może oprócz czasu pomiędzy ostatnią wersją HyperOS 2 i pierwszą HyperOS3.

Ale widocznie nie jest tak jak myślę. Historycznie rzecz biorąc to jak często flagowce Xiaomi po 4 dużej aktualizacji OS (HyperOS3 to już 4 duża aktualizacja dla mojego Mi13) dostawały kolejne update'y? Czy częstotliwość drastycznie się zmniejsza dla takich starszych telefonów?

Np twój poprzedni Xiaomi 12 (chyba takiego miałeś, albo 11) - po 4tej dużej aktualizacji jak często wychodziły ROMY do niego? 
Pytam z ciekawości, bo mimo, że Xiaomi 13 ma obiecane 5 letnie wsparcie i być może dostanie kolejną wersję HyperOS to chciałbym wiedzieć jak to może wyglądać, bo jeśli aktualizacje będą rzadko to zwiększa szanse na to, że jakiś błąd w sofcie zostanie ze mną na długie (?) miesiące.

• 0
Opublikowano

Nie analizowałem tematu jakoś szczególnie. Xiaomi 12, z tego co widzę, do tej pory dostaje aktualizacje co mniej więcej miesiąc (chińskie). Zresztą można spojrzeć na historie wątków w poszczególnych działach, bo z reguły puszczamy ROM-y albo tego samego dnia, albo na drugi/trzeci dzień.