malinus Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 Witam, Do wczoraj byłem szczęśliwym posiadaczem smartfona Xiaomi Redmi 1S z najnowszą wersją ROMu. Podczas korzystania z aplikacji Facebook w telefonie zaczely zmieniac sie kolory, pojawiac dziwne paski, przeswietlenia. Podczas uruchamiania jakiejkolwiek aplikacji zawiesza się, wyrzuca komunikat błędu (problem z JAVA), zamyka aplikacje lub resetuje telefon. Czyszczenie za pomocą Miflash (wg. instrukcji) i wgranie nowego ROMu nie pomoglo. Podejrzewam, ze uszkodzeniu uległa płyta głowna. Proszę podpowiedzieć, czy istnieje jakikolwiek sposob na przywrocenie telefonu do życia.
ZduneX25 Opublikowano 3 Października 2015 Opublikowano 3 Października 2015 Skoro widać to na screenach to chyba błąd systemu, błędu wyświetlacza byś screenem nie wyłapał, zrób kopię i full wipe.
malinus Opublikowano 3 Października 2015 Autor Opublikowano 3 Października 2015 Full wipe przez twrp i wgranie nowego romu (wersja stabilna) przez MIflash nie pomoglo....
J_D Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 zrzuty wyglądają jak przy niedowoltowanym/przetaktowanym rdzeniu gpu w pc, tak więc obstawiam problem sprzętowy z płytą/grafiką... niestety soft raczej tu nic nie zmieni.
WoPi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 mam podobny problem z ekranem na swoim MI4LTE Kiedy chciałem go naładować to podlączyłem do komputera kabel a potem uruchomiłem kompa i sie stalo. tylko serwis? czy da się samemu coś z tym zrobić?
Nezumi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 mam podobny problem z ekranem na swoim MI4LTE Kiedy chciałem go naładować to podlączyłem do komputera kabel a potem uruchomiłem kompa i sie stalo. tylko serwis? czy da się samemu coś z tym zrobić? Zrób SS na telefonie, jeżeli te paski również na nim się pojawią to wina jest softu, jeżeli nie to wina wyświetlacza. //Z25; no właśnie panowie wyżej obalili tą teorię
WoPi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Zrób SS na telefonie, jeżeli te paski również na nim się pojawią to wina jest softu, jeżeli nie to wina wyświetlacza. SS?
Nezumi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 SS? screen shot. Masz na to 2 sposoby, 1 wymieniony w FAQ, a drugi to po prostu zsunąć beleczkę i wybrać z ikonek "Zrzut".
WoPi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Screen shot działa bez zastrzeżeń czyli wyświetlacz i serwis
Nezumi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Screen shot działa bez zastrzeżeń czyli wyświetlacz i serwis Działać to dobrze, ale czy po zrzuceniu fotki na PC ss wygląda OK?
WoPi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Działać to dobrze, ale czy po zrzuceniu fotki na PC ss wygląda OK? tak nie ma najmniejszej rysy czy paska
Nezumi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 tak nie ma najmniejszej rysy czy paska To w takim razie czeka Cię serwis . U autora tematu pewnie też serwisowanie, czuje walniętą płytę główną .
malinus Opublikowano 8 Października 2015 Autor Opublikowano 8 Października 2015 Chyba nie ma sensu oddawac telefonu do serwisu. Koszty wysylki i wymiany plyty glownej dorownaja cenie nowego telefonu, dlatego krótszą droga bedzie droga na smietnik.
OutSideR Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 jezeli jest nowy, to koszt wysylki na gwarancje do Chin to az 20zl wiec sie oplaca
Rekomendowane odpowiedzi