Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Do wczoraj byłem szczęśliwym posiadaczem smartfona Xiaomi Redmi 1S z najnowszą wersją ROMu. Podczas korzystania z aplikacji Facebook w telefonie zaczely zmieniac sie kolory, pojawiac dziwne paski, przeswietlenia. Podczas uruchamiania jakiejkolwiek aplikacji zawiesza się, wyrzuca komunikat błędu (problem z JAVA), zamyka aplikacje lub resetuje telefon. Czyszczenie za pomocą Miflash (wg. instrukcji) i wgranie nowego  ROMu nie pomoglo. Podejrzewam, ze uszkodzeniu uległa płyta głowna. Proszę podpowiedzieć, czy istnieje jakikolwiek sposob na przywrocenie telefonu do życia.

d4bb15b19ef30d6cgen.png

f88463a90904bd99gen.png

86fd32c41dd64b87gen.png

Posted

Skoro widać to na screenach to chyba błąd systemu, błędu wyświetlacza byś screenem nie wyłapał, zrób kopię i full wipe.

Posted

zrzuty wyglądają jak przy niedowoltowanym/przetaktowanym rdzeniu gpu w pc, tak więc obstawiam problem sprzętowy z płytą/grafiką... niestety soft raczej tu nic nie zmieni.

Posted

mam podobny problem z ekranem na swoim MI4LTE

Kiedy chciałem go naładować to podlączyłem do komputera kabel a potem uruchomiłem kompa i sie stalo.

dbb0d617c555b.jpg

tylko serwis? czy da się samemu coś z tym zrobić?

Posted

mam podobny problem z ekranem na swoim MI4LTE

Kiedy chciałem go naładować to podlączyłem do komputera kabel a potem uruchomiłem kompa i sie stalo.

dbb0d617c555b.jpg

tylko serwis? czy da się samemu coś z tym zrobić?

Zrób SS na telefonie, jeżeli te paski również na nim się pojawią to wina jest softu, jeżeli nie to wina wyświetlacza.

//Z25; no właśnie panowie wyżej obalili tą teorię 

Posted

Zrób SS na telefonie, jeżeli te paski również na nim się pojawią to wina jest softu, jeżeli nie to wina wyświetlacza.

SS? :)

Posted

SS? :)

screen shot. Masz na to 2 sposoby, 1 wymieniony w FAQ, a drugi to po prostu zsunąć beleczkę i wybrać z ikonek "Zrzut".

Posted

Screen shot działa bez zastrzeżeń

czyli wyświetlacz i serwis :P

Działać to dobrze, ale czy po zrzuceniu fotki na PC ss wygląda OK?

Posted

Działać to dobrze, ale czy po zrzuceniu fotki na PC ss wygląda OK?

tak nie ma najmniejszej rysy czy paska

Posted

tak nie ma najmniejszej rysy czy paska

To w takim razie czeka Cię serwis :P. U autora tematu pewnie też serwisowanie, czuje walniętą płytę główną :P.

Posted

Chyba nie ma sensu oddawac telefonu do serwisu. Koszty wysylki i wymiany plyty glownej dorownaja cenie nowego telefonu, dlatego krótszą droga bedzie droga na smietnik.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...