malinus Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Witam, Do wczoraj byłem szczęśliwym posiadaczem smartfona Xiaomi Redmi 1S z najnowszą wersją ROMu. Podczas korzystania z aplikacji Facebook w telefonie zaczely zmieniac sie kolory, pojawiac dziwne paski, przeswietlenia. Podczas uruchamiania jakiejkolwiek aplikacji zawiesza się, wyrzuca komunikat błędu (problem z JAVA), zamyka aplikacje lub resetuje telefon. Czyszczenie za pomocą Miflash (wg. instrukcji) i wgranie nowego ROMu nie pomoglo. Podejrzewam, ze uszkodzeniu uległa płyta głowna. Proszę podpowiedzieć, czy istnieje jakikolwiek sposob na przywrocenie telefonu do życia.
ZduneX25 Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Skoro widać to na screenach to chyba błąd systemu, błędu wyświetlacza byś screenem nie wyłapał, zrób kopię i full wipe.
malinus Posted October 3, 2015 Author Posted October 3, 2015 Full wipe przez twrp i wgranie nowego romu (wersja stabilna) przez MIflash nie pomoglo....
J_D Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 zrzuty wyglądają jak przy niedowoltowanym/przetaktowanym rdzeniu gpu w pc, tak więc obstawiam problem sprzętowy z płytą/grafiką... niestety soft raczej tu nic nie zmieni.
WoPi Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 mam podobny problem z ekranem na swoim MI4LTE Kiedy chciałem go naładować to podlączyłem do komputera kabel a potem uruchomiłem kompa i sie stalo. tylko serwis? czy da się samemu coś z tym zrobić?
Nezumi Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 mam podobny problem z ekranem na swoim MI4LTE Kiedy chciałem go naładować to podlączyłem do komputera kabel a potem uruchomiłem kompa i sie stalo. tylko serwis? czy da się samemu coś z tym zrobić? Zrób SS na telefonie, jeżeli te paski również na nim się pojawią to wina jest softu, jeżeli nie to wina wyświetlacza. //Z25; no właśnie panowie wyżej obalili tą teorię
WoPi Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Zrób SS na telefonie, jeżeli te paski również na nim się pojawią to wina jest softu, jeżeli nie to wina wyświetlacza. SS?
Nezumi Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 SS? screen shot. Masz na to 2 sposoby, 1 wymieniony w FAQ, a drugi to po prostu zsunąć beleczkę i wybrać z ikonek "Zrzut".
WoPi Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Screen shot działa bez zastrzeżeń czyli wyświetlacz i serwis
Nezumi Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Screen shot działa bez zastrzeżeń czyli wyświetlacz i serwis Działać to dobrze, ale czy po zrzuceniu fotki na PC ss wygląda OK?
WoPi Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Działać to dobrze, ale czy po zrzuceniu fotki na PC ss wygląda OK? tak nie ma najmniejszej rysy czy paska
Nezumi Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 tak nie ma najmniejszej rysy czy paska To w takim razie czeka Cię serwis . U autora tematu pewnie też serwisowanie, czuje walniętą płytę główną .
malinus Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Chyba nie ma sensu oddawac telefonu do serwisu. Koszty wysylki i wymiany plyty glownej dorownaja cenie nowego telefonu, dlatego krótszą droga bedzie droga na smietnik.
OutSideR Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 jezeli jest nowy, to koszt wysylki na gwarancje do Chin to az 20zl wiec sie oplaca
Recommended Posts