Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak wyłączyć błyskanie lampy błyskowej podczas przychodzących połączeń telefonicznych?

Grzebię już od kilku dni w ustawieniach i nie udało mi się.

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, marcin_poco napisał(a):

@Thomash

Dialer telefonu>Ustawienia połączeń>Ustawienia połączeń przychodzących>pulsuj fleszem, gdy dzwoni

Korzystam z zainstalowanego. Gdy wejdę w ustawienia dialera (trzy kreski) nie ma takiej opcji.

Znalazłem. Dzięki wielkie

Edytowane przez Thomash
Rozwiązanie problemu
Opublikowano
13 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jeśli masz apkę od Google'a, to Telefon > 3 paski na górze > Ustawienia > Konta telefoniczne > Ustawienia połączeń przychodzących > odznacz Pulsuj fleszem, gdy dzwoni.

Trochę inaczej się tam dostałem ale zadziałało. Dzięki

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś wie dlaczego aplikacja facebook jest rozmazana? Czyszczenie pamięci pomaga na chwilę, ale po jakimś czasie znowu to samo. 

Messenger_creation_3A5C4290-C1E6-4D5F-8DFD-00F4D0283C8F.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, smolszy napisał(a):

Czy ktoś wie dlaczego aplikacja facebook jest rozmazana? Czyszczenie pamięci pomaga na chwilę, ale po jakimś czasie znowu to samo. 

Messenger_creation_3A5C4290-C1E6-4D5F-8DFD-00F4D0283C8F.jpeg

tam jest taka opcja w ustawieniach co ma być rozmazywane ale to chodzi o podgląd ostatnio używanych ... możesz ewentualnie jeszcze poczyscic dane i cache apki - może pomóc a może nie ... ta opcja o której pisałem to - rozmaż podglądy aplikacji - zobacz czy tam ta apka nie jest ustawiona do rozmazania ... jeszcze co mi przychodzi do głowy to w ustawieniach wyświetlacza jest taka opcja jak zaawansowane tekstury - ja to mam zawsze wyłączone - pobaw się też tym ustawieniem ... poza tym tak na szybkiego nic innego mi nie przychodzi do głowy 🙃

Opublikowano

Rozmazanie poglądów jest wyłączone, ale to nie ta opcja. Czyszczenie pamięci pomaga na chwilę - tak jak napisałem wcześniej. Nie umiem znaleźć tych zaawansowanych tekstur a szukanie lupką nie daje wyników. Jeszcze jedna informacja. Jak to się tak dzieje to ikony w górnym pasku telefonu i dolne przyciski sterownia migają. Może ot kogoś naprowadzi na przyczynę. Ja się zastanawiam czy nie trzeba poczekać na jakąś aktualizację.

Opublikowano

te tekstury to jest tak jak w załączeniu ... może nie w każdym modelu / romie jest to ustawienie ...

czyszczenie pamięci RAM to jedno ale jest jeszcze pamięć podręczna aplikacji ... to o to mi chodziło ... nie wiem czy robiłeś tylko jedno czy drugie ... można też wyczyścić wszystkie dane apki - jakby samo czyszczenie cache nie pomogło - tyle że wtedy trzeba będzie tam od nowa się logować i poustawiać co tam chcemy - często takie czyszczenie rozwiązywało różne dziwne problemy ...

to miganie na górze u mnie też czasami się zdarza - to kwestia systemowa - bo on ustawia je albo czarne jak jest białe tło albo odwrotnie 🙃 może po prostu głupieje czasami ... możliwe że poprawią w nowej wersji softu ... tak jak napisałeś ... pamiętam że to bywało też wcześniej - teraz sporadycznie tylko się pojawia ...

Screenshot_2026-04-22-16-27-39-534_com.android.settings.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Master napisał(a):

te tekstury to jest tak jak w załączeniu ... może nie w każdym modelu / romie jest to ustawienie ...

czyszczenie pamięci RAM to jedno ale jest jeszcze pamięć podręczna aplikacji ... to o to mi chodziło ... nie wiem czy robiłeś tylko jedno czy drugie ... można też wyczyścić wszystkie dane apki - jakby samo czyszczenie cache nie pomogło - tyle że wtedy trzeba będzie tam od nowa się logować i poustawiać co tam chcemy - często takie czyszczenie rozwiązywało różne dziwne problemy ...

to miganie na górze u mnie też czasami się zdarza - to kwestia systemowa - bo on ustawia je albo czarne jak jest białe tło albo odwrotnie 🙃 może po prostu głupieje czasami ... możliwe że poprawią w nowej wersji softu ... tak jak napisałeś ... pamiętam że to bywało też wcześniej - teraz sporadycznie tylko się pojawia ...

Screenshot_2026-04-22-16-27-39-534_com.android.settings.jpg

Nie mam tych samych ustawień 🫤 U mnie jest tylko to co widać. Co do czyszczenia to trzeba wyczyścić dane aplikacji i pamięć podręczną Facebooka, zalogować się od nowa i działa. Mało tego. Okazuje się, że jak się kliknie w relacje, powiadomienia albo jakiś post na tym rozmazanym obrazie to otwiera się to w co się kliknęło już bez rozmycia 🤷🏻 Potem znowu działa 🫤 

IMG-20260422-WA0002.jpg

• Haha 1
Opublikowano

no to o tym czyszczeniu wlasnie pisalem ... ogolnie to stary patent - jak jest jakas bieda i nie wiadomo o co chodzi to od tego zaczynamy ... szczegolnie bylo to przydatne przy problemach np. z bluetooth ... to co jest widoczne w tych ustawieniach wyswietlacza zalezy od roznych czynnikow - w szczegolnosci modelu fona i dystrybucji systemu (choc tu nie mam pewnosci czy ta funkcja w ogole jest na globalach ... ja tylko jade na xiaomi eu, ktory jest bazowym chinczykiem ...) na poprzednim fonie tez ona byla - na nowym tez jest ... a u Ciebie brak 🙃ogolnie z tego co zauwazylem mi bardziej sie podoba to co widac - np. przenikania - bez wlaczenia tych tekstur ... fajnie to widac np. jak zjade z góry ustawieniami a w tle jest widoczny pulpit z animowana tapetą - przy wlaczeniu tekstur tlo pulpitu z tapeta jest statyczne i "zamglone" a z wylaczeniem fajnie to przenika i widac animacje ... ogolnie jesli chodzi o fejsbuka nigdy z tego nie korzystalem - nie korzystam - i korzystac nie zamierzam :) stad nie pisalem jak to u mnie sie zachowuje i nie mialem jak sprawdzic tych swoich "pseudo" porad ... pozdrawiam przy okazji i milo powitac na forum nowego zaloganta 👍

• Like 1