Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Grudnia 2025 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.3.0.WMBCNXM dla telefonu Xiaomi 13 Pro (nazwa kodowa nuwa). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_NUWA_OS3.0.3.0.WMBCNXM_16.zip/download Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
kaciek Opublikowano 10 Grudnia 2025 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Ma ktoś tak że nie da się pobrać? Mi co chwila wyskakują ponowne powiadomienia o aktualizacji, a jak klikam "pobierz" to jest tylko info "masz najnowszą wersję" i tak wkoło. Restart robiłem, czyściłam dane aplikacji Aktualizacje i nic to nie pomaga, co chwilę powiadomienie nowe. Sędnięte z Xiaomi 13 pro
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2025 Podejrzewam, że póki Sourceforge ogarnia swoje mirrory, to tak może być, ale musiałby się wypowiedzieć @ZduneX25. 1
ZduneX25 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Jak wyżej, info o dostępności trzymamy u siebie, więc link dla powiadomienia zawsze działa, natomiast mirrory są tak dynamiczne, że potrafią jednego dnia działać, drugiego nie i ciężko to przeskoczyć. Wysłane z mojego 23117RK66C przy użyciu Tapatalka 1
kaciek Opublikowano 10 Grudnia 2025 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Wywaliło TWRP. Nie może zamontować data i nie da się nic instalować.A może jest jakieś nowe TWRP?Sędnięte z Xiaomi 13 pro
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2025 9 godzin temu, kaciek napisał(a): A może jest jakieś nowe TWRP? Widziałem jakieś na grupie Xiaomi 13 Pro na Telegramie, aczkolwiek nie wiem, czy działa.
kaciek Opublikowano 11 Grudnia 2025 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Dzięki, popatrzę. Nie jest niestety za dobrze bo telefon nawet po nocy gdy go wziąłem do ręki jest ciepły. Nie gorący, ale ma cały czas takie 30°C. Nie chcę na razie formatu robić, ale pewnie tym się skończy. Jeszcze muszę poszukać, może jakaś apka rzeźbi w tle. Sędnięte z Xiaomi 13 pro
tompif Opublikowano 11 Grudnia 2025 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Witam po aktualizacji nie widzę kto dzwoni słychać dźwięk ale ekran czarnyWysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2025 1 minutę temu, tompif napisał(a): Witam po aktualizacji nie widzę kto dzwoni słychać dźwięk ale ekran czarny Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka Sprawdź, czy apki od telefonu mają włączone powiadomienia. Xiaomi w Androidzie 16 przeniosło uprawnienia do osobnej aplikacji i trochę z nich się zresetowało (choć akurat w przypadku telefonu nie powinno być z tym problemu...).
tompif Opublikowano 11 Grudnia 2025 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Włączyłem wszystko co możliwe w apkach telefonu i działa dziekiWysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
kaciek Opublikowano 11 Grudnia 2025 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Też właśnie to miałem pisać. Z telefonu polaczenia mam ok, chc nie wyświetlają się już zdjęcia kontaktów na caly ekran, ale połączenie messenger jest tylko dźwięk i czarny ekran, po odblokowaniu widać "dialer" messengera i da się odebrać, ale WhatsApp jest jeszcze gorszy, jest czarny ekran i dźwięk, po odblokowaniu dalej tylko dźwięk, żeby odebrać trzeba uruchomić ręcznie aplikacje, wejść w kontakt i tu dopiero widać że ktoś dzwoni, następnie trzeba to uruchomić i tu dopiero pojawią się dialer i można odebrać. Uprawnienia wlaczoneSędnięte z Xiaomi 13 proEdit.Ogarnąłem dialery. Dopiero po ponownej instalacji Messengera i WhatsApp oraz ponownym przyznaniu uprawnień zaczęły działać Brakuje mi zdjęcia wyświetlanego na całym ekranie przy połączeniu przychodzącym... Nie da się tego przywrócić?
Seboo Opublikowano 11 Grudnia 2025 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Cześć, miałem to samo, po restarcie aktualizator na chwilę działał dobrze ale z racji obciążeń i tak nie dało się pobrać. Ściągąłem klasycznie przez www i wrzuciłem przez twrp, działa spokoWysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
kaciek Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 A uruchamiałeś później twrp? U mnie nie montuje data... Czekam na jąkaś aktualizację.Sędnięte z Xiaomi 13 pro
Seboo Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Też nie mogę zamontować partycji data ani jej zdeszyfrować. Ciekawe, że instalacja przeszła i wszystko działa. Kiedyś już była taka akcja z jakimś twrp, o ile dobrze pamiętam, zalecano zdjęcie blokady ekranu przed operacjami w twrp bo sobie nie radziło z szyfrowaniem.Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
kaciek Opublikowano 13 Grudnia 2025 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Niestety nic to nie pomaga. Pozostaje czekać na wersję dla A16Sędnięte z Xiaomi 13 pro
dstrzalkowski Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego W dniu 11.12.2025 o 11:05, kaciek napisał(a): Też właśnie to miałem pisać. Z telefonu polaczenia mam ok, chc nie wyświetlają się już zdjęcia kontaktów na caly ekran, ale połączenie messenger jest tylko dźwięk i czarny ekran, po odblokowaniu widać "dialer" messengera i da się odebrać, ale WhatsApp jest jeszcze gorszy, jest czarny ekran i dźwięk, po odblokowaniu dalej tylko dźwięk, żeby odebrać trzeba uruchomić ręcznie aplikacje, wejść w kontakt i tu dopiero widać że ktoś dzwoni, następnie trzeba to uruchomić i tu dopiero pojawią się dialer i można odebrać. Uprawnienia wlaczone Sędnięte z Xiaomi 13 pro Edit. Ogarnąłem dialery. Dopiero po ponownej instalacji Messengera i WhatsApp oraz ponownym przyznaniu uprawnień zaczęły działać Brakuje mi zdjęcia wyświetlanego na całym ekranie przy połączeniu przychodzącym... Nie da się tego przywrócić? Siema, i jak udało Ci się uporać z tym problemem zdjęcia osoby dzwoniącej na całym ekranie? Też się z tym borykam...
kaciek Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Nie udało się, chyba to zostało zablokowane, a szkoda. Mam teraz Xiaomi 15 Ultra i też nie ma. Edytowane 3 Lutego przez kaciek
antykat Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego W dniu 11.12.2025 o 08:41, kaciek napisał(a): Dzięki, popatrzę. Nie jest niestety za dobrze bo telefon nawet po nocy gdy go wziąłem do ręki jest ciepły. Nie gorący, ale ma cały czas takie 30°C. Nie chcę na razie formatu robić, ale pewnie tym się skończy. Jeszcze muszę poszukać, może jakaś apka rzeźbi w tle. Sędnięte z Xiaomi 13 pro Używałem customowego romu Elite Plus opartego na tym samym stockowych romie 3.0.3 CN i też telefon się grzał. Były też czasamu problemy z animacjami. Najwyraźniej Xiaomi coś skopało. Wrzuciłem więc stockowy rom EEA 3.0.2, nie licząc w sumie na wiele, a tu niespodzianka. Wszystko ładnie śmiga, telefon się nie grzeje, animacje i bateria OK. Mam nadzieję, że 3.0.4 CN nie ma już tych problemów. Jeszcze nie testowałem ani xiaomi.eu, ani Elite.
Rekomendowane odpowiedzi