Skocz do zawartości

Xiaomi 13 Pro - HyperOS 3 by Xiaomi.eu - OS3.0.3.0.WMBCNXM - Android 16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.3.0.WMBCNXM dla telefonu Xiaomi 13 Pro (nazwa kodowa nuwa).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_NUWA_OS3.0.3.0.WMBCNXM_16.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Opublikowano

Ma ktoś tak że nie da się pobrać?
Mi co chwila wyskakują ponowne powiadomienia o aktualizacji, a jak klikam "pobierz" to jest tylko info "masz najnowszą wersję" i tak wkoło.
Restart robiłem, czyściłam dane aplikacji Aktualizacje i nic to nie pomaga, co chwilę powiadomienie nowe. e7e2b2a796a1754dd3969f360b9d6c9f.jpg

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Opublikowano

Jak wyżej, info o dostępności trzymamy u siebie, więc link dla powiadomienia zawsze działa, natomiast mirrory są tak dynamiczne, że potrafią jednego dnia działać, drugiego nie i ciężko to przeskoczyć.

Wysłane z mojego 23117RK66C przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Dzięki, popatrzę. Nie jest niestety za dobrze bo telefon nawet po nocy gdy go wziąłem do ręki jest ciepły. Nie gorący, ale ma cały czas takie 30°C. Nie chcę na razie formatu robić, ale pewnie tym się skończy. Jeszcze muszę poszukać, może jakaś apka rzeźbi w tle.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Opublikowano

Witam po aktualizacji nie widzę kto dzwoni słychać dźwięk ale ekran czarny

Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, tompif napisał(a):

Witam po aktualizacji nie widzę kto dzwoni słychać dźwięk ale ekran czarny

Sprawdź, czy apki od telefonu mają włączone powiadomienia. Xiaomi w Androidzie 16 przeniosło uprawnienia do osobnej aplikacji i trochę z nich się zresetowało (choć akurat w przypadku telefonu nie powinno być z tym problemu...).

Opublikowano

Też właśnie to miałem pisać. Z telefonu polaczenia mam ok, chc nie wyświetlają się już zdjęcia kontaktów na caly ekran, ale połączenie messenger jest tylko dźwięk i czarny ekran, po odblokowaniu widać "dialer" messengera i da się odebrać, ale WhatsApp jest jeszcze gorszy, jest czarny ekran i dźwięk, po odblokowaniu dalej tylko dźwięk, żeby odebrać trzeba uruchomić ręcznie aplikacje, wejść w kontakt i tu dopiero widać że ktoś dzwoni, następnie trzeba to uruchomić i tu dopiero pojawią się dialer i można odebrać. Uprawnienia wlaczone

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Edit.
Ogarnąłem dialery. Dopiero po ponownej instalacji Messengera i WhatsApp oraz ponownym przyznaniu uprawnień zaczęły działać
Brakuje mi zdjęcia wyświetlanego na całym ekranie przy połączeniu przychodzącym... Nie da się tego przywrócić?

Opublikowano

Cześć, miałem to samo, po restarcie aktualizator na chwilę działał dobrze ale z racji obciążeń i tak nie dało się pobrać. Ściągąłem klasycznie przez www i wrzuciłem przez twrp, działa spoko

Opublikowano

Też nie mogę zamontować partycji data ani jej zdeszyfrować. Ciekawe, że instalacja przeszła i wszystko działa. Kiedyś już była taka akcja z jakimś twrp, o ile dobrze pamiętam, zalecano zdjęcie blokady ekranu przed operacjami w twrp bo sobie nie radziło z szyfrowaniem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 11.12.2025 o 11:05, kaciek napisał(a):

Też właśnie to miałem pisać. Z telefonu polaczenia mam ok, chc nie wyświetlają się już zdjęcia kontaktów na caly ekranemoji25.png, ale połączenie messenger jest tylko dźwięk i czarny ekran, po odblokowaniu widać "dialer" messengera i da się odebrać, ale WhatsApp jest jeszcze gorszy, jest czarny ekran i dźwięk, po odblokowaniu dalej tylko dźwięk, żeby odebrać trzeba uruchomić ręcznie aplikacje, wejść w kontakt i tu dopiero widać że ktoś dzwoni, następnie trzeba to uruchomić i tu dopiero pojawią się dialer i można odebrać. Uprawnienia wlaczone

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Edit.
Ogarnąłem dialery. Dopiero po ponownej instalacji Messengera i WhatsApp oraz ponownym przyznaniu uprawnień zaczęły działać
Brakuje mi zdjęcia wyświetlanego na całym ekranie przy połączeniu przychodzącym... Nie da się tego przywrócić?

Siema, i jak udało Ci się uporać z tym problemem zdjęcia osoby dzwoniącej na całym ekranie? Też się z tym borykam...

Opublikowano (edytowane)

Nie udało się, chyba to zostało zablokowane, a szkoda. Mam teraz Xiaomi 15 Ultra i też nie ma.

Edytowane przez kaciek
Opublikowano
W dniu 11.12.2025 o 08:41, kaciek napisał(a):

Dzięki, popatrzę. Nie jest niestety za dobrze bo telefon nawet po nocy gdy go wziąłem do ręki jest ciepły. Nie gorący, ale ma cały czas takie 30°C. Nie chcę na razie formatu robić, ale pewnie tym się skończy. Jeszcze muszę poszukać, może jakaś apka rzeźbi w tle.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Używałem customowego romu Elite Plus opartego na tym samym stockowych romie 3.0.3 CN i też telefon się grzał. Były też czasamu problemy z animacjami. Najwyraźniej Xiaomi coś skopało. Wrzuciłem więc stockowy rom EEA 3.0.2, nie licząc w sumie na wiele, a tu niespodzianka. Wszystko ładnie śmiga, telefon się nie grzeje, animacje i bateria OK. Mam nadzieję, że 3.0.4 CN nie ma już tych problemów. Jeszcze nie testowałem ani xiaomi.eu, ani Elite.