Skocz do zawartości

Xiaomi 14 Ultra - HyperOS 3 by Xiaomi.eu - OS3.0.4.0.WNACNXM - Android 16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.4.0.WNACNXM dla telefonu Xiaomi 14 Ultra (nazwa kodowa aurora).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_AURORA_OS3.0.4.0.WNACNXM_16.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Opublikowano

Jedno co zauważyłem na razie, bo grzebie w telefonie, jeżeli dodaje znak wodny bez tej białej czy czerwonej etykiety, część znaczków w środku jest po chińsku. Czy da się to jakoś naprawić, bo akurat na tym mi zależy.

• Haha 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej. Takie pytanko trochę z innej beczki. Przymierzam się do zakupu 14 ultra wersji chińskiej ale z odblokowanymi bl i wgranym już Xiaomi.eu ale wersję 1.0.11.0. I tu pytanie, bo gość który sprzedaje już taki kupił i nic nie aktualizował. Czy można bez problemu zaktualizować do tej wersji, czy może trzeba jakieś pośrednie jeszcze wgrywać. Z softów xiaomi.eu korzystam od lat ale zawsze na bieżąco, nigdy takiego przeskoku.
Dzieki

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Opublikowano

Dzięki, na Ciebie zawsze można liczyć. A jeszcze jedno szybkie pytanie upewniające, jak jest już wgrany Wasz soft to nie ma możliwości, żeby później okazało się, że nie można instalować nowszej wersji? Gość nie wie nic na ten temat i sam tego nie instalował, a nie chciałbym żeby później okazało się że jednak z jakiś względów nie można było instalować. Np. strzelam BL jest ponownie zablokowany... Podsumowując, jak jest już xiaomi.eu na pokładzie to mona śmiało aktualizować np. Przez fastboot.1c94a5881262f806f34be75e49020082.jpg

Wysłane z mojego SM-P610 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Coż mam już hyperos 3. Odbylo sie tajemniczo, bo telefon oprocz kłódki nie miał przełączone opcji w opcjach programisty. Update przeszedl bez bólu. Troche dłużej trwa przejście z one ui na hyperos, ale to w sumie nie problem.

Czasami są jakies updaty?

Opublikowano

Cóż, jeszcze jeden problem. Jak zablokować bootloader,? Mam w tej chwili odblokowany i portfel google nie chce działać.

Opublikowano

zostaje Ci albo bawić się w roota i magiska + moduły - a i tu roznie z tym bywa ... albo wrzucić globalny rom i zrobić locka (o ile to telefon z globalnej dystrybucji) jeśli nie to wrzucić oryginalny chiński rom i zrobić locka ... albo zostać na romie Xiaomi EU a zbliżeniowo płacić blikiem (sam tak robię) lub np zainstalować curve pay - było o tym na forum sporo ... w każdym razie z usługami Googla - tymi finansowymi - na odblokowanych fonach jest bieda ... ale to dla Twojego dobra 🙃

• Like 1