Skocz do zawartości

Xiaomi 17 Pro Max - HyperOS 3 by Xiaomi.eu - OS3.0.30.0.WPBCNXM - Android 16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.30.0.WPBCNXM dla telefonu Xiaomi 17 Pro Max (nazwa kodowa popsicle).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_POPSICLE_OS3.0.30.0.WPBCNXM_16.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
58 minut temu, szamak napisał(a):

Czy chiński ROM da się odblokować realnie na tym modelu?

romu się nie odblokowuje ... tylko fona ... odblokowanie chińczyka dla nas jest realnie nie do przejścia ...

Opublikowano

Jakie tam jest info? Pro max jest wyłącznie na chińskim hyper os, na wskazanym wątku jest info, że taki jest nie do odblokowania.

"Odblokowanie chińskich wersji telefonów jest obecnie bardzo utrudnione (na MIUI)/niemożliwe (na HyperOS).'

Skoro nie można odblokować dla jakich sytuacji dystrybuowana jest wersja popscile xiaomi.eu

Opublikowano (edytowane)

@szamak bo ta wersja jest do pro max która wyjdzie globalnie na europę pod warunkiem że uda ci sie odblokować bootloader oczywiście wersji Chińskiej nie odblokujesz wcale. Nawet nie wiadomo czy seria xiaomi 17 będzie miała premierę w europie przynajmniej ja nie znalazłem takiej informacji a jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.

Edytowane przez czarek1212
Opublikowano

Poczytałem troszkę na hiszpańskiej grupie telegrama Xiaomi 17 pro max nie wejdzie na rynek europejski w ogóle jeden z powodów do duża bateria "przepisy unijne" zabraniają takich pojemności w telefonach przynajmniej tak przeczytałem,więc Chińczycy postanowili nie wypuszczać pro max na rynek europejski bo nie chcą zmniejszać pojemności baterii to tak pokrótce napisałem

Wysłane z mojego 2210132C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Xiaomi ma taką politykę wypuszczania globali już od dawna ... i cały czas zmniejszają pojemność baterii ... 🙃 tzn fizycznie jest to takie samo ogniwo - są tylko inne parametry prądowo / napięciowe ... rozwiązaniem tego jest dzielenie pojedynczego ogniwa na komory które są traktowane jako oddzielne ogniwa i spełniają normy narzucone przez transport lotniczy ... niektóre firmy już tak robią i wersję China i global mają te same deklarowane pojemności ... pisaliśmy ostatnio trochę o tym i linkowalem ciekawy artykuł ... to że nie wypuszcza pro max w zasadzie każdy się spodziewał - analogicznie było z serią 15 ... a teraz mamy powtórkę z 17 ... ja bardziej jestem ciekawy czy wypuszcza globalnie 17 ultra w dwóch wersjach ... czy jedna zostawia sobie a jedna pójdzie na Europę i świat ...

Opublikowano

jak wypuszczą Xiaomi 17 ultra na Europę to pewnie bateria będzie mniejsza i nie jest temu winne Xiaomi, tylko "regulacje UE" .
Zwalanie winy za ten stan rzeczy na firmę Xiaomi jest mylne.

Opublikowano

Zwalanie winy za ten stan rzeczy na firmę Xiaomi jest mylne.

Ale kto tu zwala na Xiaomi? Master pokrótce opisał że to właśnie problem przepisów, nawet tutaj na forum jest o tym wątek .

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chyba nie prze logowałeś się...
Master napisał "Xiaomi ma taką politykę wypuszczania globali już od dawna ... i cały czas zmniejszają pojemność baterii"
Więc napisałem jak w poście powyżej a jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to ja nic z tym nie zrobię.

Opublikowano

tak przy okazji baterii i pojemności - chyba ten nowy one plus ma taką samą pojemność w wersji chińskiej i globalnej więc idą tu w dobrym kierunku ... a jak będzie z Xiaomi to zobaczymy ... globali jeszcze przecież nie ma ... też liczył bym żeby nie ograniczali tej realnej pojemności ale to ich decyzja no i kwestia zastosowanej technologii ... musimy zaczekać cierpliwie, a emocje nic tu nie zmienia 🙃 bo oni nasze zdanie mają w głębokim poważaniu i zrobią co będą chcieli / będą mieć możliwości ...

Opublikowano

Master napisał "Xiaomi ma taką politykę wypuszczania globali już od dawna ... i cały czas zmniejszają pojemność baterii"
Więc napisałem jak w poście powyżej a jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to ja nic z tym nie zrobię.

Niezbyt to uprzejme z twojej strony, Jakbyś doczytał dalszą wypowiedź Mastera to może zauważyłbyś co między innymi jest powodem mniejszych akumulatorów na rynek global i nie musiałbys się silić na takie płaskie teksty.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka