Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Września 2025 Opublikowano 24 Września 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.215.0.VNCCNXM dla telefonu Xiaomi 14 (nazwa kodowa houji). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_HOUJI_OS2.0.215.0.VNCCNXM_15.zip/download Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
nexxus2 Opublikowano 25 Września 2025 Opublikowano 25 Września 2025 Zainstalowne, działa, root też, wrażliwe apki nie "krzyczą". Widocznych zmian nie widzę, no może zyskał na płynności reakcji. Wiadomo konkretniej jakie zmiany pod maską ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2025 Autor Opublikowano 25 Września 2025 Wrześniowe poprawki zabezpieczeń, dodany tryb naprawy w ustawieniach, nowa wersja edytora galerii - to z tych bardziej widocznych rzeczy. Mniej widocznych jest pewnie więcej.
nexxus2 Opublikowano 25 Września 2025 Opublikowano 25 Września 2025 U mnie poprawki zabezpieczeń pokazują datę 2025-08-01. Ciekawy jest ten tryb naprawy, oby nie trzeba było z niego nigdy korzystać
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2025 Autor Opublikowano 25 Września 2025 A, to się rozpędziłem. Myślałem, że są wrześniowe. Faktycznie jednak nie
Longos Opublikowano 29 Września 2025 Opublikowano 29 Września 2025 Na nowej wersji nie chciało mi zrobić aktualizacji Mi Fitness z GP. Najpierw wyczyściłem dane, potem usunąłem appkę, teraz... nie mogę jej zainstalować. Pojawia się problem W PackageManager: Package com.xiaomi.wearable attempting to redeclare permission com.mi.health.provider.permission.read_menstruation already owned by com.mi.health Próbowałem nawet kroków z https://miuipolska.pl/instalacja-mi-fitness-global-xiaomi-eu/ ale nie pomogło... Jak teraz zainstalować Mi Fitness ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Września 2025 Autor Opublikowano 29 Września 2025 Najnowsza wersja Mi Fitness ma pod tym względem konflikt, musisz zainstalować starszą. W następnej aktualizacji ROM-u problemu nie będzie.
MatiLew Opublikowano 7 Października 2025 Opublikowano 7 Października 2025 Siema, a jak wgram ori global taiwan i zablokuje bl to nie ucegli mi telefonu?
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Października 2025 Autor Opublikowano 7 Października 2025 Zależy. Jeśli masz chińską wersję Xiaomi 14, to uceglisz. Jeśli globalną, to raczej nie.
MatiLew Opublikowano 8 Października 2025 Opublikowano 8 Października 2025 Już mam taiwan z oem lock. Wszystko git
nexxus2 Opublikowano 13 Października 2025 Opublikowano 13 Października 2025 Chyba wyłapałem błąd w aplikacji sms. Próba wejścia w ostatnio usunięte elementy kończy się info "zgłoś błąd" i aplikacja się zamyka
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Października 2025 Autor Opublikowano 13 Października 2025 8 minut temu, nexxus2 napisał(a): Chyba wyłapałem błąd w aplikacji sms. Próba wejścia w ostatnio usunięte elementy kończy się info "zgłoś błąd" i aplikacja się zamyka Nie mogę zreprodukować tego problemu. Jesteś zalogowany na konto Xiaomi? Nie robiłeś jakiegoś debloatu?
tootek Opublikowano 13 Października 2025 Opublikowano 13 Października 2025 @Kacper Skrzypek jest jakieś info kiedy HyperOS 3.0 od xiaomi.eu będzie udostępniany?
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Października 2025 Autor Opublikowano 13 Października 2025 25 minut temu, tootek napisał(a): @Kacper Skrzypek jest jakieś info kiedy HyperOS 3.0 od xiaomi.eu będzie udostępniany? Nie ma. Przede wszystkim musimy mieć najpierw Globala, bo z niego bierzemy dużą część tłumaczeń i niektóre aplikacje.
Master Opublikowano 13 Października 2025 Opublikowano 13 Października 2025 53 minuty temu, tootek napisał(a): @Kacper Skrzypek jest jakieś info kiedy HyperOS 3.0 od xiaomi.eu będzie udostępniany? tu masz trochę zbiorczego infa kiedy i na co to będzie wychodzić ... https://miuirom.org/updates/hyperos-3
nexxus2 Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 22 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie mogę zreprodukować tego problemu. Jesteś zalogowany na konto Xiaomi? Nie robiłeś jakiegoś debloatu? Tak jestem zalogowany. Jakiś tam debloaut oczywiście mam zrobiony (program Canta). Może coś za dużo wyłączyłem. Na pewno chmura Xiaomi, synchronizacja, kopia zapasowa w chmurze są wyłączone i parę innych (asystent, generator dziennika, opinie, poczta, pogoda, usługi i opinie, zdrowie, kontrola rodzicielska, sprzątacz, przeglądarka).
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Października 2025 Autor Opublikowano 14 Października 2025 51 minut temu, nexxus2 napisał(a): Na pewno chmura Xiaomi I stąd problem. Ostatnio usunięte elementy odnoszą się do Chmury.
nexxus2 Opublikowano 16 Października 2025 Opublikowano 16 Października 2025 W dniu 14.10.2025 o 13:18, Kacper Skrzypek napisał(a): I stąd problem. Ostatnio usunięte elementy odnoszą się do Chmury. No i wszystko jasne, dziękuję za info.
Kupiec1985 Opublikowano 24 Października 2025 Opublikowano 24 Października 2025 Czy u Was również w tym romie podczas nagrywania wiadomościach głosowych na Messenger lub po prostu z dyktafonu tez macie takie szumy jak w załączniku ? nagranie było robione w ciszy ... X14 .m4a
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Października 2025 Autor Opublikowano 24 Października 2025 Nie mogę u siebie zrekonstruować takiego problemu, nagrania są czyste zarówno w formacie M4A, jak i MP3.
Kupiec1985 Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 W dniu 24.10.2025 o 12:53, Kupiec1985 napisał(a): Czy u Was również w tym romie podczas nagrywania wiadomościach głosowych na Messenger lub po prostu z dyktafonu tez macie takie szumy jak w załączniku ? nagranie było robione w ciszy ... X14 .m4a U mnie jednak to chyba jakiś fizyczny problem z mikrofonem. Na filmach tak samo szum tylko słychać .... Wracając po latach do xiaomi po używaniu kilku pixeli znowu jestem zniesmaczony...
tootek Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 @Kacper Skrzypek Kiedy planujecie udostępnić Hyper OS 3 na xiaomi 14?
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Listopada 2025 Autor Opublikowano 7 Listopada 2025 5 minut temu, tootek napisał(a): @Kacper Skrzypek Kiedy planujecie udostępnić Hyper OS 3 na xiaomi 14? To nie zależy od nas. Czekamy na chińską wersję stabilną, której do tej chwili nie ma. Z tego co wiemy ma być w ciągu najbliższego tygodnia.
Master Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 a w ogóle jest już chińczyk HOS3? jak patrzę to chyba nie ...
Pitors Opublikowano 13 Listopada 2025 Opublikowano 13 Listopada 2025 Wiadomo kiedy HyperOs 3 do Xiaomi 14?
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Listopada 2025 Autor Opublikowano 13 Listopada 2025 Niedługo, dzisiaj wyszło chińskie stable. 1
Rekomendowane odpowiedzi