Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Września 2025 Opublikowano 24 Września 2025 W tym miejscu można wymieniać się wrażeniami i zadawać pytania, które niekoniecznie potrzebują swojego osobnego wątku, na temat smartfonu Xiaomi 15T Pro. Proszę o kulturę i merytorykę, jak zawsze zresztą na tym forum
Master Opublikowano 24 Września 2025 Opublikowano 24 Września 2025 na każdym zebraniu jest tak że ktoś musi zacząć ... no to na szybkiego jak patrzę po parametrach - w wersji pro już dali ekran 144hz - tam się zastanawiałem kiedy to zawita u Xiaomi - no i zawitało 🙃 też lekko większa przekątna - fajna sprawa - liczę że w 17 ultra też taki będzie ... dalej w wersji pro mamy ładowanie bezprzewodowe - dla mnie "must have" stąd zwykła wersja już tylko z tego powodu by odpadła ... do tego pro ma peryskop X5 optycznie - też luks sprawa - fajnie sprawdza się w praktyce ... zwykła 15t nie ma też aluminiowej ramki ... pro oczywiście na nowszym 3 nm procku - też kwestia warta uwagi ... poza tym reszta w miarę zbliżona - szybkość ładowania po kablu w sumie taka sama jak w 15 ultra - od zera do setki w nieco ponad 50 minut - zobaczymy co tu przyniosą nowego 17tki 🙃 ogólnie fajne fony wizualnie i sprzętowo ...
Hub Wyszko Opublikowano 29 Września 2025 Opublikowano 29 Września 2025 [Ładowarka] Jak wiemy 15T PRO jest dostarczane bez ładowarki. Jesteście polecić jakąś która będzie pasować do tego telefonu lub jakich parametrów szukać w ładowarkach by wszystkie opcje szybkiego ładowania w 15T działały bez problemu?
Master Opublikowano 29 Września 2025 Opublikowano 29 Września 2025 (edytowane) Godzinę temu, Hub Wyszko napisał(a): [Ładowarka] Jak wiemy 15T PRO jest dostarczane bez ładowarki. Jesteście polecić jakąś która będzie pasować do tego telefonu lub jakich parametrów szukać w ładowarkach by wszystkie opcje szybkiego ładowania w 15T działały bez problemu? bierz Xiaomi 120tke ... w sumie i 90tka też spokojnie się sprawdzi ... a nawet 67ka ... co ciekawe ostatnio na GSM arena widziałem test swojego modelu gdzie na 67ce szybciej się ladowal niż na 90tce 🙃 jak byś chciał inny kabelek niż zwykły biały krótki to bierz Essagera 120tke - jest w wersji dwu metrowej i czarnym kolorze ... na ładowarki czasami jest fajna promocja - ja swoją 120tke kupiłem za połowę ceny ... są tez na olx albo alledrogo - z tym że większość to podróbki ... ostatnio jak przeglądałem oferty - tak z ciekawości - to chyba na około 10 ofert które przejrzałem tylko dwie były oryginalne ... Edytowane 29 Września 2025 przez Master
Pawliko Opublikowano 6 Października 2025 Opublikowano 6 Października 2025 Hej, wiecie moze czy ten model posiada nagrywanie rozmow bez zadnego kombinowania/aplikacji trzecich?
Master Opublikowano 6 Października 2025 Opublikowano 6 Października 2025 7 minut temu, Pawliko napisał(a): Hej, wiecie moze czy ten model posiada nagrywanie rozmow bez zadnego kombinowania/aplikacji trzecich? no nie ... 15t i 15t pro to modele na dystrybucję globalna ... czyli mają rom typu global ... czyli bez nagrywania ... rom z nagrywaniem będzie jeśli Xiaomi eu wypuści na patreonie swoje wydania ... no ale tu już bez kombinowania (odblokowania) się nie obejdzie ... 1
Pawliko Opublikowano 6 Października 2025 Opublikowano 6 Października 2025 34 minuty temu, Master napisał(a): no nie ... 15t i 15t pro to modele na dystrybucję globalna ... czyli mają rom typu global ... czyli bez nagrywania ... rom z nagrywaniem będzie jeśli Xiaomi eu wypuści na patreonie swoje wydania ... no ale tu już bez kombinowania (odblokowania) się nie obejdzie ... Ok, dzieki za informacje. Mozesz mi powiedziec jak jestes w temacie czy jest jakis model telefonu do kupienia ktory ma opcje nagrywania działającą prosto z pudelka? Bez aplikacji trzecich, bez bawienia sie w bootloadery/custom romy.
Netoper Opublikowano 6 Października 2025 Opublikowano 6 Października 2025 Na rynku europejskim raczej nie ma takiego fona (a na pewno Xiaomi) bo przepisy zabraniają i romy tworzone na europejskie dystrybucje fonów są bez możliwości nagrywania.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
Master Opublikowano 6 Października 2025 Opublikowano 6 Października 2025 to w uzupełnieniu do wpisu szanownego przedmówcy - jest - kup w Chinach ... bez aplikacji trzecich ... prosto z pudełka ... bez zabawy w unlock i custom rom 🙃 1
zbyszkooo Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 W dniu 25.09.2025 o 00:47, Master napisał(a): na każdym zebraniu jest tak że ktoś musi zacząć ... no to na szybkiego jak patrzę po parametrach - w wersji pro już dali ekran 144hz - tam się zastanawiałem kiedy to zawita u Xiaomi - no i zawitało 🙃 też lekko większa przekątna - fajna sprawa - liczę że w 17 ultra też taki będzie ... dalej w wersji pro mamy ładowanie bezprzewodowe - dla mnie "must have" stąd zwykła wersja już tylko z tego powodu by odpadła ... do tego pro ma peryskop X5 optycznie - też luks sprawa - fajnie sprawdza się w praktyce ... zwykła 15t nie ma też aluminiowej ramki ... pro oczywiście na nowszym 3 nm procku - też kwestia warta uwagi ... poza tym reszta w miarę zbliżona - szybkość ładowania po kablu w sumie taka sama jak w 15 ultra - od zera do setki w nieco ponad 50 minut - zobaczymy co tu przyniosą nowego 17tki 🙃 ogólnie fajne fony wizualnie i sprzętowo ... Mam akurat 15T. Nie każdy potrzebuje tego co piszesz. 5x Zoom optyczny? Dla mnie zbędny. Ramka z tworzywa? I tak zakładam gumę z wyposażenia. 4 Nm vs. 3 Nm ? Dla mnie nieistotne. Wydajność 8400-Ultra i tak jest dla mnie więcej niż wystarczająca. Ładowanie bezprzewodowe? Dla mnie zbędne. CENA była dla mnie 1-planowa. 1.499,- zł. Ile muszę dać za 15T Pro ? Dużo więcej. Mam zasadę. Nigdy nie daje więcej jak 1500 za smartfon. Gdyż - dla mnie i tylko wg mnie - po prostu nie warto wydawać więcej. Tak czy inaczej gratuluję wersji 15T Pro. Do tej pory zawsze kupowałem Redmi w wersji Pro (10 i 12). Tym razem nie. Zależało mi - poza dobrą wydajnością - jedynie na aparatach i trybie RAW, dłuższej pracy na baterii - co właśnie jako min. mam. Jak widzisz Pkt. widzenia zależy od potrzeb. Pozdrawiam.
Netoper Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 Wszystko zależne od wymagań użytkownika i budżetu, do codziennego używania i zabawy/testowania też stoję na budżecie do 1500, do tego czas pracy , w miarę rozsądne zdjecia. Ale już do poważniejszej pracy mam inne telefony o wyższym budżecie i wyższych parametrach.Ale mam np. też założenie że nie kupię telefonu na mediateku, exynosie czy A Bionic, to jest drugi priorytet zaraz po cenie.Więc jak pisałem, co kto wymaga i na ile może sobie pozwolić na odchudzenie portfela.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 (edytowane) no tu mogę się podpisać ... też unikałem do tej pory mediatekow ... appla produktów to kijem nie ruszę ... Samsungi jakoś też omijam ... choć miałem i S3 - pierwszy smartfon - potem S6 edge i S8 ... i na tym karierę z Samsungami zakończyłem 🙃 @zbyszkooo tak przy okazji jak masz 15t to napisz tam info dla jednego gościa bo się pytał ostatnio o ten model - wrzucę w update jego nicka i linka do dyskusji ... jeśli chodzi o bezprzewodowe to jest super wygodne bez szarpania się codziennie z kabelkiem 🙃 jak wspomniałem - dla mnie must have - nie wyobrażam sobie fona bez tej funkcjonalności ... tym bardziej że teraz szybkość ładowania jest praktycznie ta sama jak po kablu ... czyli szybko i wygodnie 🙃 czego chcieć więcej ... jeśli chodzi o zooma optycznego to często z tego korzystam i bardzo się przydaje - dużo większe pole do manewru przy jakiejkolwiek fotograficznej aktywności ... a te nanometry przekładają się na wyższą wydajność przy niższym zużyciu energii - jeśli chodzi o proce w fonach nizsze zużycie energii zawsze mile widziane (tym bardziej jeszcze w tandemie z ufs 4.1 - wiele osób patrzy na to tylko przez pryzmat wydajności odczyt / zapis / czas dostępu - ale dla mnie największą zaleta to właśnie większa energooszczędność ...) a czemu gratulujesz 15t pro? nie mam tego fona ... 🙃 a jak zależy Ci na dłuższej pracy na baterii to to jest kombinacja właśnie proca i taktowania / technologi wykonania + rodzaju pamięci UFS + pojemność baterii + optymalizacja softu (tu oczywiście zależy to od producenta ale my też możemy dołożyć swoje trzy grosze np. robiąc debloat - dla mnie kolejny must have ...) oczywiście wypada się zgodzić że cena gra rolę i szuka się często najlepszej kombinacji ceny do możliwości która uwzględni nasze potrzeby - takiego "złotego środka" 🙃 ale to też temat rzeka ... update możesz napisać do załoganta @piterchmiel1 ewentualnie coś tam napisać sensownego co do wrażeń z korzystania z 15t ... Edytowane 22 Listopada 2025 przez Master
Netoper Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 S3 powiadasz, mam do tej pory w codziennym użyciu bo na świetny czujnik barometryczny Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
zbyszkooo Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 (edytowane) Gratulowałem 15T Pro ogólnie, gdyż to dział Xaomi 15T Pro właśnie. Snapdragon? Zgoda. Mam w Redmi 10 Pro leciwy 732G ... rany, nie mogę rozładować baterii. Dosłownie. Nie ma wydajności, ale energooszczędność pierwszorzędna. W Redmi 12 Pro jest już Mediatek. Niestety ale to nie to samo. Mniej więcej 2,5-krotnie prądożerny. Zobaczymy jak w Xaomi 15T. Jeszcze mam go w pudełku. Brak czasu Nawiasem Redmi 10 Pro to był bardzo udany smartfon. Do dzisiaj korzystam z trybu Makro - rewelacyiny. I trybu RAW ... czego w Redmi 12 Pro już nie ma ! Edytowane 22 Listopada 2025 przez zbyszkooo
gacie wacie Opublikowano 30 Listopada 2025 Opublikowano 30 Listopada 2025 (edytowane) Bardzo fajny telefon Przeszłem z Samsunga s23 ultra , problemy z zasięgiem s23 24 ultra podobnie, Mala miejscowość.Ekran kolory w samsung ale po zatym telefon bestia zasięg dzialanie powiadomienia bez problemu. aparat musze po testować. pare na próbe fotek. użytkowałem sporo samsung s seria huawei do pura 70 pro masa pixel 9 pro xl honor magic 6 7 200 pro.to mój Xiaomi od dawna wróciłem xiaomi mi11 ostatni https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1n8UtnfAbw7HTrhQKM6UiJWGN56z237zT Edytowane 30 Listopada 2025 przez gacie wacie
TheLover Opublikowano Sobota o 13:47 Opublikowano Sobota o 13:47 Hej. Dostaliście już aktualizacje do hyperos 3 ?
Marrik Opublikowano Sobota o 13:59 Opublikowano Sobota o 13:59 Z tego co w necie, aktualizacja już dawno jest na 15t pro. Masz ROM global czy eu? Spróbuj zmienić region np na USA, ostatnio tak żonie wskoczyła aktualizacja.
TheLover Opublikowano Niedziela o 07:20 Opublikowano Niedziela o 07:20 Rom mam EU. Z tymi regionami próbowałem bo tak po necie doradzają ale nie działa. No nic, poczekamy może w końcu wpadnie.
Marrik Opublikowano Niedziela o 08:50 Opublikowano Niedziela o 08:50 Może spróbuj pobrać plik ZIP i zainstalować ręcznie? Jaką dokładnie teraz masz wersję systemu?
TheLover Opublikowano Niedziela o 09:10 Opublikowano Niedziela o 09:10 Dobra poszukam zipa i spróbuję ręcznie.
Marrik Opublikowano Niedziela o 12:33 Opublikowano Niedziela o 12:33 Zacznij od najwcześniejszego 3.0.4.0.WOSEUXMhttps://miuirom.org/phones/xiaomi-15t-pro
Rekomendowane odpowiedzi