Skocz do zawartości

Xiaomi 15 Ultra - HyperOS 2.2 by Xiaomi.eu - OS2.0.212.0.VOACNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.212.0.VOACNXM dla telefonu Xiaomi 15 Ultra (nazwa kodowa xuanyuan).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_XUANYUAN_OS2.0.212.0.VOACNXM_15.zip/download

Instalacja modemu, która była konieczna przy instalacji poprzednich wersji oprogramowania, nie jest obecnie konieczna. ROM wykryje wariant urządzenia i wgra odpowiedni obraz.

Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

na razie przez updatera nie idzie wrzucić ... a bezpośrednio z serwera kiepskie transfery ... jak wrzucę dam znać w update 🙃 poszukam też changeloga ...

i proszę uprzejmie ...

System:

Naprawiono problem z nieprawidłowym wyświetlaniem animacji otwierania/zamykania aplikacji.

dużo tego nie ma ale zawsze coś 🙃 

ciekawa sytuacja - chciałem wrzucić ten update przez wgrane poprzednio twrp ... i nie mogę do niego wleźć ... uruchamia się to fabryczne recovery Xiaomi ... przyznam że to mnie zaskoczyło ... jeszcze jak korzystałem z twrp na mi 11 to nie miałem takiej sytuacji ... 🙃 na 14 w ogóle z niego nie korzystałem - wiadomo czemu ... a tu niespodzianka ... w ogóle to skąd jest to fabryczne skoro wrzuciłem twrp? sądziłem że custom recovery zastępuje te normalne ...

wrzucone w trybie fastboot ... póki co wygląda że wszystko oki - sygnatury bezpieczeństwa od Xiaomi dalej czerwcowe - w security nadal nie ma aktualizacji Googla - vowifi wskoczyło - ale to standard po restarcie / update 🙃 jak coś znajdę ciekawego to wrzucę w kolejnym update ...

ps. na ostatniej wersji zauważyłem że wywaliło mi trochę ustawień typu gęsty (latarka, przycisk zasilania) ale też dźwięki - musiałem sporo pozmieniać typu dodać dźwięk do SMS czy wyłączyć dźwięki które nie wiadomo czemu wskoczyły typu zrzut ekranu czy usuwanie zdjęć ... w tej wersji chyba wywaliło schemat kolorów ekranu - pierwsze co mi się rzucili w oczy wchodząc na forum to zdechłe kolory ... przeglądarka ta sama więc od razu zajrzałem do ustawień - no i faktycznie ... przerzuciło mi z profilu dcip3 na standardowy ... 🙃 na tej wersji przełączyło też "użyj ikon z aplikacji" zawsze mam to wyłączone bo są ładniejsze i czytelniejsze ikonki w pasku statusu ... wywaliło też ustawione budziki przez co miałem trochę zamieszania ... 🙃

ps2 @Kacper Skrzypek w napisach poprawione luks 👍

ps3 ten przełącznik ukrywający wskaźnik lokalizacji dalej nie działa ... vowifi dalej robi co chce - raz jest raz nie ... czyli tu bez zmian ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
17 godzin temu, Master napisał(a):

w ogóle to skąd jest to fabryczne skoro wrzuciłem twrp?

Przy pierwszym uruchomieniu po aktualizacji TWRP jest zastępowane mi-recovery. Tu chodziło głównie o problemy np. na Xiaomi 14, gdzie bez stockowego recovery czasem bywały problemy z uruchomieniem telefonu.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Przy pierwszym uruchomieniu po aktualizacji TWRP jest zastępowane mi-recovery. Tu chodziło głównie o problemy np. na Xiaomi 14, gdzie bez stockowego recovery czasem bywały problemy z uruchomieniem telefonu.

czyli twrp dalej siedzi w partycji recovery? tylko nie idzie do niego się dostać ... ? uruchamiałem recovery przez przycisk zasilania i reboot to recovery też przez zainstaluj aktualizacje z pliku zip - restart do recovery ... no i wskakuje cały czas to Xiaomi ... może trzeba kombinacje klawiszy po restarcie? tzn volume i power? bo zakładam że drugi raz nie muszę wgrywać twrp? czy zrobić flash znowu?

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Licht napisał(a):

A skąd wziąłeś TWRP pod piętnastkę, bo na stronie Teamu bryndza raczej:  https://twrp.me/Devices/Xiaomi/ ?

a byla w repozytorium plikow na serwerze xiaomi eu ... to wrzucilem - nawet raz system nim postawilem :)

jakby co tu masz dostep do tego

https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/

@kacper skrzypek - zrobione 🙃

twrp.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano
11 minut temu, Licht napisał(a):

Do mojego niestety nie ma.😡

A tak lubię TWRP.

sprawdzaj co jakiś czas ... może zaktualizują niedługo ... 🙃 albo szukać alternatywnie po necie ... tak więc kto czeka ten się doczekuje ... a kto szuka ten znajduje ... cierpliwość to cnota którą nie każdy doświadcza ...

• 1 miesiąc temu...