Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.206.0.VNCCNXM dla telefonu Xiaomi 14 (nazwa kodowa houji). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_HOUJI_OS2.0.206.0.VNCCNXM_15.zip/download Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
nexxus2 Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 Przejrzałem pobieżnie. Waluty już działają, nowy aparat, zobaczymy jak w akcji. Obecna galeria mi nie pasuje, wolałem datami, było przejrzyście, a teraz jest taka zbitka wszystkiego i w ustawieniach nie ma jak tego zmienić. Aktualizacja zabezpieczeń bez zmian (01/05). Reszta, to chyba jak dla mnie nie istotna kosmetyka. Czy można gdzieś wyłączyć asystenta z pod głównego przycisku ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Maja 2025 Autor Opublikowano 29 Maja 2025 53 minuty temu, nexxus2 napisał(a): Czy można gdzieś wyłączyć asystenta z pod głównego przycisku ? Jeśli chodzi Ci o przycisk zasilania, to zapewne zmieniając akcję w Ustawieniach > Dodatkowe ustawienia > Skróty gestów. 53 minuty temu, nexxus2 napisał(a): Obecna galeria mi nie pasuje, wolałem datami, było przejrzyście, a teraz jest taka zbitka wszystkiego i w ustawieniach nie ma jak tego zmienić. Jeśli chcesz stare zachowanie, to wystarczy pociągnąć dwoma palcami od środka do krawędzi ekranu i będzie to co było wcześniej. 1
kris68 Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 Cytat Jeśli chcesz stare zachowanie, to wystarczy pociągnąć dwoma palcami od środka do krawędzi ekranu i będzie to co było wcześniej. Tego mi było potrzeba, dziękuję. 1
nexxus2 Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 No proszę, co Admin, to Admin, dziękuję, teraz obie "bolączki ustąpiły" 1
Master Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 2 godziny temu, kris68 napisał(a): Tego mi było potrzeba, dziękuję. ja to się bardziej zastanawiam jak zrobić żeby domyślnie mi się wyświetlały w galerii wszystkie zdjęcia ... kiedyś tak było a teraz cały czas trzeba to ustawiać ... 🙃 niby detal ale dość irytujący ... przypinanie nic nie daje a nigdzie tam nie znalazłem do tego ustawienia ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Maja 2025 Autor Opublikowano 29 Maja 2025 8 minut temu, Master napisał(a): ja to się bardziej zastanawiam jak zrobić żeby domyślnie mi się wyświetlały w galerii wszystkie zdjęcia ... kiedyś tak było a teraz cały czas trzeba to ustawiać ... 🙃 niby detal ale dość irytujący ... przypinanie nic nie daje a nigdzie tam nie znalazłem do tego ustawienia ... Jeśli masz na myśli wszystkie zdjęcia + zrzuty ekranu, to 3 kropki > zamiast Album Aparatu wybierasz Wszystkie elementy. 1
Master Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 29 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeśli masz na myśli wszystkie zdjęcia + zrzuty ekranu, to 3 kropki > zamiast Album Aparatu wybierasz Wszystkie elementy. no jak jestem w głównym oknie galerii to w 3 kropkach mam - zwolnij miejsce, ostatnio usunięte i ustawienia ... a jak wejdę w albumy to kropek nie ma wcale ... tylko sortowanie ... chciałbym aby po otwarciu galerii były domyślnie wyświetlane wszystkie zdjęcia - tam jak w to wejdę to w 3 kropkach mam - przypnij, zmień okładkę, sortuj i ukryj daty ... na poprzednich wersjach galerii w ogóle nie musiałem tego wybierać - zawsze się otwierało na wszystkie ... a teraz ciągle to muszę wybierać ... 🙃
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Maja 2025 Autor Opublikowano 29 Maja 2025 2 minuty temu, Master napisał(a): no jak jestem w głównym oknie galerii to w 3 kropkach mam - zwolnij miejsce, ostatnio usunięte i ustawienia ... ...no i pod nimi jest wybór. Jeśli jesteś już w menu gdzie są albumy, te automatycznie generowane wspomnienia itp. to tam tego nie będzie. To w głównym menu - ale tam, gdzie są zdjęcia.
Master Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 (edytowane) 8 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): ...no i pod nimi jest wybór. Jeśli jesteś już w menu gdzie są albumy, te automatycznie generowane wspomnienia itp. to tam tego nie będzie. To w głównym menu - ale tam, gdzie są zdjęcia. to żeby to było to trzeba wejść w zdjęcia - tą ikonka po lewej i wtedy jest więcej opcji w 3 kropkach ... i tam są wszystkie elementy wtedy ... albo albumy aparatu ... zobaczę czy to zostanie jak zrobiłem 🙃 jak nie to też szat nie będę darł na sobie 🙃 odzież wierzchnia bywa przydatna ... Edytowane 29 Maja 2025 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi