Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Maja 2025 Opublikowano 19 Maja 2025 Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnego HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_VILI_OS1.0.13.0.UKDMIXM_14.zip/download ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
fido70 Opublikowano 2 Czerwca 2025 Opublikowano 2 Czerwca 2025 (edytowane) Niestety, wersja 1.0.13.0 chyba jest trochę pechowa... Póki co, jest problem z wyborem dźwięku powiadomienia messengera (Ustawienia>Powiadomienia i dźwięki>Dostosuj powiadomienia>Dźwięk) Próba wybrania nie otwiera listy dźwięków a kolejna generuje błąd "Aplikacja Ustawienia wciąż przestaje działać". W załączeniu oba zrzuty. Na razie tyle z zauważonych nieprawidłowości (za to naprawiony został systemowy kalkulator - w poprzednim nie działał). Nadmienię tylko, że w ostatnim ROMie dla modelu Redmi Note 11 (1.0.11.0) błędy są jeszcze większe - tam nie da się nawet wybrać dźwięków dla SMS i dzwonków - musiałem z przykrością wrócić do Global ROM bo (sprawny) telefon był na weekend potrzebny właścicielce... 😪 Edytowane 2 Czerwca 2025 przez fido70
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2025 8 minut temu, fido70 napisał(a): Nadmienię tylko, że w ostatnim ROMie dla modelu Redmi Note 11 (1.0.11.0) błędy są jeszcze większe - tam nie da się nawet wybrać dźwięków dla SMS i dzwonków - musiałem z przykrością wrócić do Global ROM bo (sprawny) telefon był na weekend potrzebny właścicielce... 😪 Nie dostaliśmy zgłoszenia na ten temat, więc jeśli jeszcze byś wgrywał ROM tam to byłbym wdzięczny za loga. Może coś zmienili, to jednak Android 13...
fido70 Opublikowano 2 Czerwca 2025 Opublikowano 2 Czerwca 2025 (edytowane) Jeśli chodzi o 11T Pro, to wczoraj (niedziela, 1.VI) pobierałem ROM i 2 razy robiłem jako update przez fastboot. Natomiast przy Redmi Note 11 robiłem (ROM pobrany w ub. piątek) też 2x w tym raz jako pełna instalacja z czyszczeniem danych - w żadnym z powyższych działań nic to nie dało. Nie chcę w 11T Pro reinstalować messengera bo mam obawy że błąd nie pozwoli mi już na żaden wybór dźwięków i byłaby to dla mnie katastrofa, podobnie jak ewentualny powrót do Global'a. Nie dostaliście zgłoszenia może dlatego, że to już dość stare modele. PS. ROM dla 11T Pro to Android 14 (a nie jak piszesz - 13). Cóż, może jeszcze dla niego wyjdzie choć 1 aktualizacja. A jeśli chodzi o model RN 11 - to w Global 1.0.11.0 (i tu oczywiście Android 13) - wszystko śmiga ok. Edytowane 2 Czerwca 2025 przez fido70
Rekomendowane odpowiedzi