Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.107.0.VMCCNXM dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_FUXI_OS2.0.107.0.VMCCNXM_15.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
Kluska Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Hej zauważyłem problem, nie ma menu do wyłączenia telefonu, długie przytrzymanie włącznika/wyłącznika restartuje urządzenie, nie wyświetla się menu zasilania, włączenie rozszerzonego menu nic nie pomaga, błąd w romie czy coś w telefonie ? Edytowane 3 Kwietnia przez Kluska
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Kwietnia Autor Opublikowano 3 Kwietnia Ustawienia > Dodatkowe ustawienia > Skróty gestów > tu powinieneś mieć opcję dot. zmiany skrótu. Domyślnie jest vol+ i power, Xiaomi to ostatnio zmieniło. W normalnej sytuacji po naciśnięciu power powinien być dialog dot. przypisania tego skrótu do Asystenta Google/Gemini, było to popsute. W kolejnych wersjach ROM-u będzie OK. 1 1
Test Opublikowano Sobota o 14:32 Opublikowano Sobota o 14:32 Nie wiem, czy była gdzieś indziej już o tym mowa, bo ostatnio nie mam kompletnie czasu śledzić forum, ale na tej wersji ROMu dla Xiaomi 13 aktualizacja bezpieczeństwa od Google nie chce się zaktualizować, niby ściąga się i instaluje, ale po restarcie nadal pokazuje starą wersję.
Kacper Skrzypek Opublikowano Sobota o 14:50 Autor Opublikowano Sobota o 14:50 adb shell pm uninstall com.google.android.captiveportallogin I powinno przejść. 1
Test Opublikowano Sobota o 15:44 Opublikowano Sobota o 15:44 Dziękuję Kacper, oczywiście zadziałało. Życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich. Pozdrowienia 1
Rekomendowane odpowiedzi