Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry

Xiaomi Redmi Note 8pro 5G ( kupiony w europie HyperOS 1.0.21.0 UNREUXM Global ) walczę z uzyskaniem zgody na zdjęcie bootloadera ( na razie bezskutecznie ). W rozmowie z serwisem powiedziano mi iż jest możliwość wgrania softu bez zdjęcia bootloadera - odpłatnie. Po ewen. odblokowaniu celem jest wgranie  rom indonesia bądź tajwan ( ludzki wygląd apki telefonu i SMS-ów oraz nagrywanie rozmów - robiłem to wcześniej na redmi 8 ). Powiedziano mi iż nawet po odblokowaniu bootloadera i wgraniu oficjalnego rom-u  jw. nie będzie opcji nagrywania rozmów ( ma to dotyczyć telefonów z androidem w wersji 12 i wyżej ). Rozmówca z racji wykonywanej pracy wydaje się wiarygodny. Mam prośbę o info ile w tym prawdy?

pozdrawiam i proszę o info

Posted

Generalnie to prawda. Na ROM-ie na Indonezję (w nowszych modelach typu Xiaomi 14T już niekoniecznie) lub Tajwan możesz mieć nagrywanie rozmów (z dialerem od Xiaomi). Co do drugiej części postu - nie wiem, co rozmówca miał na myśli. Nagrywanie jest dostępne na wszystkich tego typu ROM-ach (z dialerem od Xiaomi), w każdej wersji Androida. Jedyne, co może ograniczać dostępność tej opcji, to

1. telefon z dystrybucji Vodafone,

2. w nowszych wersjach oprogramowania (na HyperOS2) region, trzeba go zmienić na np. Szwajcarię.

Posted

A RN8pro to już nie jest po za wsparciem? On dostał oficjalnego HoS?
Sam go miałem i skończyło się na MIUI, chyba że wznowiono serię (?)

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Posted

Jasne, nie zerkłem na rom ale i tak by mi nic pewnie nie dało bo ja po oznaczeniach romu nie kojarzę z pamięci który rom dla jakiego fona .
A jeszcze się zastanawiałem czy autor ma może wrzuconego customa .

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka