impesheni Posted March 17 Posted March 17 Dzień dobry Xiaomi Redmi Note 8pro 5G ( kupiony w europie HyperOS 1.0.21.0 UNREUXM Global ) walczę z uzyskaniem zgody na zdjęcie bootloadera ( na razie bezskutecznie ). W rozmowie z serwisem powiedziano mi iż jest możliwość wgrania softu bez zdjęcia bootloadera - odpłatnie. Po ewen. odblokowaniu celem jest wgranie rom indonesia bądź tajwan ( ludzki wygląd apki telefonu i SMS-ów oraz nagrywanie rozmów - robiłem to wcześniej na redmi 8 ). Powiedziano mi iż nawet po odblokowaniu bootloadera i wgraniu oficjalnego rom-u jw. nie będzie opcji nagrywania rozmów ( ma to dotyczyć telefonów z androidem w wersji 12 i wyżej ). Rozmówca z racji wykonywanej pracy wydaje się wiarygodny. Mam prośbę o info ile w tym prawdy? pozdrawiam i proszę o info
Kacper Skrzypek Posted March 17 Posted March 17 Generalnie to prawda. Na ROM-ie na Indonezję (w nowszych modelach typu Xiaomi 14T już niekoniecznie) lub Tajwan możesz mieć nagrywanie rozmów (z dialerem od Xiaomi). Co do drugiej części postu - nie wiem, co rozmówca miał na myśli. Nagrywanie jest dostępne na wszystkich tego typu ROM-ach (z dialerem od Xiaomi), w każdej wersji Androida. Jedyne, co może ograniczać dostępność tej opcji, to 1. telefon z dystrybucji Vodafone, 2. w nowszych wersjach oprogramowania (na HyperOS2) region, trzeba go zmienić na np. Szwajcarię.
Netoper Posted March 17 Posted March 17 A RN8pro to już nie jest po za wsparciem? On dostał oficjalnego HoS?Sam go miałem i skończyło się na MIUI, chyba że wznowiono serię (?)Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted March 17 Posted March 17 Prawdopodobnie autorowi chodziło o Redmi Note 13 Pro 5G, tak by wynikało z oznaczenia wersji.
Netoper Posted March 17 Posted March 17 Jasne, nie zerkłem na rom ale i tak by mi nic pewnie nie dało bo ja po oznaczeniach romu nie kojarzę z pamięci który rom dla jakiego fona .A jeszcze się zastanawiałem czy autor ma może wrzuconego customa .Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts