Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Marca 2025 Opublikowano 12 Marca 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.107.0.VNACNXM dla telefonu Xiaomi 14 Ultra (nazwa kodowa aurora). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_AURORA_OS2.0.107.0.VNACNXM_15.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
kris68 Opublikowano 12 Marca 2025 Opublikowano 12 Marca 2025 Czy ktoś już zainstalował ten soft ? Mam go już na dysku, ale sam wcześniej namieszałem w swoim Redmi 12, niestety i po aktualizacji do HyperOS 2 zrobiła się cegiełka i trafiła do serwisu. Jak ktoś wrzuci na smartfona, niech napisze proszę, czy tylko jakieś nowe łatki bezpieczeństwa, czy coś więcej dodali. Przez te problemy z bootloaderem chyba już z rok nie aktualizowałem na xiaomi.eu. I pytanie, czy po samym update będę musiał na nowo ustawiać apki bankowe, mObywatel itp. Po prostu już nie pamiętam. Może ktoś podzieli się wrażeniami.
Master Opublikowano 12 Marca 2025 Opublikowano 12 Marca 2025 (edytowane) 37 minut temu, kris68 napisał(a): Czy ktoś już zainstalował ten soft ? Mam go już na dysku, ale sam wcześniej namieszałem w swoim Redmi 12, niestety i po aktualizacji do HyperOS 2 zrobiła się cegiełka i trafiła do serwisu. Jak ktoś wrzuci na smartfona, niech napisze proszę, czy tylko jakieś nowe łatki bezpieczeństwa, czy coś więcej dodali. Przez te problemy z bootloaderem chyba już z rok nie aktualizowałem na xiaomi.eu. I pytanie, czy po samym update będę musiał na nowo ustawiać apki bankowe, mObywatel itp. Po prostu już nie pamiętam. Może ktoś podzieli się wrażeniami. nic nie będziesz musiał ustawiać - jak wszystko działało tak i będzie dalej ... łatki powinny być lutowe w tej wersji ....zmian trochę jest - gdzieś widziałem changeloga ... jak znajdę to wrzucę - zakładam że masz już wrzucona poprzednią wersję Xiaomi eu - podłącz fona do kompa w trybie fastboot rozpakuj pobrany ZIP z romem i wybierz skrypt upgrade - i w sumie tyle ... po wrzuceniu wszystkich plików super fon się zrestartuje i wstanie na nowej wersji ... no i tyle ... changelog Repair the occasional application screen flashing problem when opening and closing applications Added the Star Networkless function to achieve voice chat without network Incorporated the February 2025 security patch to enhance system security Edytowane 12 Marca 2025 przez Master 1
alonsoharris Opublikowano 13 Marca 2025 Opublikowano 13 Marca 2025 @kris68 nic nie musisz ustawiać na nowo wszystko jest tak jak było, zainstalowałem bez problemu. Moje 14 Ultra używa obecnie żona i żadnych niespodzianek. 1
kris68 Opublikowano 13 Marca 2025 Opublikowano 13 Marca 2025 Dzięki Master i alonsoharris za odpowiedź. Wiem, że pytanie było głupie i siedziała mi z tyłu głowy odpowiedź, ale jak mówią, kto pyta, nie błądzi. Mam te -dzieści lat chyba więcej niż większość forumowiczów i jak siedzę w temacie, mam wszystko ogarnięte. Ale po ponad rocznej przerwie w tej zabawie z wiadomych powodów muszę na nowo wejść w temat. Za chwilę postaram się zrobić aktualizację. 1
kris68 Opublikowano 13 Marca 2025 Opublikowano 13 Marca 2025 (edytowane) Wszystko poszło od strzału jak za starych dobrych czasów. Teraz muszę tylko obczaić to co napisał Master w changelog: Added the Star Networkless function to achieve voice chat without network. Dzięki Panowie jeszcze raz. Edytowane 13 Marca 2025 przez kris68
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Marca 2025 Autor Opublikowano 13 Marca 2025 4 minuty temu, kris68 napisał(a): Tera muszę tylko obczaić to co napisał Master w changelog: Added the Star Networkless function to achieve voice chat without network. O ile dobrze kojarzę, to jest tylko na Chiny. 1
kris68 Opublikowano 13 Marca 2025 Opublikowano 13 Marca 2025 Kacper Skrzypek dzięki to nie będę szukał przynajmniej. Grunt, że śmiga. Za to muszę na ekranach wreszcie poukładać aplikacje, bo po zdjęciu blokady bootloadera i przywróceniu danych programem w aplikacjach jest totalny miszmasz, wypróbowałem chyba z 4 aplikacje do przywracania danych, żadna nie przywróci jednak dokładnie wszystkich aplikacji. Takie pytanie trochę offtop — gdzie na dysku Google znajdę plik z kontaktami może znowu głupie pytanie, ale co sobie poukładam kontakty, to ściąga wersje z dysku Google i połowę mam zdublowanych poprawiam i tak w kółko. I drugie szukałem w wujku Google odpowiedzi jak wyłączyć synchronizację z dyskiem, ale w necie są chyba stare opisy. Co prawda mam płatna wersje Google One — czyli nie normalne 15 GB bodajże, tylko 2 TB, ale wszystkie śmieci mi ściąga, co usunę, to za chwile jest 150 GB zajęte.
Rotor FPV Opublikowano 15 Marca 2025 Opublikowano 15 Marca 2025 Ja ciągle siedzę na 1.024 czekając na 2.1 ale chyba się nie doczekam. Czy tę tutaj wersję mogę OD RAZU instalować na 1.0.24 czy trzeba po kolei każdą z osobna?
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Marca 2025 Autor Opublikowano 15 Marca 2025 Możesz od razu. 2.0.10* jest najwyraźniej uznawane przez Xiaomi wewnętrznie za 2.1, tylko oni tego nie podają z jakiegoś powodu publicznie.
Rotor FPV Opublikowano 15 Marca 2025 Opublikowano 15 Marca 2025 Aha, dzięki - to dzisiaj się w końcu za to zabiorę i już nie truję
alonsoharris Opublikowano 15 Marca 2025 Opublikowano 15 Marca 2025 (edytowane) Tak jako ciekawostka a propos tego romu, upgrade i problemy z komunikatorami. Nie odbiera wiadomości, dopiero jak odpali się Signala i Whatsappa dochodzą (ustawienia apek właściwe). Wgrałem drugi raz i wszystko działa. Może z racji pierwszego ściągnięcia z serwera w Bułgarii coś nie pykło, bo drugi raz rom ściągłem z domyślnego. Pisze o 14 Ultra, który obecnie używa żona. Edytowane 15 Marca 2025 przez alonsoharris
Rotor FPV Opublikowano 15 Marca 2025 Opublikowano 15 Marca 2025 Jestem po aktualizacji. Szczerze? To bałem się że coś nie poszło ok, bo w sumie to wszystko po staremu ale wchodzę w ustawienia no i.... widze że jest hyper os 2
Master Opublikowano 15 Marca 2025 Opublikowano 15 Marca 2025 6 minut temu, Rotor FPV napisał(a): Jestem po aktualizacji. Szczerze? To bałem się że coś nie poszło ok, bo w sumie to wszystko po staremu ale wchodzę w ustawienia no i.... widze że jest hyper os 2 nawet 2.1 🙃 dziwna ta numeracja teraz ... ogólnie wizualnie to trudno było zgadnąć czy to stary hyper czy nowy ... no ale działa fajnie - ja jeszcze na 14 pro ale już niedługo przeskakuje na 15tke ...
kris68 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 (edytowane) Pojawi się coś nowego na 14 Ultra ? Bo widzę, że na 15 Ultra coś jest . Edytowane 2 Kwietnia 2025 przez kris68
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Gdy się pojawi coś w Chinach, to pojawi się i u nas. Póki co się nie pojawiło, więc trzeba czekać.
Rekomendowane odpowiedzi