Skocz do zawartości
  • 0

Brak aktualizacji 13T PRO

Pytanie

Opublikowano

Witam, chciałbym poruszyć temat braku aktualizacji w 13t pro. Ostatnia jaka weszła jest z numerem 1.0.8.0.UMLEUXM z czerwca zeszłego roku, od tamtego czasu zero jakich kolwiek nowości. Widzę że temat znany na forach w Niemczech i Węgrzech, do niedawna omijany przez podmianę nazw pliku ale obecnie już się tak nie da. Trafiłem na watek na grupie FB lecz użytkownik też nie znalazł żadnego rozwiązania. Po kontakcie z pomocą Xiaomi, sprawdzeniu po imei stwierdzili ze to europejska dystrybucja i powinienem dostać już dawno, no ale nic się nie zmienia. Przy próbie ręcznej instalacji wyrzuca komunikat "Nie można zweryfikować aktualizacji. Nie można flaszować tej stabilnej pamięci ROM". Jeszcze udało mi się uzyskać informację z telefonu tego typu "Operator Channel: DT", doszedłem że to sieć właśnie niemiecka co by się zgadzało z tym problemem w Niemczech. Sorry za chaotyczne zdania ale trochę mnie temat irytuje już...

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Próbuj region Niemcy, GB, Francja,
może na którymś zaskoczy, komuś (co prawda nie pisał o pochodzeniu fona) zaskoczyło bodajże na Maroko.
Jeśli aktualizacja ma zaskoczyć to teoretycznie powinna od razu się pokazać bez czekania na danym regionie godzin czy dni.

A przez ciekawość, fona zakupiłeś z jakiegoś znanego sklepu/dystrybutora czy jakiś niszowy?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
Godzinę temu, Netoper napisał(a):

Próbuj region Niemcy, GB, Francja,
może na którymś zaskoczy, komuś (co prawda nie pisał o pochodzeniu fona) zaskoczyło bodajże na Maroko.
Jeśli aktualizacja ma zaskoczyć to teoretycznie powinna od razu się pokazać bez czekania na danym regionie godzin czy dni.

A przez ciekawość, fona zakupiłeś z jakiegoś znanego sklepu/dystrybutora czy jakiś niszowy?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Sklep to średnia półka nie żaden xkom lub tego typu ale też nie losowy na allegro zrobiłem u nich nie  raz zakupy i nie było problemów a co do regionu to niestety wszystkie podane powyżej już sprawdzałem i bez większych rezultatów 

A co do sklepu to udało mi się dodzwonić na infolinię i powiedziałem z czym mam problem to kazali dokładnie opisać o co mi chodzi drogą mailową 

• 0
Opublikowano
20 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Spytać się T-Mobile, czemu nie pozwalają na udostępnienie nowszej wersji na przykład. Sklep być może nie wiedział, że sprzęt pochodzi z dystrybucji T-Mobile, ustawianie operatora w kanale zazwyczaj (nie wiem, czy zawsze) odbywa się po odpaleniu urządzenia (po pierwszej konfiguracji) i połączeniu go z siecią. Aktualizator odpytuje wtedy serwer Xiaomi o kanał operatorski dla danego numeru IMEI.

Możesz też spróbować zmienić kartę SIM na inną, jeśli masz T-Mobile - może wtedy operator też się zmieni (chociaż w to wątpię).

W T mobile nic nie mogą pomóc nie mają systemu zagranicznego w ich systemie mojego telefonu nie ma kupiłem na próbę SIM od nich ale niestety nic to nie dało zostało tylko zgłosić telefon na reklamację do sklepu gdzie go kupiłem 

• 0
Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.03.2025 o 13:33, grzegorzm92 napisał(a):

No i pojawia się operator channel DT czyli jest to telefon od operatora sieci?

Ten sam komunikat widzę, z jakiego sklepu go kupiłeś?

Edytowane przez Marcin Kryk
  • 0
Opublikowano

Mam dokładnie taką samą sytuację, mój 13T Pro kupiony nowy w internecie też ma operator channel DT,

wersja 1.0.8.0 i w żaden sposób nie mogę go zmusić do aktualizacji :(

• 0
Opublikowano

Wgralem hyper 2.0.9 recznie kombinacjami zmiany pkiku jakos w styczniu teraz nic nie weszlo o tamtego czasu... DIs zmienilem na niemcy i sie pojawila 2.0.102.0.VMLEUXM 1.8GB

POWIEM TAK to jest ostatnie xiaomi jakie kupilem... To tel żony wiec jakos nie spinam sie ale sobie OnePlus 12 kupilem i tam inna polityka. Aktualizacje i wsparcie nowosci. Zaluje ze 12r jej nie kupilem...

Sam mialem xiaomi kilka lat rozne i ciagle kombinacje... Nigdy wiecej. Nasrali tych modeli odlamow tyle ze prEstaja to ogarniac...

• Haha 1
  • 0
Opublikowano

no to akurat fakt ... pisaliśmy tu i tym nieraz ... tych modeli to już nie idzie zliczyć ... do tego do tej pory były na dwóch różnych procach - główna linia na snapach a druga mediatekach ... a teraz doszedł jeszcze ten autorski proc który jest w 15s pro ... zawsze uważałem że zwiększenie takiego rozrzutu + nie wiadomo ile modeli wpłynie niestety negatywnie na soft ... bo trzeba często tymi samymi siłami ogarniac coraz więcej różnych konfiguracji ... to też powoduje że pewnie główne siły idą na flagowce fony i nowości a te starsze modele są zaniedbywane ... poniekąd jest to w ich interesie bo kogoś może trafić szlag i kupi nowszy model 🙃 tyle że znowu to broń obosieczna ... bo taki user którego trafi szlag może wcale znowu Xiaomi nie wybrać ... 🙃 a przejść właśnie np. na one plusa ... a z tymi regionami i aktualizacjami globali to powinni w końcu zrobić porządek - to to na pewno ... na szczęście userzy z Xiaomi eu mają to z głowy 👍

• 0
Opublikowano

Dokladnie... Oneplus wymiata. Xiaomi dla mnie sie skonczyl...

Jesli biore cos z pro to na to liczylem a nie taka kupa

Tam nic nie ma zadnych nowosci zadnego ai itp.

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, PiotrX napisał(a):

Dokladnie... Oneplus wymiata. Xiaomi dla mnie sie skonczyl...

Jesli biore cos z pro to na to liczylem a nie taka kupa

Tam nic nie ma zadnych nowosci zadnego ai itp.

no ja pewnie jakby mnie przez Xiaomi szlag trafił to też bym się przesiadł na one plusa 🙃 miałem kiedyś 7 pro i byłem bardzo zadowolony ... a teraz się zasiedziałem na Xiaomi ... nie ukrywam że duży wpływ na to ma nasze forum moderatorzy i ogólnie społeczność związana z Xiaomi eu ... a i na same fony Xiaomi też jakoś nie narzekam ... bardzo fajnie mi się korzysta z tego co mam teraz a i dwa poprzednie dawały radę ... póki co zostaje tutaj 🙃

• 0
Opublikowano

Mialem bardzo dlugo mi 8 byl mega ale wszedlem w op12 teraz 14 bo plaski ekran ... Nigdy wiecej zaokraglonego wyswietlacza 🤣 

• 0
Opublikowano
40 minut temu, PiotrX napisał(a):

Mialem bardzo dlugo mi 8 byl mega ale wszedlem w op12 teraz 14 bo plaski ekran ... Nigdy wiecej zaokraglonego wyswietlacza 🤣 

a wiesz że to chyba kwestia przyzwyczajenia - np teraz te zaokrąglenia są dość sensowne - tzn nie mam dyskomfortu jak z tego korzystam - pamiętam że w Samsungach tych wcześniejszych wersjach - chyba jedne z pierwszych fonów z tym zakrzywieniem - było to dużo bardziej "inwazyjne" poza tym w romie Xiaomi eu (nie wiem czy to jest też w globalu) można fajnie ustawić reakcje na dotyk przy krawędzi - ja zawsze daje to na maksa - no i przyznam że teraz mi to jakoś nie przeszkadza ... przy używaniu dobrze to się sprawdza ... choć widać tendencje do powrotu do płaskich ekranów - na tyle na ile czytałem o przyszłych 16tkach od Xiaomi to szykuje się powrót właśnie takiego 🙃 czy tęsknię jakoś mocno do płaskich - niekoniecznie ... czy będę zadowolony jak zmienię na płaski - pewnie tak 🙃 czy będę mocno zawiedziony jak będzie jednak lekko zaokrąglony? niekoniecznie 🙃 ale też uczciwie przyznam że po kilku latach czy może już i dłużej na zaokrąglonych ekranach chciałbym sprawdzić jak podejdzie mi plaski ... ot tak dla odmiany ... komfort z korzystania z zaokrąglonego ekranu na pewno też poprawia odpowiednie etui / case - poprzednio miałem takie które nieco więcej wystawało ponad to zaokrąglenie i wtedy paluchem już nie zawsze szło dobrze zmacac 🙃 teraz mam takie z włókna aramidowego które praktycznie w ogóle nie wystaje ponad zakrzywienie i komfort korzystania przy krawędziach jest dużo lepszy ... oczywiście jest to kosztem ochrony ekranu - ale takie etui zdecydowanie polecam jeśli zależy nam na gestach przy samych krawędziach ...

• 0
Opublikowano

I to dochodzimy do sedna zaokraglenia... Ja stary czlowiek juz i kombinowanie aby zakryc ekran na ewentualne uszkodzenia po bokach graniczy z cudem. Jednaobudowe z usa sciagalem mark poetic. Zakrywa prawie jak chcele jednak nie wystaje znacznie nad ekran po bokach. Uag stosowalem w samsungach. Teraz mam tez z aliexpress dexnor i to widze to samo co Poetic.... Dexnor przyszedl w 4 dni a poetic z usa miesiac 🤣🤣 w usa pokazalo mi 47zmian trackingu jak by sobie podawali paczke turysci ktorzy jada w dana sgrone 🤣 

Ja nigdy nie mialem zaokraglonego 

. Op12 byl pierwszy. Tel wymiata  tylko ten ekran... 

Nastepny op14 plaski lub moze vivo zrobi z plaskim cos fajnego bez takiego kolosa aparatowego na pleckach 😀 

W tym Poetic/Dexnor lapie za krawedz mam tam ten pasek szybkiego uruchamiania i to jest fajna opcja... Mapy google z pulpitu a z tego paska yanosik i gitara

• 0
Opublikowano

Koledzy, ja nie mam problemów z aktualizacjami. Mam Poco x7 pro Global. Odnoszę wrażenie, że telefony EEA mają problemy. Miałem kiedyś telefon z Miui i wgrałem Global, zamiast oryginału EEA i aktualizacje wskoczyły, bez zmiany regionu.

• 0
Opublikowano

Jak zona miala poco x3nfc to wchodzily aktualizacje normalnie. Kupiony nabanggood. 13tpro kupiony w pl  i jakies dziwne akcje.