Skocz do zawartości

Xiaomi 15 Pro - HyperOS 2 by Xiaomi.eu - OS2.0.101.0.VOBCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.101.0.VOBCNXM dla telefonu Xiaomi 15 Pro (nazwa kodowa haotian).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_HAOTIAN_OS2.0.101.0.VOBCNXM_15.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Opublikowano (edytowane)

Witam jest Ktoś z okolic Toruń Bydgoszcz co by to ogarnął zmianę tego oprogramowania? Bo nigdy nie miałem z tym styczności a dwa nie posiadam Komputera bo to telefon mi za niego służy? 

Czy można doinstalować język polski do istniejącego oryginalnego oprogramowania na Xiaomi 15 Pro?

Screenshot_2025-01-13-20-07-00-814_com.android.settings.jpg

Edytowane przez Dawid Dekowski
Dopisano pytanie
Opublikowano
27 minut temu, Dawid Dekowski napisał(a):

Witam jest Ktoś z okolic Toruń Bydgoszcz co by to ogarnął zmianę tego oprogramowania? Bo nigdy nie miałem z tym styczności a dwa nie posiadam Komputera bo to telefon mi za niego służy? 

Czy można doinstalować język polski do istniejącego oryginalnego oprogramowania na Xiaomi 15 Pro?

Screenshot_2025-01-13-20-07-00-814_com.android.settings.jpg

napisz najlepiej do @piotrkrupa888 on ma 15 pro ... to coś pewnie już ogarniał ... język polski dla apek ze sklepa Play można teoretycznie zrobić przez pakiet more locale - instrukcja jak to wrzucić jest np. na stronie sklepu trading shenzen - ale Piotr pisał że miał z tym jakiś problem ... ja tego na oczy nie widziałem nawet więc on się lepiej zna na pewno 🙃 a że tak zapytam jak chcesz zmienić to oprogramowanie? i to jeszcze bez kompa? i zakładam że telefon nie jest odblokowany? to też nawet nie zainstalujesz custom recovery ... a nawet jak byś zainstalował - o ile w ogóle jest już pod ten model to pewnie nie będzie deszyfrowania pamięci dyskowej ... ogólnie bez unlocka telefonu za bardzo nie masz żadnych opcji ... no chyba że uda się wrzucić i skonfigurować ten pakiet językowy ... osobiście życzę powodzenia ... 

ps. jak nie chce Ci się samemu szukać to proszę się z tym zapoznać ...

https://tradingshenzhen.com/en/content/change-android-language-for-multi-google-apps-without-root

• Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, Dawid Dekowski napisał(a):

Ok dzięki za informacje może się z nim skontaktuje zobaczymy co zdziałał ja w sumie mam go długo już ale z ciekawości patrzyłem czy da się wrzucić już eu oprogramowanie 

oprogramowanie to jest tylko dziada odblokowac nie idzie ... w tym cala bieda ... chyba ze przez chinskiego konto a i to nie proste wcale bo konto kontu nie rowne i sa dodatkowe warunki ... a tak na naszych europejskich kontach czy platne metody na ta chwile nic z tego ... i nie zapowiada sie zeby cos sie ruszylo ku lepszemu ... chyba jedyna nadzieja ze te platne metody rusza - ale to znowu nic pewnego na ta chwile ...

• Thanks 1
Opublikowano

No spoko wiadomo może coś się ruszy z czasem choć gdzieś czytałem że niby nie ma problemu z odblokowaniem botloadera (czy jak to się tam pisze dokładnie) nawet na stronie Xiaomi gdzieś widziałem że o tym pisali trzeba by się zagłębić w temat.

U mnie akurat powiadomienia (Whatsapp wiadomości itp ) jakoś ogarnąłem i normalnie wszystko przychodzi poza (aplikacja z banku wszystko działa a powiadomień nie ma z tej aplikacji) nicolaus bank, revolut,

Opublikowano
32 minuty temu, Dawid Dekowski napisał(a):

No spoko wiadomo może coś się ruszy z czasem choć gdzieś czytałem że niby nie ma problemu z odblokowaniem botloadera (czy jak to się tam pisze dokładnie) nawet na stronie Xiaomi gdzieś widziałem że o tym pisali trzeba by się zagłębić w temat.

U mnie akurat powiadomienia (Whatsapp wiadomości itp ) jakoś ogarnąłem i normalnie wszystko przychodzi poza (aplikacja z banku wszystko działa a powiadomień nie ma z tej aplikacji) nicolaus bank, revolut,

my się w temat tu zagłębiamy od miesięcy 🙃 nie mają chinczyki na swoich kontach które są uwierzytelnione ich dokumentem tożsamości ... do tego jest wymagany jakiś poziom na ich community i jeszcze zdanie testu ... życzę powodzenia jeśli chcesz t sposobem to ogarnąć ... a płatne metody nie działają i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będą ... fajnie że te powiadomienia dało się zrobić bo sporo o tym pisali na forum Xiaomi eu ... gdzieś tam coś trzeba chyba przestawić w opcjach developera jak pamiętam i to pomaga ... teoretycznie to powinno pomóc i z tym bankiem ale to już trudno mi powiedzieć 🙃

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No u mnie obyło się bez ustawień dev z powiadomieniami no nic to trzeba będzie czekać heh dzięki za odpowiedź i pozdrawiam 

A wie ktoś co to za plik instalacyjny co on robi i czy wogóle coś zrobi po instalacji? Coś wnosi 

Screenshot_2025-01-13-23-10-35-053_pl.solidexplorer2.jpg

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Dawid Dekowski napisał(a):

No u mnie obyło się bez ustawień dev z powiadomieniami no nic to trzeba będzie czekać heh dzięki za odpowiedź i pozdrawiam 

A wie ktoś co to za plik instalacyjny co on robi i czy wogóle coś zrobi po instalacji? Coś wnosi 

Screenshot_2025-01-13-23-10-35-053_pl.solidexplorer2.jpg

to panie Kolego jest tzw. moduł Inject - taki fingerprint telefonu zeby oszukac troche te dziady z Googla ... i zeby nam platnosci wskakiwaly przez GW na romie xiaomi eu ... Tobie na tym romie co masz i z zablokowanym telefonem to nie potrzebne ... a dla nas na romie xiaomi eu i z odblokowanymi telefonami jak najbardziej wskazane :) chyba ze olewasz platnosci Googla ... i nie korzystasz to wtedy mozna sobie darowac ... ten modul dziala luks do czasu az Google zacznie sie grzebac w tych zabezpieczeniach i wtedy wrzucamy nowy jak jest ... to co masz to najnowszy co wyszedl calkiem niedawno ...

Edytowane przez Master
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A no to spoko dzięki za informacje.

Mi działają normalnie płatności zbliżeniowe i przez Google portfel.

Więc coś już się dowiedziałem 

Lipa tylko że nie działa kopia zapasowa na google one czy google dysku niby się robi pokazuje że zrobione a wchodze w dysk Google i nic nie ma poza drugim tel i samochodem Xiaomi 15 Pro nie da się utworzyć kopii zapasowej na dysku Google tak samo jak nie można wywołać Hi Google głosowo bobtez nie działa 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dawid Dekowski napisał(a):

A no to spoko dzięki za informacje.

Mi działają normalnie płatności zbliżeniowe i przez Google portfel.

Więc coś już się dowiedziałem 

dzialaja bo masz zablokowany bootloader ... poza tym przejda Ci wszystkie testy integrity ... tez te typu "strong" ... u nas na romie xiaomi eu troche wiecej z tym zabawy a "strong" jest nieosiagalny :) poki co jesli o mnie chodzi nie mam zadnych problemow z platnosciami ani przez googla ani przez pko bp ... apka dziala luks, biometria i powiadomienia - zero problemow ... 

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, Dawid Dekowski napisał(a):

Lipa tylko że nie działa kopia zapasowa na google one czy google dysku niby się robi pokazuje że zrobione a wchodze w dysk Google i nic nie ma poza drugim tel i samochodem Xiaomi 15 Pro nie da się utworzyć kopii zapasowej na dysku Google tak samo jak nie można wywołać Hi Google głosowo bobtez nie działa 

jak ogarniasz troche angielski - a zakladam ze tak - to zerknij tez na forum xiaomi eu - tam sporo osob ma juz 15 pro i pisza o roznych problemach i rozwiazaniach ... polecam zerknac - tu na razie jestes chyba druga osoba z tym fonem poza zalogantem o ktorym wspomnialem wyzej ... stad trudno cos razem ogarnac jak sie nie ma dostepu do fona i romu ... :)

• Thanks 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
15 minut temu, Dawid Dekowski napisał(a):

Ciekawe Czy ten koleś by ogarnął odblokowanie Xiaomi 15 Pro?

Niby ma kilkanaście komentarzy że pomógł.

https://m.youtube.com/watch?v=HViMInI7UIQ

Screenshot_2025-03-01-12-47-10-071_com.opera.browser.jpg

ja bym radził zachować ostrożność ... czytałem już o różnych przekrętach z tym związanych ... na tą chwilę kontaktowałem się z trzema różnymi firmami / osobami które tym się zajmują i nie ma takiej możliwości dla urządzeń z rynku chińskiego ... a temat monitoruje od wielu miesięcy bo w koncu sam planowałem przeskoczyć na 15 pro ... póki co zostaje jedynie oficjalna metoda unlocka - ogólnie odblokowane 15 pro z romem Xiaomi eu idzie kupić w necie ale cenowo z przesyłką wychodzi to około 6 tysięcy za wersję 16/512 ... biorąc pod uwagę że chińczyk bez unlocka kosztuje około 3.5 tysiaka to masakryczna dopłata ... w sumie jak już masz wydać 6 tysiakow to może lepiej kupić sobie 15 ultra globala i spróbować samemu zrobić unlock oficjalna metoda - teoretycznie powinno to być możliwe - ewentualnie wykupić taką usługę za dużo niższa cenę - bo globale idzie ruszyć płatna metoda co już potwierdziły tu osoby z forum ...

Opublikowano

Master trochę sobie zażartuję -  lepiej kupić sobie 15 ultra globala i spróbować samemu zrobić unlock oficjalna metoda - teoretycznie powinno to być możliwe  - po czymś takim można wylądować u psychiatry. Wiesz, że ja z moim 14 Ultra pół roku próbowałem i chcialem codziennie wsciku dostać. Nie wiem jak  z 15 w Mi Center bo nie miałem tego w ręce - ale jak pisze jeżeli mogą pozostaje MI Center za wszystko trzeba zapłacić. Albo szukać w necie-ale to ryzyko.....  Nie rozumiem wybacz Master bo ty 14 pro kupiłeś wcześniej. Teraz kupienie  Xiaomi 15 Ultra, Pro to jest samobójstwo, jak chodzi o wersję chińską. Tego nie da sie odblokować i jeszcze dlugo się nie będzie dalo, o kosztach przemilczę. Co z tego, że zamówicie fona w Chinach za 4000 i niby zaoszczędzicie- ja wolałem w PL zakupić 14 Ultra oczywiście global. za 6500 zł tak niestety. Ale teraz wreszcie mam wgrane xiaomi.eu i jestem totalnie zadowolony.... Oszczędność to pozorna oszczędność — możemy mieć cegiełkę za 3.5 - 4 k.

Opublikowano

Dlaczego cegiełkę? Ja mam 15 Pro od samego początku jak można było że strony zamówić i wszystko działa jak należy tylko że wszystko po angielsku to cała różnica więc czemu Niby cegiełka?

Opublikowano (edytowane)

Sorry za słowo cegiełka. Chodziło mi o to, że ludzie kupują w chińskich sklepach wersje China (nie mam nic do zarzucenia), tyle że potem płacz, dlaczego po angielsku, dlaczego nie da się odblokować bootloadera. Mnie czy polski, czy angielski obojętne, ale są ludzie, którzy chcą zaoszczędzić, a potem problem z językiem. Ale z tego co rozumiem na razie nie udało Ci się nawet płatnie odblokować bootloadera, no, chyba że kupiłeś odblokowany, ale tu bym się zdziwił. Jak tak gratuluję. Ale ja widzisz,  przerobiłem kilkanaście telefonów Xiaomi i we wszystkich chyba miałem odblokowany bootloader i wgrałem soft xiaomi.eu (chyba że to się przedtem inaczej nazywało), Ale teraz kupując telefon za kilka tyś., chcę mieć odblokowany i wgrywać soft, jaki mi się podoba. Nie wiem, czy porównywałeś soft z fabryki, operatora a soft xiaomi.eu. Tam jest bardzo dużo dodatkowych opcji, które ułatwiają mi, życie i po prostu pasują. I wcale nie chodzi tylko o nagrywanie rozmów. No ale de gustibus...... Peace of mind.

Edytowane przez kris68
Opublikowano

no dlatego pisałem "teoretycznie" ... wiem że to bieda w praktyce i jeśli o mnie chodzi to wolałbym od razu zapłacić te kilka stówek i zrobić unlocka nieoficjalnie ... no ale jak komuś się nie spieszy a te kilka stówek lepiej czuć w kieszeni czy na koncie to można próbować ... ja na prawdę się dziwię czemu im przeszkadza ten unlock globali i robienie z tym problemy ... bo chinczyki jestem w stanie zrozumieć - z punktu widzenia biznesowego i różnic w cenach między tymi samymi modelami na różne rynki ... no ale to już wygląda jak celowe rzucanie kłód pod nogi świadomym klientom którzy wiedzą z czym się je odblokowane telefony ... bo przecież nie można z góry założyć że każdy klient kupujący globala pierwsze co zrobi to będzie próbować robić unlocka - czy to dla zabawy czy z nudów czy może dla jakiegoś swojego niecnego planu ... 🙃

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, kris68 napisał(a):

Sorry za słowo cegiełka. Chodziło mi o to, że ludzie kupują w chińskich sklepach wersje China (nie mam nic do zarzucenia), tyle że potem płacz, dlaczego po angielsku, dlaczego nie da się odblokować bootloadera. Mnie czy polski, czy angielski obojętne, ale są ludzie, którzy chcą zaoszczędzić, a potem problem z językiem. Ale z tego co rozumiem na razie nie udało Ci się nawet płatnie odblokować bootloadera, no, chyba że kupiłeś odblokowany, ale tu bym się zdziwił. Jak tak gratuluję. Ale ja widzisz,  przerobiłem kilkanaście telefonów Xiaomi i we wszystkich chyba miałem odblokowany bootloader i wgrałem soft xiaomi.eu (chyba że to się przedtem inaczej nazywało), Ale teraz kupując telefon za kilka tyś., chcę mieć odblokowany i wgrywać soft, jaki mi się podoba. Nie wiem, czy porównywałeś soft z fabryki, operatora a soft xiaomi.eu. Tam jest bardzo dużo dodatkowych opcji, które ułatwiają mi, życie i po prostu pasują. I wcale nie chodzi tylko o nagrywanie rozmów. No ale de gustibus...... Peace of mind.

Szczerze mówiąc nawet nie próbowałam nic szukać w tym temacie odblokowania telefonu dziś Mi się taki filmik pokazał przez to napisałem i spytałem o to.

No mi w stumie też język nie robi różnicy ważne że wszystko działa.

Ja kupiłem tel z tej strony TradingShenzhen

https://tradingshenzhen.com

Xiaomi 15 PRO

25 minut temu, Master napisał(a):

no dlatego pisałem "teoretycznie" ... wiem że to bieda w praktyce i jeśli o mnie chodzi to wolałbym od razu zapłacić te kilka stówek i zrobić unlocka nieoficjalnie ... no ale jak komuś się nie spieszy a te kilka stówek lepiej czuć w kieszeni czy na koncie to można próbować ... ja na prawdę się dziwię czemu im przeszkadza ten unlock globali i robienie z tym problemy ... bo chinczyki jestem w stanie zrozumieć - z punktu widzenia biznesowego i różnic w cenach między tymi samymi modelami na różne rynki ... no ale to już wygląda jak celowe rzucanie kłód pod nogi świadomym klientom którzy wiedzą z czym się je odblokowane telefony ... bo przecież nie można z góry założyć że każdy klient kupujący globala pierwsze co zrobi to będzie próbować robić unlocka - czy to dla zabawy czy z nudów czy może dla jakiegoś swojego niecnego planu ... 🙃

Ja zawsze kupowałem Galaktyki Samsunga ale teraz tam taka bieda że się nic nie zmienia i przesiadłem się na Xiaomi 15 Pro choć to pierwszy tel tej marki miałem w planie kupić 14 Ultra ale ten kupiłem w tej samej cenie i jest kilka rzeczy które mnie przekonały bardziej na 15 Pro np Bateria Bo jest w nowszej technologii i dłużej trzyma, tak samo mniej odstająca wyspa aparatów i ogólnie ładniej wygląda i nie jest taki kanciasty. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, Czy ktoś już coś zdziałał z tym telefonem?

Posiadam go od tygodnia i generalnie jest spoko, ale brak powiadomień i ogólnie te ograniczenia, które są trochę przeszkadzają.

Ogarniał ktoś może temat z powiadomieniami (Whatsapp, Messenger itp.) żeby podpowiedzieć jak to ustawić?

Opublikowano
W dniu 27.09.2025 o 11:04, Łukasz G napisał(a):

Witam, Czy ktoś już coś zdziałał z tym telefonem?

Posiadam go od tygodnia i generalnie jest spoko, ale brak powiadomień i ogólnie te ograniczenia, które są trochę przeszkadzają.

Ogarniał ktoś może temat z powiadomieniami (Whatsapp, Messenger itp.) żeby podpowiedzieć jak to ustawić?

tu nic specjalnie nie poradzisz - jedyne co można zrobić to raz - ustawić tryb pracy oszczędzania energii apki na bez ograniczeń - dwa - włączyć autostart - trzy - zablokować apki w pamięci RAM ... no i w sumie tyle ... 🙃

• Thanks 1