Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Xiaomi Mi Note, produkt na pewno oryginalny. Kupiłem go ze względu na wydajność i dobrą baterię. No i właśnie w tym problem od 100% do zera rozładowuje się w ok. 13-14 godzin i to przy bardzo oszczędnym użytkowaniu tzn. 10-15 minut rozmów, kilka sms-ów, dane włączone na 1-2 godz bez filmików, synchronizacja wyłączona i wszystkie inne rzeczy, które pobierają dużo energii, wyświetlacz cały czas na 15%.. Przy intensywniejszym  użytkowaniu ale bez żadnych gier tylko samo przeglądanie internetu żywotność baterii spada do 6-7 godzin(!) Ostatnio zainstalowana wersja systemu 5.9.17 i bez zmian... Jak to wygląda u Was? Czy i czy możliwe jest, że mam jakiś wadliwy egzemplarz?

Edytowane przez lucasbiniu
Opublikowano

U mnie na mi note pro na w/w romie także bateria szybciej leci w dół, tak więc albo wrócisz do ostatniego stabilnego, albo czekasz do piątku na nowy z poprawkami.

Opublikowano

W poprzednim 5.6.4 był ten sam problem.Nawet nie chcę myśleć co będzie jak włącze nawigacje..

Zainstaluj Wakelock detector, sprawdź co chodzi w tle i zobacz ile czasu jest wybudzony ekran. Poza tym wipe cache/Dalvik cache w recovery a po instalacji nowego romu wipe personal data i powyższe. Wczoraj na MiNote Pro 16 godzin użytkowania na baterii, bardzo intensywnego, cały czas włączona synchronizacja i BT, streaming kilku utworów po drodze z/do pracy, włączone wifi/data naprzemiennie, jakieś kilka filmów na YT, duuuuużo tapatalka i twittera. 4h SOT.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...