Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.101.0.VNCCNXM dla telefonu Xiaomi 14 (nazwa kodowa houji). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_HOUJI_OS2.0.101.0.VNCCNXM_15.zip/download Dlaczego aż taki przeskok wersji? Prawdopodobnie dlatego, że według Xiaomi jest to pierwsza aktualizacja "funkcjonalna" HyperOS 2 (https://www.ithome.com/0/820/607.htm). Dlaczego w takim razie nie nazwali tego oficjalnie 2.1? Nie wiemy. Informacje o tym, co między innymi zmieniło się w HyperOS 2 względem HyperOS 1, można znaleźć tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-po-polsku-co-sie-zmienilo/. Osoby posiadające globalną wersję Xiaomi 14 muszą wgrać modem - paczka dostępna pod adresem https://miuipolska.pl/d/xiaomi.eu/modem/houji_global_A15.zip. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
Muzyk Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Znowu idzie jak krew z nosa 😕 Najszybciej przez wbudowany updater...
Master Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 1 godzinę temu, Muzyk napisał(a): Znowu idzie jak krew z nosa 😕 Najszybciej przez wbudowany updater... dokładnie ... też ciągnę właśnie przez updater ... bez porównania szybciej - na sourceforge raz zaczęło mi całkiem szybko pobierac ale zdechło po 100 megabajtach ... 🙃
tootek Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia U mnie updater nie wykrywa aktualizacji, jak to możliwe?
nexxus2 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Zaktualizowane, root działa, Play Integrity poprawny. Coś jest nie tak z apką Aktualizacje - mam na pulpicie dwie identyczne ikony, w info ten sam numer wersji 19.1, ale tylko pod jedną z nich jest zakładka - Co nowego ? To można ukryć, bo i tak działam poprzez fastboot, ale jednak...... Mnie najbardziej interesuje bateria, bo na 2.0.9, to nawet jednego dnia nie trzymała, sprawdzę, na razie ładuję na full.
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Stycznia Autor Opublikowano 5 Stycznia Aplikacja Aktualizacje była aktualizowana ze względu na to, że Xiaomi zmieniło nazwę aktywności odpowiedzialnej za pokazywanie aktualizacji w Ustawieniach, skutkiem czego dotknięcie opcji Aktualizuj czy ikony HyperOS w informacjach o telefonie niczego nie robiło, bo ta nazwa nie była zaimplementowana w naszym aktualizatorze. Może się wydawać, że aplikacje są dwie, ale tak naprawdę jest jedna. Po prostu druga odwołuje się do aliasu aktywności, która jest zaimplementowana w pierwszej (czyli główne menu jest pod dwoma nazwami). W następnej aktualizacji będzie to poprawione, póki co trzeba to wytrzymać. 1
Pitors Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Jak adaway był zwalony tak jest. Dzwonki tak samo. 😆 Nie widzę żadnej różnicy między tą a poprzednią aktualizacją.
tootek Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 13 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Aplikacja Aktualizacje była aktualizowana ze względu na to, że Xiaomi zmieniło nazwę aktywności odpowiedzialnej za pokazywanie aktualizacji w Ustawieniach, skutkiem czego dotknięcie opcji Aktualizuj czy ikony HyperOS w informacjach o telefonie niczego nie robiło, bo ta nazwa nie była zaimplementowana w naszym aktualizatorze. Może się wydawać, że aplikacje są dwie, ale tak naprawdę jest jedna. Po prostu druga odwołuje się do aliasu aktywności, która jest zaimplementowana w pierwszej (czyli główne menu jest pod dwoma nazwami). W następnej aktualizacji będzie to poprawione, póki co trzeba to wytrzymać. Jest tak jak piszesz, dziękuję.
mikidar Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Poprzednia aktualizacja działa ok,ale mi usunęła twrp.aktualizacje robiłem przez fastboot.czy ta wersja też mi usunie twrp?
Pitors Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, mikidar napisał(a): Poprzednia aktualizacja działa ok,ale mi usunęła twrp.aktualizacje robiłem przez fastboot.czy ta wersja też mi usunie twrp? Mi wywaliło twrp. Trzeba było od nowa instalować. Jeden plus taki, że zaktualizowałem do najnowszego z końca roku. Było tak. Po aktualizacji wywaliło mi twrp i system nie startował, tylko za każdym razem włączało się oryginalne recovery. Dopiero po ponownym wgraniu twrp system ruszył. Edytowane 6 Stycznia przez Pitors
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia TWRP będzie wywalać. Nie usuwamy stockowego recovery, żeby zapobiec restartom do fastboota przy pierwszej instalacji ROMu. 1
nexxus2 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Podkusiło mnie to sprawdzić i faktycznie, ale doznałem szoku, bo tam same chińskie krzaczki Wychodziłem z tego na czuja. Da się tam gdzieś przestawić, żeby przynajmniej było po "englisz" Podmiana recovery jak się bazuje na komendach i fastboot, chyba nie ma już sensu, no bo właściwie, to tylko root-a trzeba zrobić i nic więcej. Bateria jak na razie chyba lepiej trzyma. Od wczoraj (18:00) do dzisiaj (13:00) ubyło tylko 25%.
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia 15 minut temu, nexxus2 napisał(a): Podkusiło mnie to sprawdzić i faktycznie, ale doznałem szoku, bo tam same chińskie krzaczki Wychodziłem z tego na czuja. Da się tam gdzieś przestawić, żeby przynajmniej było po "englisz" Niestety chyba nie. Nie wiem w sumie, czemu nie ustawia na angielski, bo w teorii powinno. Grafiki są. Opcje są generalnie: reboot, wipe data, connect to MiAssistant. Czasami jest jeszcze safe mode.
tootek Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Dlaczego usuneliscie pełne tłumaczenie, dnia tygodnia i miesiąca ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia 5 minut temu, tootek napisał(a): Dlaczego usuneliscie pełne tłumaczenie, dnia tygodnia i miesiąca ? Bo w pewnych przypadkach nie mieściło się na belce w Centrum funkcji.
tootek Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Aha, zapomniałem, ja z tych co lubią minimalizm i nigdy nie miałem tyle ikon... szkoda. iPhone wzorcem.
Rekomendowane odpowiedzi