Paweł Z Opublikowano 13 Grudnia 2024 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Witam. Posiadam telefon Redmi Note 11 (2201117TY) w którym uszkodził mi się wyświetlacz. Zamówiłem oryginalny (już drugi) do tego modelu, podłączyłem do testu bez wklejania ekranu w ramkę i po próbie włączenia telefonu czuć jedną wibrację i cisza ekran czarny bez reakcji. Podłączyłem ładowarkę i ciągłe to samo. Telefon leżał z odpiętą baterią dawa tygodnie. Proszę o poradę jeśli ktoś już się zmierzył z podobnym problem.
Netoper Opublikowano 13 Grudnia 2024 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Możliwe że płyta główna się ogoliła.Po podpięciu do kompa jest wykrywany przez system?A co było powodem uszkodzenia wyświetlacza, upadek ? zalanie ?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 13 Grudnia 2024 Opublikowano 13 Grudnia 2024 może załogant @Acid coś tu podpowie ... na tych sprawach zna się tu najlepiej
Acid Opublikowano 13 Grudnia 2024 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Nie pamiętam dobrze tego modelu, wiem że ekran podłącza się na dole ale czy do usb czy przez dodatkową taśmę OLED LCD flex? Zależnie co było przyczyną uszkodzenia wyświetlacza to szukałbym przyczyn także w tych częściach. Przyjrzyj się gniazdom tych części czy są wszystkie piny, czy są czyste.
Paweł Z Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2024 Telefon był w kieszeni z kluczami,jak się usiadło to klucze zrobiły swoje. Telefon się uruchamia, jest włączona usługa talkback, w telefonie słychać co się dzieje, włączają się zaprogramowane stare alarmy ale ekran jest czarny. Po wpięciu startego ekranu , wyświetlacz się włącza ale jest rozlany.
Paweł Z Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2024 (edytowane) Dotykam teraz ekranu i reaguje lecz nadal jest czarny. Czy folie od strony wewnętrznej (ramki) powinienem zerwać czy nie ma to wpływu na testy? Wieczorem pod mikroskopem sprawdzę wszystkie styki. Edytowane 14 Grudnia 2024 przez Paweł Z
Paweł Z Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2024 19 godzin temu, Acid napisał(a): Nie pamiętam dobrze tego modelu, wiem że ekran podłącza się na dole ale czy do usb czy przez dodatkową taśmę OLED LCD flex? Zależnie co było przyczyną uszkodzenia wyświetlacza to szukałbym przyczyn także w tych częściach. Przyjrzyj się gniazdom tych części czy są wszystkie piny, czy są czyste. Sprawdziłem wszystkie piny pod mikroskopem, są czyste i bez uszkodzeń i zniekształceń. Sprawdzone w nowym ekranie, na taśmie łączącej styki baterii na płycie głównej i płycie od portu usb. Ekran nadal czarny. Dziwi mnie to, że reaguje na dotyk,a nic nie widać .
Rekomendowane odpowiedzi