Problemy techniczne
38 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 94 views
Cześć. Mam Redmi Note 11 Pro+, który utknął w pętli uruchamiania. Przez kilka godzin próbowałem wciskać przycisk zasilania bez powodzenia. Jedyna zmiana, którą teraz zauważam, to to, że telefon już nie restartuje się w pętli; po prostu pozostaje na logo MI. Telefon wpadł w ten błędny cykl po wyczerpaniu baterii i gdy go naładowałem, zaczął występować problem pętli uruchamiania. Warto wspomnieć, że mogę uzyskać dostęp do trybu fastboot oraz Mi Assistant. Telefon jest nowy, nie ma odblokowanego bootloadera opcji programistycznych itd... Po podłączeniu telefonu do komputera w Mi Assistant widzę w niezdefiniowanych urządzeniach "pissarro". Czy macie pomysł, jak…
Last reply by adam66688, -
-
- 2 replies
- 49 views
Gdy otrzymuje jakiegoś e-maila (Redmi Note 11) - to aplikacja Poczta pokazuje mi powiadomienie o otrzymanym e-mailu, a powiedzmy około 5 sekund później otrzymuje kolejne takie same powiadomienie o tym samym otrzymanym e-mailu. Sytuacja powtarza się i ciagle otrzymuje podwójne powiadomienia gdy ktoś wysyła do mnie e-maila. Jak to naprawić ?
Last reply by donko0o, -
- 2 replies
- 413 views
Witam Mam od tygodnia Redmi Note 11, nie ma na forum odpowiedniego działu dla tego modelu, więc tutaj piszę. Problem mam z nim taki, że po kilku godzinach gubi połączenie z WiFi, znika ikonka WiFi z górnego paska. Wtedy pomaga wyłączenie i włączenie WiFi w telefonie. Po czym problem znowu się powtarza po kilku godzinach. Z modelem Redmi Note 4 nie miałem takich problemów, taki sam router WiFi itd. Jakieś rady? Czy pozostaje oddać go na gwarancji, wymiana modułu WiFi?
Last reply by lordofchaos, -
- 0 replies
- 49 views
Wczoraj zrobiłam restart telefonu Xiaomi Redmi 11 Pro 5G . Po ponownym uruchomieniu wyskoczył mi na pasku powiadomień komunikat ,,Kończę aktualizację systemu". Do teraz pojawia się ten komunikat po każdym restarcie i ciągle jest na tym samym poziomie realizacji. Sam komunikat nie przeszkadza ale przez niego nie mogę włączyć żadnej aplikacji, w tym nawet kalkulatora czy wyszukać czegoś w google. I jestem pewna, że to wina tej aktualizacji bo gdy restartuje telefon i szybko klikam na aplikację, jeszcze przed pojawieniem się tego komunikatu, to aplikacja normalnie się włącza i działa jak wcześniej. Macie jakieś pomysły co zrobić? Mi pozostał już tylko jeden - przywracanie do…
Last reply by ola11, -
- 1 follower
- 0 replies
- 91 views
Miałam w prywatnym folderze nagranie chciałam je przenieść do głównego więc musiałam z tego folderu usunąć, usunęłam oprócz tego trzy pozostałe filmiki jeden z nich który miał 13 minut i był dla mnie najważniejszy się nie przeniósł, na prywatnym folderze też go nie ma i nie wiem gdzie mam go szukać
Last reply by ler, -
- 1 follower
- 1 reply
- 59 views
Witam niedawno nabyłem nowy telefon xiaomi redmi note 11 pro 5G, kiedy chciałem ustawić aplikacje signal jak domyślną aplikację do sms nie ma takiej opcji. W ustawieniach aplikacje systemowe nie ma takiej opcji jak sms.
Last reply by FromWP, -
- 2 replies
- 66 views
Pytanie dotyczy co prawda Poco ale ten model to rebrandowany Redmi Note 11 s więc chyba to samo? Jak włączyć tę funkcję bo kombinuję na różne sposoby aby TO(chodzi mi o te niebieskie poświaty na krawędziach ekranu) uruchomić i nic, niby mam możliwość wyboru i co bym nie wybrał to i tak po nieodebranym połączeniu czy SMS-ie ani śladu mimo że opcja Ekran Zawsze Włączony jest na ON, dotknięcie ekranu powoduje pojawienie się ustawionego zegara na określony czas. Jak to włączyć , czy muszę instalować dodatkową aplikację?
Last reply by QMiui, -
- 2 followers
- 3 replies
- 1k views
Pytanie. Używa ktoś telefony Xiaomo/Redmi/POCO połączonego BEZPRZEWODOWO z samochodowym radiem z AndroidAuto? Działa? Ja mam taki objaw, że działa, łączy bez problemu, ale wystarczy że na chwilę straci zasięg GSM/3G/LTE i po sekundzie wróci, rozłącza połączenie z radiem. Wyświetla na radiu połącz smartfon, po czym po chwili samo łączy spowrotem. Trochę to upierdliwe , szczególnie przy muzyce ze Spotify. Wyczytałem że jest to właśnie problem z MIUI. Na innych telefonach działa bezproblemowo. Ciekawe czy ktoś doświadcza podobnych akcji. Piszcie. Aha, mój tel to POCO X4 PRO 5G, ale problem podobno dotyczy wszystkiego na MIUI od 12.5 wzwyż.
Last reply by wjarzab, -
- 1 follower
- 2 replies
- 185 views
Witam. Mam problem z telefonem i smartwatchem Garmin venu 2 plus. Bardzo często jest tak że aplikacja Garmin connect traci połączenie z zegarkiem poprzez Bluetooth i po jakimś czasie nawiązuje samoczynnie. W aplikacji wszystkie uprawnienia przyznane bateria bez oszczędzania autostart nadany. Co może być problemem bo poprzedni mi band z aplikacją zepp działał bez problemu.
Last reply by Gomez, -
- 1 follower
- 0 replies
- 102 views
Witam, od jakiegoś czasu kamera w telefonie źle rejestruje dźwięk, a mianowicie na nagraniu dźwięk jest słyszany tylko z jednego głośnika bądź tylko z jednej prawej słuchawki, a nie z obu, tak jakby coś blokowało mikrofon, ale inne aplikacje nagrywają normalnie i tylko aplikacja systemowa źle nagrywa dźwięk.
Last reply by Mati1020, -
- 6 followers
- 40 replies
- 4.6k views
Dostałem aktualizacje. Tylko nie mogę jej zainstalować. Pojawia się coś takiego. Mnie brakuje już pomysłów.
Last reply by lolekk121, -
- 0 replies
- 135 views
Redmi Note 11, MIUI 13.0.14 Problem z aplikacjami do nawigacji. Mam problem z aplikacjami korzystającymi z SurfaceGL. Po odpaleniu np. xctrack i włączeniu mapy drogowej, aplikacja co jakiś czas wyłącza się. Wiem, że problem leży po stronie systemu telefonu, a nie aplikacji.
Last reply by MichalL1, -
- 1 follower
- 1 reply
- 448 views
Witam serdecznie. Jestem nowy i to mój pierwszy post. Mam pewien problem z Xiaomi Redmi Note 11. Podczas nagrywania wideo (bez różnicy na jakich ustawieniach jakości itp.) zacina się obraz ( przy odtwarzaniu jest dokładnie tak samo). Dosłownie 3 sekundy jest w porządku i później zaczyna się zacinanie. Spotkał się ktoś z tak problemem? Pozdrawiam serdecznie. Jak było to nie znalazłem l.
Last reply by aro90ta, -
- 0 replies
- 202 views
Witam. Nagle znikł zasięg. Przełożyłem moją kartę SIM (Play) do innego telefonu - działa. Włożyłem inną kartę (T-Mobile) do mojego Redmi 11 - działa. Kartę rozpoznaje na dwóch slotach. Szukałem wskazówek na forum. Znalazłem coś o sterownikach modemu. Nie umiem tego zrobić, więc wgrałem aktualizację. Nie pomogło. Dzwoniłem do operatora - po ich stronie nie ma problemów. Wymieniłem kartę SIM na nową. Bez zmian. Co to za błędne koło? Czy ktoś może coś doradzić?
Last reply by Gizmo_One, -
- 17 replies
- 337 views
Witam, Mam problem z telefonem Xiomi Redmi Note 11 Pro. Od nowości nagrywa wideo w rozdzielczości Full HD ale matrycą 2Mpx. (edit - 2mpx jednak się zgadza). Jakość nagrań jest fatalna. Nie można tego zmienić w ustawieniach i przywracałem ustawienia fabryczne. Czy ktoś spotkał się z tym problemem?
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 0 replies
- 140 views
Nie wiem czy też macie taki problem mianowicie dziś po resecie telefonu z 6 ikon w docku wypadła mi jedna i nie jestem wstanie teraz tam dodać więcej niż 5. Coś się zmieniło?
Last reply by AdamSz, -
- 1 follower
- 23 replies
- 3.1k views
Redmi Note 11 zapętlenie 2022-11-05 07:22:4492 czy komuś dzisiaj rano zapętlił się telefon ? MIUI 13.0.13 , w kółko telefon się przelogowuje i pokazuje się Main Menu MIUI Recovery 5.0. Nic nie robiąc telefon włącza się od nowa i czeka na odblokowanie ekranu. Do odblokowania nic sie nie dzieje a po odblokowaniu chwilę działa normalnie, nawet mozna włączyc np whatsappa czy skaner kodów qr po czym pojawia sie czarny ekran, kręcące się kólko i znów menu MIUI Recovery. Po wybraniu Reboot telefon się włącza, czeka na odblokowanie ekranu itd w kółko. Nie wiem czy to ma znaczenie ale tuż po odblokowaniu pojawia sie powiadomienie OK Google "enrollmen…
Last reply by wlodefix, -
- 1 follower
- 1 reply
- 227 views
Po właczeniu mój xiaomi redmi note 11s czyta karte sim i nakazuje wpisać kod pin. Jednak po wpisaniu widze jedynie komunikat "brak usługi". W czym moze być problem?
Last reply by skay77, -
- 1 follower
- 0 replies
- 113 views
hej, Czy też tak macie, że ten cholerny telefon po prostu nie działa płynnie ? Jak scrolluje przeglądarki to mam rwanie ekranu, jakąkolwiek nie próbuje to samo. Natomiast menu telefonu i aplikacja FB chodzą płynnie. Próbowałem różnych zmian w ustawieniach, 120Hz, 60HZ, zmiany w opjach programisty, NIC. Oszaleć można
Last reply by luxjacek, -
- 0 replies
- 151 views
Hi! Po aktualizacji do MIUI 13.0.1 drugi telefon (bez karty sim) po pięciu (mniej więcej) minutach nie ma dostępu do internetu. Trzeba wyłączyć hotspot, włączyć - rzadko, ale działa. Przed aktualizacją cały czas było ok. Co zrobić? Pozdrawiam. Ps. Nie chodzi mi o rady typu "Kup kartę sim do drugiego fona".
Last reply by Jakec, -
- 1 follower
- 5 replies
- 246 views
Dzień dobry, mam problem z moim nowym nabytkiem. Wcześniej Redmi Note 7 na tej samej karcie chodził bez problemu. Tutaj teoretycznie wszystko działa Ok do czasu gdy zgubimy sieć - telefon w kieszeni plus grube ściany domu. Podczas takich sytuacji (a w pracy mam niestety taki zasięg) komórka nie potrafi na nowo wyszukać sieci -gdy ją zgubi jest koniec, pozostaje jedynie ponowne uruchomienie i dopiero wtedy sieć wraca. Problem w tym że takie sytuacje z racji miejsca w którym pracuję zdarzają się codziennie. Czy jest jakaś możliwośc zmiany ustawień aby w razie utraty sieci próbował ją wyszukać ? Redmi 7 tak właśnie robił i np przy podstawieniu telefonu pod okno po 10-15…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 249 views
Pierwotnie miałem 13.0.8.0, zainstalowany Magisk i call recorder od skvalexa (oraz parę innych, ale rezultat ten sam). Wszystko działało dobrze. Początkiem czerwca wrzuciłem 13.0.10.0 i wszystko wydawało się ok, aż nie zajrzałem do dziennika z połączeniami - wyrwa od momentu zmiany softu. Mimo, że nagrywarka jest instalowana jako aplikacja systemowa, jest ona ubijana. Aktualizowałem do 13.0.14.0 i brak poprawy. Apka musi być w autostarcie, mieć ustawione działanie "bez ograniczeń", a do tego na liście "ostatnio aktywnych" trzeba jej dodać kłódkę. Inaczej system ją ubije. I tak z kilkoma apkami, które potrzebuję, by pracowały w tle - śmiecą mi listę "ostatnio akt…
Last reply by ZbozowyWunsz, -
- 1 follower
- 1 reply
- 324 views
Dzień dobry. Na ekranie blokady w telefonie Xiaomi Redmi Note 11 są dwie aplikacje. W lewym dolnym rogu są Codzienne tapety, a w prawym dolnym rogu jest Aparat. Czy jest jakaś opcja w ustawieniach, by tą aplikację Codzienne tapety, zmienić na Telefon (żeby szybciej można zatelefonować).
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 138 views
Witam Problem polega na tym, że wiadomości głosowe nagrywane i wysyłane w Messengerze, są kiepskiej jakości. Brzmią tak, jakby mikrofon był baaardzo tani, albo został zasłonięty palcem - nie mówiąc o moim głosie, który brzmi jakby był nagrywany pod wodą. Nie wszystkie wiadomości są takie. Podczas rozmów telefonicznych, czy używaniu dyktafonu, wszystko jest w porządku. Jak rozwiązać ten problem? Grzebałem w ustawieniach odnośnie głosu i redukcji szumu, jednak problem dalej występuje. MIUI 13.0.9 Android 11
Last reply by Tupolevsky, -
- 1 reply
- 499 views
Witam, Zakupiłem niedawno dwie sztuki redmi note 11(z różnych źródeł) i w jednym nfc jest a w drugim nie. Ten w którym ma nfc zaktualizował się do wersji MIUI 13.0.15 a ten który ma nfc do werski 13.0.1. Pytanie czy to problem z aktualizacją/wersją czy jest możliwość że dany model nie ma NFC? Przepraszam jeśli zadaję głupie pytania ale jestem laikiem w temacie pozdrawim i z góry dzięki
Last reply by Netoper,