Jump to content

Sciągniecie HyperOS Taiwan lub indonesia na Xiaomi 14 ultra.

Recommended Posts

Posted

Prawie jak w temacie czy istnieje możliwość na mój telefon  firmware Taiwan lub Indonezja ( chodzi mi o nagrywanie rozmów ), bo czekam już 2 miesiące na odblokowanie. Mam numer HyperOS wersje 13 i pytanie, bo na razie nie aktualizuje , choć wersja nowa wyskoczyła, niestety w/w firmware są maximum wersje 11. Czy jest możliwość podstawienia takiego pliku i zrobienia downgrade. Probowałem z orgnalnym podpisem ale pisze ze system nie mógł chyba potwierdzić legalności. Czy jest na to jakiś sposób np. zmiana nazwy, czy też nie? Aha i czy ściągnąć plik recovery czy fastboot. W jaki sposób się aktualizuje wiem. Bardzo proszę o pomoc. 

Posted (edited)
13 minut temu, kris68 napisał(a):

Prawie jak w temacie czy istnieje możliwość na mój telefon  firmware Taiwan lub Indonezja ( chodzi mi o nagrywanie rozmów ), bo czekam już 2 miesiące na odblokowanie. Mam numer HyperOS wersje 13 i pytanie, bo na razie nie aktualizuje , choć wersja nowa wyskoczyła, niestety w/w firmware są maximum wersje 11. Czy jest możliwość podstawienia takiego pliku i zrobienia downgrade. Probowałem z orgnalnym podpisem ale pisze ze system nie mógł chyba potwierdzić legalności. Czy jest na to jakiś sposób np. zmiana nazwy, czy też nie? Aha i czy ściągnąć plik recovery czy fastboot. W jaki sposób się aktualizuje wiem. Bardzo proszę o pomoc. 

napisz do @Marrik on bawil sie podmianami plikow przy instalacji romow ... tyle czy to pojdzie jako downgrade to nie wiem ... tu masz np romy do pobrania w wersji na Tajwan czyli z tym nagrywaniem ... sa trzy do pobrania - fastboot recovery i ota

https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/aurora/

zakladam ze przy podmianie pliku to trzeba wrzucic wlasnie ta wersje ota - czyli jak aktualizujesz z poziomu systemowego updatera ... a tak przy okazji - nie lepiej zrobic platnego unlocka i wrzucic xiaomi eu? w sumie nie jest to jakis straszny wydatek a globale powinny pojsc raczej bez problemu ...

Edited by Master
Posted
2 minuty temu, kris68 napisał(a):

Troche racji masz Pawel ale napisałem do marrika.

sorki Krzychu bo linka nie wkleilem - z roboty mi koles leb zawraca :) ... wiesz jakby sie udalo luks ... ten Tajwan gdzies czytalem ze jest spoko i dobrze dziala ... mozesz ewentualnie ta indonezje poszukac jeszcze ... tylko patrz zeby sie nie pomylic i nie pobrac na indie :) a jak sie nie uda ta metoda to zostaje platne odblokowanie ... w razie czego sluze pomoca ...