Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.9.0.VNBCNXM dla telefonu Xiaomi 14 Pro (nazwa kodowa shennong). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_SHENNONG_OS2.0.9.0.VNBCNXM_15.zip/download Informacje o tym, co między innymi zmieniło się w HyperOS 2 względem HyperOS 1, można znaleźć tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-po-polsku-co-sie-zmienilo/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
Master Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 pobieramy i wrzucamy 🙃 a dosłownie dzień wcześniej pisałem że pewnie niedługo pojawi się nowy rom ... słowo stało się ciałem ... ciekawe jak działa serwer ...
nexxus2 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 W nocy pobieranie zajęło mi dosłownie 3 minuty, ale z instalacją się wstrzymuję. Poczekam na pierwsze pozytywne opinie
Master Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 (edytowane) 53 minuty temu, nexxus2 napisał(a): W nocy pobieranie zajęło mi dosłownie 3 minuty, ale z instalacją się wstrzymuję. Poczekam na pierwsze pozytywne opinie tu już wstępnie masz ... właśnie wrzuciłem ... pobrało się szybko - póki co wszystko ok ... tam zastanawiam się tylko czemu updater pokazuje że jest nowa wersja ... poza tym są poprawki zabezpieczeń od Xiaomi już z listopada ... od Googla tez niedawno był update do listopadowych ... tak przy okazji pytanie - po co w nazwie romu jest ma końcu to 6.5G ? myślę że zupełnie niepotrzebne ... 🙃 update - po kolejnym uruchomieniu updatera jest już ok ... jest komunikat że najnowsza wersja i nie ma opcji pobierania ... w sumie nadal to info o fix dla GW jest po angielsku ale to szczegół 🙃 Edytowane 12 Grudnia 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Master napisał(a): po co w nazwie romu jest ma końcu to 6.5G ? Rozmiar pliku.
Master Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Rozmiar pliku. to wiem ... tylko po co? w sumie oznaczenie wersji w zupełności by stykło 🙃 chociaż ja mam taki niecny plan że jak będę szpan telefonem zapodawal na dzielni to będę się chwalił że mam obsługę 6.5G a nie jak reszta marne 4G czy 5G ... 🙃 a tak serio ... gdzieś czytałem że tam Chinach testują już 5.5G ... nie wiem nawet czy to nie było tu kiedyś w aktualnościach ... w każdym razie do 6G już coraz bliżej ... system na razie bez zarzutu - choć będę szukał do czego się przywalić 🙃 bardziej dla własnej rozrywki niż żeby tu komuś przykrość zrobić ...
nexxus2 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 No i gitarka Uaktualnione, root działa. Ciekawe, co jeszcze oprócz aktualizacji zabezpieczeń się zmieniło ?
Master Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 7 minut temu, nexxus2 napisał(a): No i gitarka Uaktualnione, root działa. Ciekawe, co jeszcze oprócz aktualizacji zabezpieczeń się zmieniło ? na razie trudno powiedzieć ... na pewno to co pisałem ostatnio w błędach ... została ukryta zakładka security ... sprawdzałem i nie ma a była 🙃 tłumaczenia na pewno też poprawione ... na razie działać wszystko luks ... ale będziemy szukać do czego się przywalić ... 🙃
nexxus2 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Mija tydzień i przynajmniej u mnie zrobił się dramat z baterią Na wersji 2.0.7 wytrzymywała około 2,5 dnia, teraż nie wystarcza nawet na 1 dzień. Żadne zmiany ustawiń, programów nie były przez mnie przeprowadzane
Rekomendowane odpowiedzi