Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pewnie część z was, mam root na telefonie. Magisk, zygisk, część aplikacji ukryta. 

Zauważyłem, że póki nie ukryję niektórych aplikacji przed rootem, to crashują (m.in. Clash of Clanes, SmartHome od Inventora, Garmin). Dopiero wtedy działają.

Bez ukrycia nawet Garmin Pay wywalał mi karty, a Whatsap nie działa nawet z ukrytym rootem. 

To teraz już będzie taki standard? Już tak na stałe? Trochę szkoda whatsapa.

Ma ktoś też tak?

Xiaomi 14, Xiaomi.eu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Norma, trzeba być tego świadom przy rootowaniu telefonu, tak samo jak przy instalacji softu w wersji DEV - błędy i problemy mogą się zdarzyć.

Z ciekawości, po co Magisk w tych czasach? Czy to taka zaleciałość ze starych okrojonych androidów i dla zasady się rootuje tel?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.11.2024 o 19:12, don_kamillo napisał(a):

Jak pewnie część z was, mam root na telefonie. Magisk, zygisk, część aplikacji ukryta. 

Zauważyłem, że póki nie ukryję niektórych aplikacji przed rootem, to crashują (m.in. Clash of Clanes, SmartHome od Inventora, Garmin). Dopiero wtedy działają.

Bez ukrycia nawet Garmin Pay wywalał mi karty, a Whatsap nie działa nawet z ukrytym rootem. 

To teraz już będzie taki standard? Już tak na stałe? Trochę szkoda whatsapa.

Ma ktoś też tak?

Xiaomi 14, Xiaomi.eu

Witam. Ten sam telefon, też root i pozostałe. WhatsApp działa normalnie. Ukryte: bank, mObywatel, Allegro (oba), aplikacje do obsługi monitoringu, InPost. Na pokładzie HyperOS 2.0.9, Magisk 28.1, TWRP 3.7.1_12-v9.0_A15, AdAway, TrackerControl.