remo18 Opublikowano 8 Września 2024 Opublikowano 8 Września 2024 Witam, obecnie posiadam Xiaomi mi 11 lite 5g, jestem z telefonu zadowolony, zastanawiam się nad przesiadką i tu mam pewne wątpliwości o ile mi 11 jest dla mnie wystarczający to zastanawiam się nad serią 13, coraz częściej słyszę o zaparowanym aparacie w tych modelach. Najczęściej zgłoszenia dotyczą modeli 13T 13t Pro i Xiaomi 14, czy problem występuję również w modelu Xiaomi 13 5G ? fotografuje w różnych warunkach jesienią zimą i przejścia z ciepłego do zimnego pomieszczenia, nie chciałbym doświadczyć takich frustrujących sytuacji z aparatem
dimson Opublikowano 8 Września 2024 Opublikowano 8 Września 2024 Korzystam z 13tki od ponad roku i nigdy zjawisko parowania w nim nie wystąpiło Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
remo18 Opublikowano 8 Września 2024 Autor Opublikowano 8 Września 2024 3 minuty temu, dimson napisał(a): Korzystam z 13tki od ponad roku i nigdy zjawisko parowania w nim nie wystąpiło Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka z 13t ki czy 13 😂 rozglądam się za czymś pewnym, zwłaszcza jeśli chodzi o wodoszczelność, nie chcę wydać kilka tyś i wkurzać się na zaparowany aparat. Wiele osób to zgłasza, zależy mi przy pozostaniu przy marce Xiaomi
dimson Opublikowano 8 Września 2024 Opublikowano 8 Września 2024 Xiaomi 13 (fuxi) Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka 1
Netoper Opublikowano 8 Września 2024 Opublikowano 8 Września 2024 zwłaszcza jeśli chodzi o wodoszczelność, nie chcę wydać kilka tyś i wkurzać się na zaparowany aparat. Wiele osób to zgłaszaTylko że powodem parowania nie jest sama nieszczelność obudowy a problem z systemem chłodzenia który paruje wewnątrz.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
remo18 Opublikowano 8 Września 2024 Autor Opublikowano 8 Września 2024 15 minut temu, Netoper napisał(a): Tylko że powodem parowania nie jest sama nieszczelność obudowy a problem z systemem chłodzenia który paruje wewnątrz. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Tak i dlatego chcę wybrać odpowiedni tel z tej marki
Master Opublikowano 8 Września 2024 Opublikowano 8 Września 2024 (edytowane) ja osobiście podejrzewam że to nie wynika z systemu chłodzenia ... bo wtedy problem dotyczyłby wszystkich egzemplarzy a tak nie jest ... w zalaczeniu ciekawe artykuły w tym temacie - ja osobiście nie uświadczyłem takich problemów na swojej 14tce a starałem się to wywołać - kiedyś w jakimś wątku sporo o tym pisaliśmy ... https://phonesaaz.com/what-is-xiaomi-14-camera-fog/ https://new-ams.c.mi.com/global/post/847738 Edytowane 8 Września 2024 przez Master
remo18 Opublikowano 8 Września 2024 Autor Opublikowano 8 Września 2024 29 minut temu, Master napisał(a): ja osobiście podejrzewam że to nie wynika z systemu chłodzenia ... bo wtedy problem dotyczyłby wszystkich egzemplarzy a tak nie jest ... w zalaczeniu ciekawe artykuły w tym temacie - ja osobiście nie uświadczyłem takich problemów na swojej 14tce a starałem się to wywołać - kiedyś w jakimś wątku sporo o tym pisaliśmy ... https://phonesaaz.com/what-is-xiaomi-14-camera-fog/ https://new-ams.c.mi.com/global/post/847738 Ja to już mam chyba jakąś psychozę na tle tej pary, chyba pożegnam się z marką, o ile bogaty Niemiec nawet jak kupi, coś nie będzie mu odpowiadało kupi następny, dla mnie wydanie 3,4 tyś to max na co mogę sobie pozwolić
Master Opublikowano 8 Września 2024 Opublikowano 8 Września 2024 1 godzinę temu, remo18 napisał(a): Ja to już mam chyba jakąś psychozę na tle tej pary, chyba pożegnam się z marką, o ile bogaty Niemiec nawet jak kupi, coś nie będzie mu odpowiadało kupi następny, dla mnie wydanie 3,4 tyś to max na co mogę sobie pozwolić jeśli chodzi o zwykła 13tke to możesz napisać do @kris68 i się podpytać - on do niedawna miał ten model a przy okazji jest fotografem - da Ci znać jak to u niego wyglądało w praktyce ... ogólnie jeśli chodzi o 13tki to jakoś specjalnie nie pamiętam żeby takie problemy były zgłaszane ... co oczywiście nie znaczy że nie występują ale możliwe że to marginalne sytuacje ... tam już chyba wspomniałeś że problem bywał w serii 13t i 14 - zwykłej i ultra ... co ciekawe nigdzie nie znalazłem info że ktoś miał taki problem z modelem 14 pro - to oczywiście też nie świadczy w żadnym razie że w ogóle go nie było - też choćby z tego względu że to model niedostępny globalnie stąd mniej osób z niego korzysta w porównaniu do zwykłej 14 i ultry ... no ale też jak pisałem mi nie udało się wywołać tego problemu a starałem się to zrobić 🙃
remo18 Opublikowano 8 Września 2024 Autor Opublikowano 8 Września 2024 9 minut temu, Master napisał(a): jeśli chodzi o zwykła 13tke to możesz napisać do @kris68 i się podpytać - on do niedawna miał ten model a przy okazji jest fotografem - da Ci znać jak to u niego wyglądało w praktyce ... ogólnie jeśli chodzi o 13tki to jakoś specjalnie nie pamiętam żeby takie problemy były zgłaszane ... co oczywiście nie znaczy że nie występują ale możliwe że to marginalne sytuacje ... tam już chyba wspomniałeś że problem bywał w serii 13t i 14 - zwykłej i ultra ... co ciekawe nigdzie nie znalazłem info że ktoś miał taki problem z modelem 14 pro - to oczywiście też nie świadczy w żadnym razie że w ogóle go nie było - też choćby z tego względu że to model niedostępny globalnie stąd mniej osób z niego korzysta w porównaniu do zwykłej 14 i ultry ... no ale też jak pisałem mi nie udało się wywołać tego problemu a starałem się to zrobić 🙃 chyba jednak odpuszczę sobie tą serie 13 tek, i może inną markę już wolę dołożyć tak spoglądam w kierunku Honora Magic 6 Pro, nie chcę się bawić w zwroty.
Netoper Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 Z tym parowaniem to i xiaomi potwierdziło, ale pokrętnie tłumacząc że nie wpływa to na sprawność telefonu Ponoć zmienili producenta chłodzenia i ma już być okTemat był przed wakacjami na redicieWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 a to jakoś mnie to ominęło chyba ... a sporo się o tym czytało 🙃 widocznie nie było powtarzalności w jakości albo kontrola była kiepska i jakieś partie przeszły z wadami ... zdarza się i najlepszym ... oby w kolejnej serii te problemy były już tylko historia - myślę że tego dopilnują bo wizerunkowo dobrze to nie wygląda ... nawet jeśli nie ma negatywnego wpływu na pracę fona ... ciekawe jak w dłuższej perspektywie ten problem się uwidoczni ... tu zostaje już tylko cierpliwie poczekać 🙃 ja na razie czekam na info o serii 15 i możliwe że w listopadzie zrobi się przesiadkę ... oby z tym bootloaderem znowu nie zakombinowali ... ogólnie z 14 pro jestem bardzo zadowolony - choć ostatnio coś chyba jest nie tak z MMS - miałem już problemy z wysłaniem i odbiorem - nie wiem czy w ogóle nie wywalić z punktów dostępu tego MMS ... bo zauważyłem że wystarczy jak jest aktywny net i MMS pobiera się bez problemu - jak w punktach dostępu przeskoczy automatem z neta na MMS to jest coś nie tak ... też czasami na tym nowym stable jest kłopot z netem mobilnym / wifi - mam włączone cały czas obie transmisje z automatycznym przełączaniem z wifi na mobilny w razie utraty zasięgu - ale czasami jak jestem w innej lokalizacji i zaskoczy mi wifi to nie ciągnie neta ... trzeba wyłączyć transmisje mobilna i znowu włączyć i to pomaga - wifi jest cały czas aktywne ale dopiero po tej procedurze zaskakuje transmisja ...
pawelt Opublikowano 24 Września 2024 Opublikowano 24 Września 2024 Nie wiem skąd te wieścił o 13 pro z tego co się orientuję dotyczy to ino 14. Mam tego fona od jakiegoś roku i nigdy nie uświadczyłem tej usterki i dlatego ten wątek mnie mocno zaskoczył. Właściwie jak 14 zaczęły się pocić w aparacie wszyscy się rzucili oglądać swoje fony inna rzecz często te osoby nawet nie próbowały wyczyścić nigdy wyspy z wszelkiej maści zabrudzeń. Jak dla mnie przynajmniej w x13pro to jest niepotwierdzona informacja.
anemusek Opublikowano 3 Października 2024 Opublikowano 3 Października 2024 13 nie paruje. 14 loteria. Po wygrzaniu bez tacki problem wydaje się nie wracać. Nie wpływa na pogorszenie chłodzenia (tak by było gdyby to była nieszczelność komory parowej).
Rekomendowane odpowiedzi