Kacper Skrzypek Posted August 15 Share Posted August 15 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.18.0.UNKCNXM dla telefonu POCO F6 Pro/Redmi K70 (nazwa kodowa vermeer). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_VERMEER_OS1.0.18.0.UNKCNXM_14.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabian Posted September 2 Share Posted September 2 Zainstalowane Poszło przez TWRP. Z tego co widzę na pierwszy rzut oka to brakuje w edycji zdjęć "enhance AI", wiadomo czy ma się pojawić? Są jeszcze jakieś inne brai w stosunku do globala? Przy okazji zapytam czy coś się zmieniło w kwestii backupu apek + dane. Swift backup jest dalej dobrym rozwiązaniem w przypadku gdy mamy roota? A samego roota wciąż robimy Magiskiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 2 Author Share Posted September 2 44 minuty temu, Pabian napisał(a): Z tego co widzę na pierwszy rzut oka to brakuje w edycji zdjęć "enhance AI", wiadomo czy ma się pojawić? A w edycji masz 3 kropki w menu? Tam trzeba pobrać wtyczkę, aby to chodziło. 44 minuty temu, Pabian napisał(a): A samego roota wciąż robimy Magiskiem? Tak, ewentualnie można sprawdzić też KernelSU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabian Posted Wednesday at 22:13 Share Posted Wednesday at 22:13 W dniu 2.09.2024 o 11:07, Kacper Skrzypek napisał(a): A w edycji masz 3 kropki w menu? Tam trzeba pobrać wtyczkę, aby to chodziło. Faktycznie Dzięki. Właśnie dziwiłem się, że tego brakuje. Na globalu albo miałem to od razu albo było widoczne, ale wymagało pobrania (już z miejsca docelowego, a nie po wejściu w menu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarbimir Węcławik Posted Thursday at 15:59 Share Posted Thursday at 15:59 (edited) Problem z Messenger na Poco F6 Pro. Chodzi o szybką reakcję ikonkę👍 wyświetla się zamiast niej dziwny prostokąt (reszta ikon działa normalnie). Co dziwne tylko na LTE i 5g czy 3g, na Wifi odświeża się okey po kilku sekundach. Na LTE niezmiennie jest prostokąt. Na pewno jest to wina Poco F6 Pro lub Romu, sprawdziłem na F3, X4 Pro, Redmi 10C, X6 działa. To samo dzieje się na Poco F5 Pro podobno wersja global. Miałem globala F6 Pro miałem błąd, sprawdziłem Xiaomi.Eu też bez zmian. Podobno na CN ROM czystym działa. Może ktoś wyjaśnić co to może być? Ikonka robi się na prostokąt za każdym razem jak wyjdę z aplikacji lub wyczyszczę x dane. Czyszczenie instalacja starszych Messenger itd zatrzymywanie nie działa. Sprawdziłem wszystko chyba co możliwe. Zostaje ROM lub hardware problem wifi-lte gdzieś tu. Edited Thursday at 16:01 by Skarbimir Węcławik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts