Jump to content

POCO F6 Pro / Redmi K70 - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.18.0.UNKCNXM - Android 14

Recommended Posts

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.18.0.UNKCNXM dla telefonu POCO F6 Pro/Redmi K70 (nazwa kodowa vermeer).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_VERMEER_OS1.0.18.0.UNKCNXM_14.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• Like 1

• 3 weeks later...

Zainstalowane ;) Poszło przez TWRP.

Z tego co widzę na pierwszy rzut oka to brakuje w edycji zdjęć "enhance AI", wiadomo czy ma się pojawić? Są jeszcze jakieś inne brai w stosunku do globala?

Przy okazji zapytam czy coś się zmieniło w kwestii backupu apek + dane. Swift backup jest dalej dobrym rozwiązaniem w przypadku gdy mamy roota?

A samego roota wciąż robimy Magiskiem?

44 minuty temu, Pabian napisał(a):

Z tego co widzę na pierwszy rzut oka to brakuje w edycji zdjęć "enhance AI", wiadomo czy ma się pojawić?

A w edycji masz 3 kropki w menu? Tam trzeba pobrać wtyczkę, aby to chodziło.

44 minuty temu, Pabian napisał(a):

A samego roota wciąż robimy Magiskiem?

Tak, ewentualnie można sprawdzić też KernelSU.

W dniu 2.09.2024 o 11:07, Kacper Skrzypek napisał(a):

A w edycji masz 3 kropki w menu? Tam trzeba pobrać wtyczkę, aby to chodziło.

Faktycznie :) Dzięki. 

Właśnie dziwiłem się, że tego brakuje. Na globalu albo miałem to od razu albo było widoczne, ale wymagało pobrania (już z miejsca docelowego, a nie po wejściu w menu).

Problem z Messenger na Poco F6 Pro. Chodzi o szybką reakcję ikonkę👍 wyświetla się zamiast niej dziwny prostokąt (reszta ikon działa normalnie). Co dziwne tylko na LTE i 5g czy 3g, na Wifi odświeża się okey po kilku sekundach. Na LTE niezmiennie jest prostokąt. Na pewno jest to wina Poco F6 Pro lub Romu, sprawdziłem na F3, X4 Pro, Redmi 10C, X6 działa. To samo dzieje się na Poco F5 Pro podobno wersja global. Miałem globala F6 Pro miałem błąd, sprawdziłem Xiaomi.Eu też bez zmian. Podobno na CN ROM czystym działa. Może ktoś wyjaśnić co to może być? Ikonka robi się na prostokąt za każdym razem jak wyjdę z aplikacji lub wyczyszczę x dane. Czyszczenie instalacja starszych Messenger itd zatrzymywanie nie działa. Sprawdziłem wszystko chyba co możliwe. Zostaje ROM lub hardware problem wifi-lte gdzieś tu.

IMG_20240903_024343.jpg

IMG_20240903_024309.jpg

Edited by Skarbimir Węcławik