Jump to content

Zmiana właściciela telefonu

omen135

Recommended Posts

Chcę oddać swój poprzedni telefon z zainstalowanym romem eu dziewczynie i mam pytanie, bo skoro do odblokowania bootloadera podpinamy swoje konto xiaomi, to czy jak wrócę ustawienia fabryczne i odepnę telefon od swojego konta to ona będzie mogła po prostu założyć swoje i korzystać bez problemu, czy muszę jej oddać telefon razem z kontem? 

jak odepniesz ten sprzęt od swojego konta to ona może sobie założyć nowe konto i podpiąć sprzęt do niego - a Ty podepniesz pod swoje konto nowy sprzęt - o ile też masz Xiaomi oczywiście ... jak nie odepniesz fona to po zrestartowaniu systemu do fabrycznych przy starcie będzie trzeba zrobić weryfikację i bez tego nie przejdziesz procesu pierwszej konfiguracji ...

• Like 1

8 minut temu, omen135 napisał(a):

Czyli z odblokowanym bootloaderem żadnych cyrków nie będzie z tego powodu? 

wydaje mi się że nie ... choć też nie mam pewności na 100 procent 🙃 ja ostatnio oddałem swoją mi 11 dla znajomego - też z unlockiem - tam byłem zalogowany na swoje konto Xiaomi i telefon był podpięty do konta - najpierw odpialem fona od konta potem się wylogowalem z niego a potem zrobiłem przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych i tak go dostał gość ... bez problemu skonfigurował system - czy potem się logował do konta Xiaomi nie wiem (też nie wiem czy w ogóle je zakładał ...) w każdym razie ja na swoim koncie mam podpięty drugi telefon też z unlockiem i wszystko jest ok ...

• Like 1
  • Thanks 1