Jump to content

HyperOS 1.0.24.7.28.DEV - ostatnia wersja cotygodniowa

Recommended Posts

2482.png

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

image-1.png

W ramach projektu Xiaomi.eu na Patreonie są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra),
  • Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080),
  • Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100),
  • Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Like 2
  • Thanks 1

wiemy ... też mam smutno ... pobieramy i wrzucamy ... to aż tyle lat ... nawet nie wiedziałem ... nadszedł ten dzień i będziemy żyć w innej rzeczywistości ... 🥺

no ale się pobiera ... rekordów transferu nie ma ale jakoś idzie 🙃

no i wrzucone ... wygląda w porządku ... przy updacie jakoś dłużej te pliki super się kopiowały ... poprzednio szło dużo szybciej ... no ale poszło bez żadnych błędów

pghs1908025c.webp

Edited by Master
  • Haha 1

te bety dalej będą wychodzić przecież ... tylko nie będzie wersji tygodniowych - o ile Xiaomi eu będzie je wypuszczać to ja nie chcę stabilnych (ale wyglada na to ze bedziemy na nie skazani ... czy chcemy czy nie ...) i będę czekać na bety ... tyle ze juz nie dev a stable 🙃 zobaczymy w praktyce co z tego wyjdzie ... tak więc ja czekam na rozwój sytuacji ...

a kierownik na forum Xiaomi eu wspomniał jeszcze o czymś takim ...

It is expected that you will receive the "transfer to stable" version with data retention before the end of September 2024

Edited by Master
  • Like 1

Godzinę temu, Master napisał(a):

It is expected that you will receive the "transfer to stable" version with data retention before the end of September 2024

Taką informację podało Xiaomi w swoim komunikacie, więc pewnie ingbrzy to po prostu przedrukował. Czy będzie aktualizacja i u nas - nie wiem.

Bety, jeśli będą, to i tak na bazie stabilnych. Stable > beta 1 > beta 2 > ... > kolejne stable. Nie będzie na pewno co tydzień, będą wtedy, gdy Xiaomi uzna to za stosowne. Czyli... nie wiadomo kiedy. Dla każdego modelu będzie inaczej, nie będzie wspólnego wydawania.

• Like 1

3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Taką informację podało Xiaomi w swoim komunikacie, więc pewnie ingbrzy to po prostu przedrukował. Czy będzie aktualizacja i u nas - nie wiem.

Bety, jeśli będą, to i tak na bazie stabilnych. Stable > beta 1 > beta 2 > ... > kolejne stable. Nie będzie na pewno co tydzień, będą wtedy, gdy Xiaomi uzna to za stosowne. Czyli... nie wiadomo kiedy. Dla każdego modelu będzie inaczej, nie będzie wspólnego wydawania.

no to zostaje spokojnie zaczekac na rozwoj sytuacji ... mozliwe ze wyjdzie wlasnie taka wersja przejsciowa - transferowa - a potem juz bedziemy sobie czekac na kolejne wypusty ... pewnie do flagowcow czesciej te wersje beda wychodzic - w kazdym razie temat rozwojowy :)

• Like 2

Bardzo dziękuję całemu zespołowi Miui Polska za Waszą pracę , dziękuję że mogłem w tym uczestniczyć. Mam nadzieję że to nie definitywny koniec i że będziemy się jeszcze spotykać i razem rozkminic różne tematy... Dzięki też wszystkim Userom których tu poznałem.
Kurde, brzmi to jakbym umierał...
Do usłyszenia! (tak myślę)

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

• Like 1

ja to trzymam kciuki za naszych chinskich majfriendow zeby tam brali sie za robote i nie odpuszczali sobie za bardzo ... no i szykowali nam juz ladnie hyperos 2ke 🙃 no i wypada zgodzic sie z zalogantem powyzej - w jakims sensie cos umiera ... ale my jeszcze zyjemy (wiem ... marne to zycie ale jakies jest ...) i poki my jestesmy i nie zabraknie checi i zaangazowania dla ekipy miui polska i xiaomi eu to nasz wozek bedzie toczyc sie dalej 🙃

• Haha 1

Czyli czekamy na rozwój sytuacji. Mam nadzieję, że nadal będzie można robić aktualizacje jak dotychczas mimo, że co jakiś czas trafi się na wersję stabilną.

2 minuty temu, ratek0 napisał(a):

Czyli czekamy na rozwój sytuacji. Mam nadzieję, że nadal będzie można robić aktualizacje jak dotychczas mimo, że co jakiś czas trafi się na wersję stabilną.

teraz już tylko stable będą 🙃 możliwe że najpierw ta wersja "mostkujaca" z dev beta na stable - na którą potem będziemy wrzucać kolejne stable ... a stable będą w wersji stable 🙃 potem będzie ileś tam bet do tej stable a potem znowu nowsza stable i znowu do niej kolejne bety ... czyli stable forever 🙃

Edited by Master
  • Like 1

1 minutę temu, Master napisał(a):

teraz już tylko stabilne będą 🙃 możliwe że najpierw ta wersja "mostkujaca" na którą potem będziemy wrzucać stable ... a stable będą w wersji stable 🙃 potem będzie ileś tam bet stable a potem znowu nowsza stable i znowu do niej kolejne bety ...

Tak, system aktualizacji znam 😉

Wszystko śledzę 😁

Po prostu liczę mimo wszystko na dalsze bety mimo tych stabilnych co jakiś czas. Nie chciałbym przechodzić na stałe na stabilne, są mniej ciekawe 😜

• Haha 1

1 minutę temu, ratek0 napisał(a):

Tak, system aktualizacji znam 😉

Wszystko śledzę 😁

Po prostu liczę mimo wszystko na dalsze bety mimo tych stabilnych co jakiś czas. Nie chciałbym przechodzić na stałe na stabilne, są mniej ciekawe 😜

a tu w pełni się zgadzam ... ja trzy lata tylko na betach i dokładnie z tego samego powodu ... mniej ciekawe i nudne do tego już kilka osób zauważyło że bety lepiej często działają jak stable - np @kris68 kiedyś o tym pisał jak jeszcze miał mi 13 ... 

no a bety będą ... tyle że nie dev beta a stable beta 🙃 ale będzie ich mniej ... tzn. nie będzie tygodniówek ... a częstotliwość wypuszczania bet to już zależy wiadomo od kogo ...

• Like 2

2 minuty temu, Master napisał(a):

a tu w pełni się zgadzam ... ja trzy lata tylko na betach i dokładnie z tego samego powodu ... mniej ciekawe i nudne do tego już kilka osób zauważyło że bety lepiej często działają jak stable - np @kris68 kiedyś o tym pisał jak jeszcze miał mi 13 ... 

no a bety będą ... tyle że nie dev beta a stable beta 🙃 ale będzie ich mniej ... tzn. nie będzie tygodniówek ... a częstotliwość wypuszczania bet to już zależy wiadomo od kogo ...

Tak czy siak poradzimy na pewno sobie poradzimy  😜👍

• Like 1

W dniu 3.08.2024 o 23:16, Ursusc360 napisał(a):

Kurcza szkoda, czlowiek czekal co tydzien na jakies ciekawostki.

no ... jakoś tak dziwnie dzisiaj ... ale powoli wychodzą nowe stable to i zaraz będą do nich bety 🙃 i wrócimy do gry ...

jest nowy fix do płatności Googla ... ja dzisiaj przed południem płaciłem jeszcze na starym i poszło ... no ale jak jest to wrzucamy 🙃

ps. nowe stabilne bez problemu wchodzą jako update na tą ostatnią betę - u siebie wrzuciłem i jest git ...

Edited by Master
  • Like 1

W dniu 14.08.2024 o 19:48, Master napisał(a):

jest nowy fix do płatności Googla ... ja dzisiaj przed południem płaciłem jeszcze na starym i poszło ... no ale jak jest to wrzucamy 🙃

ps. nowe stabilne bez problemu wchodzą jako update na tą ostatnią betę - u siebie wrzuciłem i jest git ...

Jaki stable nagrywałeś i na jaką wersję bety ?

Wszystko działa jak trzeba ?

Kurna ten Google to niepotrzebnie męczy ludzi z płatnościami 😔

Ale nowy Fix na szczęście działa za co bardzo serdecznie dziękuję twórcom 😉

12 minut temu, ratek0 napisał(a):

Jaki stable nagrywałeś i na jaką wersję bety ?

Wszystko działa jak trzeba ?

Kurna ten Google to niepotrzebnie męczy ludzi z płatnościami 😔

Ale nowy Fix na szczęście działa za co bardzo serdecznie dziękuję twórcom 😉

na ta wersje bety -> jako update najnowszy build stable czyli w moim przypadku OS1.0.48.0.UNBCNXM -> na razie nie widze zadnych negatywnych objawow - wszystko smiga jak nalezy ... no Google musi w tym widocznie sie grzebac ... na nich nic nie poradzimy ... zostaje wierzyc ze beda fingerprinty do kolejnych fixow :)

ps. na 13 ultre nie ma jeszcze tego nowego buildu stable ... to bedzie data juz z tego miesiaca (o ile wypuszcza w tym miesiacu ...) w tej chwili najnowsza stable z tego co patrzam to masz z 20 lipca OS1.0.12.0.UMACNXM czyli musisz jeszcze zaczekac ...

Edited by Master
  • Like 1

5 minut temu, Master napisał(a):

na ta wersje bety -> jako update najnowszy build stable czyli w moim przypadku OS1.0.48.0.UNBCNXM -> na razie nie widze zadnych negatywnych objawow - wszystko smiga jak nalezy ... no Google musi w tym widocznie sie grzebac ... na nich nic nie poradzimy ... zostaje wierzyc ze beda fingerprinty do kolejnych fixow :)

ps. na 13 ultre nie ma jeszcze tego nowego buildu stable ... to bedzie data juz z tego miesiaca (o ile wypuszcza w tym miesiacu ...) w tej chwili najnowsza stable z tego co patrzam to masz z 20 lipca OS1.0.12.0.UMACNXM czyli musisz jeszcze zaczekac ...

No właśnie o to mi chodziło, nie sprawdzałem jeszcze co kiedy wyszło, ale na szczęście zawsze na kogoś można liczyć 😉

Dzięki za info, jak tylko wrócę do cywilizacji to będę sobie na bieżąco obserwować, na razie neta mam słabego 😔

1 godzinę temu, kaciek napisał(a):

@Master Wrzuć screen. Aplikacje telefoniczne są od Googla czy Xiaomi tak jak w becie? (Telefon, SMS, kontakty)

Sędniete z Xiaomi 13 PRO

telefon i kontakty chyba tak jak w becie ... czyli to xiaomowe ...

Screenshot_2024-08-16-17-01-41-243_com.miui.securitycenter-edit.jpg

Screenshot_2024-08-16-17-01-22-642_com.miui.securitycenter-edit.jpg

1 godzinę temu, ratek0 napisał(a):

No właśnie o to mi chodziło, nie sprawdzałem jeszcze co kiedy wyszło, ale na szczęście zawsze na kogoś można liczyć 😉

Dzięki za info, jak tylko wrócę do cywilizacji to będę sobie na bieżąco obserwować, na razie neta mam słabego 😔

pewnie ... tak jak widzę to cały czas pojawiają się te nowe buildy ... dzisiaj wskoczyły np do unicorna i zeusa ... myślę że do końca miesiąca na pewno będzie i do ishtara ...

• Like 1

8 minut temu, kaciek napisał(a):

Dzięki, te same. To dobrze bo tych od Googla nie lubię.

Sędniete z Xiaomi 13 PRO

ja nawet nie wiem czy z nich kiedyś korzystałem ... te z Xiaomi są fajne i się do nich przyzwyczaiłem ... ogólnie to co mam na tej nowej stable to dokładnie to samo co było w becie ... 🙃 co nie ukrywam że mi pasuje ... czekam na pierwszą betę do tej stable ... może być w miarę szybko bo beta ma jeszcze lipcowe sygnatury bezpieczeństwa ... a mamy już drugą połowę sierpnia 🙃 chyba że w ogóle je pomina i wypuszcza już betę na wrześniowych ... albo dopiero w wersji wrześniowej dadza sierpniowe ... zobaczymy ... 🙃

22 godziny temu, Master napisał(a):

telefon i kontakty chyba tak jak w becie ... czyli to xiaomowe ...

Screenshot_2024-08-16-17-01-41-243_com.miui.securitycenter-edit.jpg

Screenshot_2024-08-16-17-01-22-642_com.miui.securitycenter-edit.jpg

pewnie ... tak jak widzę to cały czas pojawiają się te nowe buildy ... dzisiaj wskoczyły np do unicorna i zeusa ... myślę że do końca miesiąca na pewno będzie i do ishtara ...

Z tego co czytam z różnych źródeł to jest szansa całkiem niedługo na HyperOS sygnowane już numerem 2 na poczatku 😜

Ciekawe czy to będzie ewolucja czy rewolucja 😁

W dniu 17.08.2024 o 18:41, Master napisał(a):

tu jest sporo info w tym temacie - też jakie szykują się zmiany ...

https://miuirom.org/updates/hyperos-2-release

A to ciekawostka, dziś sprawdziłem w aplikacji aktualizacje czy jest nowa wersja, a tu takie kwiatki 😁

Czemu to ma dopisek ,,BETA'' ?!

Screenshot_2024-08-19-18-45-50-187_com.android.updater.thumb.jpg.e9bda0f4ed1e20e26a86f0e2d66a31bb.jpg

Zainstalowane i śmiga, po instalacji widnieje już napis ,,Stabilna'' 😄

Edited by ratek0
  • Like 1

39 minut temu, ratek0 napisał(a):

Czemu to ma dopisek ,,BETA'' ?!

Bo aktualizator sprawdza tylko plik dla bety, stąd uznaje, że to beta. Nie był przygotowywany na przypadek przechodzenia z bety na stable wprost z niego.

• Like 1