Skocz do zawartości
  • 0

Telefon i słuchawki BT zbyt ciche mimo głośności na full

Pytanie

Opublikowano

Telefon mimo, że jest na maksymalnej głośności jest zbyt cicho, tak samo mam słuchawki bluetooth Mi TW Earphones 2 Basic, one również cicho grają mimo maksymalnej głośności. Czy można coś ustawić? Zmieniałem region ze Szwajcarii na Burkina Faso ale to tez nic nie pomogło.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Od kilku tygodni usiłuję walczyć z tą dolegliwością tyle, że mój telefon gra głośno a cicho grają słuchawki JBL Tune230NC TWS, które grają wręcz tragicznie cicho.

Wszelkie apki wzmacniające, powodują tylko zniekształcenia i nie da się tego słuchać.

Używam głównie apki Smart AudioBook i posiada ona również taką opcję jak zwiększanie głośności, lecz efekt jest jak opisany powyżej. Próbowałem również zabaw z ustawieniami wbudowanego korektora ale bez skutku.

Może trafi się tutaj kto bardziej kumaty i pomoże.

Edytowane przez adam_broda
  • 0
Opublikowano
11 minut temu, adam_broda napisał(a):

Sprawdziłem dwie inne słuchawki i grają głośno.

Wniosek: JBL Tune230NC TWS pobić o kant "d*py", a taka znana firma.

dać dobrą cenę i sprzedać ... problem z głowy 🙃 ale ogólnie jak pamiętam tu na forum to dużo było tego typu tematach z głośnością na bezprzewodowych ... kiedyś miałem JBL przewodowe i pamiętam że były bardzo dobre ...

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Master a ile dać boost tam jest maksymalnie 60%, właśnie ten program poszukałem na youtubie za nim odpisałeś :)

Edytowane przez demoxik
  • 0
Opublikowano
3 godziny temu, demoxik napisał(a):

@Master a ile dać boost tam jest maksymalnie 60%, właśnie ten program poszukałem na youtubie za nim odpisałeś :)

wiesz - tam jakieś ograniczenie jest jak pamiętam - ale chyba można to zdjąć ... ja bym radził zacząć od kilkunastu max kilkudziesięciu procent i zobaczyć jaki efekt ... i potem ewentualnie lekko zwiększać ... ja mam u siebie boosta na 50 procent ale to dla głośników telefonu - ze słuchawek nie korzystam ... też taka uwaga co do tej apki - po każdym restarcie telefonu trzeba ją ręcznie uruchomić i dać jej autostart + wyłączyć oszczędzanie energii - wtedy działa już w tle cały czas i jest bezobsługowa 🙃