Problemy techniczne
52 topics in this forum
-
- 1 follower
- 6 replies
- 122 views
W moim smartfonie Redmi Note 12 Pro 5G już po raz drugi zniknęło część menu w "USTAWIENIA - BATERIA - DODATKOWE FUNKCJE". Brak jest jednej pozycji, a mianowicie "Wyłącz dane mobilne gdy urządzenie jest zablokowane". Za pierwszym razem gdy zniknęła ww. część menu zresetowałem smartfon do ustawień fabrycznych i menu pojawiło się. Teraz już nie chcę już tego robić i instalować ponownie większości aplikacji. Czy ma ktoś pomysł jak przywrócić to menu ? Smartfon ma zainstalowany Android 14 z OS 1.0.14.
Last reply by KRIS5112, -
-
- 1 reply
- 340 views
Witam mam problem telefon nie wykrywa mikrofonu zewnętrznego.. mimo ze dokupiłem przejściówki dalej nie wykrywa mikrofonu Telefon redmi note 12 pro 5g Dobra dziala nie docisnalem na maxa wejściówki teraz mam problem ze odtwarza mi dźwięk na słuchawkach mimo ze nie mam ich podlaczonych ... Chciałbym wrócić do dźwięku z telefonu
Last reply by kuszelax, -
- 2 followers
- 24 replies
- 716 views
Witam. Po aktualizacji do HyperOs 2.0.1.0. nie jest możliwe korzystanie z płatności zbliżeniowych. Wyświetla się komunikat, że telefon nie spełnia warunków bezpieczeństwa. Soft oryginalny, bez roota. RM 12. Czy ma ktoś jakiś pomysł ? Pozdrawiam.
Last reply by kuszelax, -
- 5 replies
- 354 views
Siemka, Mam problem z żony telefonem. Mianowicie od wczoraj telefon sam się wyłącza i włącza, próbuje dzwonić na 112 oraz włącza asystenta google. Jest to bardzo uciążliwe ponieważ czasem potrafi robić to ciągle przez nawet 30 minut. Myślałem o zrobieniu downgrade'u softa lub instalacji od nowa wersji stabilnej. Aktualizacja romu była robiona chyba ok. 3 miesiące temu przez telefon. Jedynak pytanie czy winny nie jest np. sam przycisk linii papilarnych lub taśma która nagle powoduje zwarcie i wyczynia takie rzeczy. W planach mam jeszcze rozebrać dzisiaj telefon i zerknąć na tą taśme. Czy ktoś z was miał taki przypadek?
Last reply by Piotrek Piter, -
Dzień dobry, Mam problem z telefonem Xiaomi Redmi Note 12S i z przywróceniem go do ustawień fabrycznych. Syn zapomniał kodu blokady ekranu - wszystkie próby kończą się niepowodzeniem. Chciałem zrobić reset poprzez włączenie+ głośność. Pojawia się tylko takie coś: W jaki sposób mogę zrobić reset aby przywrócić telefon do ustawień fabrycznych?
Last reply by Sebastian Białowarczuk, -
- 2 followers
- 6 replies
- 376 views
Dzień dobry, Kupiłem na olx używany telefon Redmi Note 12 pro 5g w stanie uszkodzony- telefon się nie włączał i nie reagował na ładowarkę. Urządzenie w końcu udało się uruchomić, ale okazało się że jest zablokowane hasłem. Sprzedawca nie chciał go podać zasłaniając się tym że zostawił tam prywatne dane. Zrobiłem więc przywracanie do ustawień fabrycznych przez fabryczne recovery. Telefon się uruchomił, ale okazało się że jest on powiązany z kontem Xiaomi (Device is locked) i pewnie z kontem Google. Sprzedawca zalogował się na swoje konto Xiaomi i skasował powiązanie z tym telefonem. Na telefonie nie ma żadnej zmiany- dalej jest zablokowane. Łączyłem się z wifi, aby ur…
Last reply by niewiesz44, -
- 1 follower
- 1 reply
- 168 views
Witam. Mam taki nietypowy problem z redmi note 12 (topaz), za kazdym razem kiedy wejde do twrp/orangefox musze za kazdym razem na nowo flashowac custom rom bo inaczej jezeli sprobuje zbootowac do systemu pokazuje mi ,,no os installed'' i telefon lapie bootloopa (mimo ze przed wejsciem do recovery normalnie uzywalem systemu). Jest jakis sposob zeby system nie ''znikal'' po wejsciu do recovery?
Last reply by Pawluk, -
- 0 replies
- 145 views
Witam, posiadam smartfona Xiaomi Redmi Note 11S z dwoma kartami SIM. Chciałbym ustawić różne dzwonki na połączenia przychodzące dla każdego numeru. Czy jest to możliwe w tym modelu? Jeśli tak, to jak to zrobić?
Last reply by adamcz, -
- 1 follower
- 0 replies
- 249 views
Cześć Wam. Potrzebuje pomocy. Mam Termin nota 12s z HyperOS. Mam wyłączone aktualizacje automatyczne a mimo to jak są aktualizacje pojawiają się monity o dostępnej aktualizacji. Strasznie irytujące to jest. Nie wiem gdzie jeszcze mogę zablokować info o nowych aktualizacjach ?
Last reply by vp32, -
- 1 follower
- 0 replies
- 204 views
Witam,czy u was też automatyczna jasność sie nie zmienia od światła?? bo u mnie zauważyłem od dziś że mam ciemny ekran nie zmieniając wg paska przy jasności,czy ktoś pomoże,bardzi miło byłoby . Pozdrawiam
Last reply by sasza100, -
- 2 followers
- 2 replies
- 571 views
Witam,mam pytanie odnośnie budzika,czy waszych smartfonach, macie na pasku ikonkę budzika? Jak można to ustawić,bo ostatnio u mnie nie wyświetla!!!
Last reply by Master, -
- 17 replies
- 5.7k views
Witajcie, mam Note 12 Pro 5G i nie mogę znaleźć opcji wyłączenia VoLTE. Wchodzę sieci komórkowe/karta sim i w opcjach mam tylko połączenie przez Wi-Fi. Ikona VoLTE na pasku kontrolnym jest widoczna. Nie mam pomysłu jak to wyłączyć. W Note 9 Pro można było bez problemu wyłączyć tą opcję.... Pomocy
Last reply by Marek 72, -
- 1 reply
- 819 views
Pytanie mam odnośnie smartfona Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G. Jakiś czas temu wziąłem go w abonamencie w Orange przy przedłużeniu umowy (i chyba zrobiłem błąd, gdyż ten smartfon nie posiada czytnika kart microSD) - przed chwilą chciałem podłączyć go do swojego złożonego w czerwcu komputera stacjonarnego kablem USB. Po podłączeniu i próbie przerzucenia jakiegokolwiek pliku z pamięci smartfona na pecet, połączenie się przerywało, a potem wracało z informacją: "ten folder jest pusty"... Dodam, że porty USB w komputerze na przodzie obudowy są od góry i tylko tam na ten moment podłączam urządzenia typu smartfony, pendrive'y, itp. - do tylnych portów USB jeszcze nie podł…
Last reply by Master, -
- 3 replies
- 300 views
Witam Od niedawna mam Redmi Note 12 5G i nie mogę przesłać kontaktów ze starego telefonu niedotykowego przez bluetooth, a to jedyny sposób. Telefony kilka razy już sparowałem i nic to nie dało. Jak próbuje przesłać kontakty, to na starym telefonie wyskakuje błąd przesyłania, a na Redmi Note wogóle nie wyskakuje żaden komunikat, a telefony są sparowane. Natomiast próbowałem przesłać te kontakty ze starego telefonu do nowego Samsunga i od razu wyskakuje komunikat na Samsungu czy odebrać plik? Moje pytanie: czy na telefonach Xiaomi zablokowane jest przesyłanie plików przez bluetooth, tak jak na Apple, czy z tym telefonem jest coś nie tak? Nigdy nie miałem doczy…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 187 views
Czy jest możliwość odblokowania 2x2 wifi, w sensie drugiej anteny, bo teraz telefon łączy się z hap ac3 na 433 Mb/s , z kolei Ipad 8 z tym samym routerem mikrotika łączy się na 866 Mb/s RX RATE: 433.3Mbps-80MHz/1S/SGI ( Dane z mikrotika hap ac3). Mam neta 400Mb/s a tego wykorzystać nie mogę. SOFT: xioami.eu 14.0.4.0 TMGMIXM , note 12 NFC 4G Teoretycznie chipset wifi pozwala na 2 x 2, wychodzi jakby xiaomi w sofcie zablokowało?
Last reply by piotrek2555, -
- 6 replies
- 1.8k views
Telefon mimo, że jest na maksymalnej głośności jest zbyt cicho, tak samo mam słuchawki bluetooth Mi TW Earphones 2 Basic, one również cicho grają mimo maksymalnej głośności. Czy można coś ustawić? Zmieniałem region ze Szwajcarii na Burkina Faso ale to tez nic nie pomogło.
Last reply by Master, -
- 4 replies
- 8.5k views
Witam, Wczoraj zaktualizowałem Xiaomi redmi 12 pro 5g z miui 14 na hyper os 1.0.1.0. Dodane głównie (pomijając optymalizacje i pare innych rzeczy) zostały nowe edytowalne tła na ekranie blokady. Po odpaleniu systemu miałem standardowe tło na ekranie blokady oraz zegar był taki sam jak na ekranie głównym. Pozmieniałem je pod siebie ale przed tym usunąłem na ekranie głównym zegar bo mi sie nie podobał ale jak chciałem go dodać z powrotem to miałem ten stary nie ładny zegar z miui 14.
Last reply by Beata Jeromin, -
- 2 replies
- 347 views
Cześć! Słuchajcie kolega ma kłopot ze swoim telefonem. Grzebał dość intensywnie, wgrywając między innymi recovery OrangeFox, a z jego poziomu próbował wgrać rom global, przeznaczony do wgrywania z poziomu fastboot. Nie wiem co jeszcze porobił, bo koniec końców, nie ma już dostępu do recovery, a telefon wpadł w bootloop. Nie można jakoś wejść do fastboot? Czy jest taka możliwość, że fastboot może w ogóle się nie uruchomić, gdy telefon jest w stanie zapętlenia?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 3 replies
- 274 views
Cześć! Jakiś czas temu próbowałem wgrywać system przez fastboot. Zdziwiony byłem, bo o ile w adb telefon był widziany, o tyle już w fastboot, nie ma odpowiedzi na fastboot devices. Dziś zorientowałem się, że twrp nie prosi o pin podczas uruchomienia, a partycja data pozostaje zaszyfrowana. Wyłączyłem w telefonie odcisk palca oraz pin, ale niestety nie ma zmiany. Partycja jest zaszyfrowana i podejrzewam przez to, nie jestem w stanie wgrać systemu poprzez fastboot. Nie mam pojęcia co mogę zrobić, aby móc chociaż podać to hasło do odszyfrowania. Ktoś jest w stanie mi pomóc? Jeśli konieczny jest factory reset to żaden kłopot, bo i tak zamierzałem system wgrywać na czysto. Tyl…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 536 views
Witam. Potrzebuje pomocy w sprawie obsługi telefonu przez carbitlink. Posiadam telefon: Redmi Note 12 Pro 5G Wersja android: 14 Wersja systemu telefonu: XIAOMI HYPER OS 1.0.1.0 Podłączenie do auta: przewód USB ( oryginalny do szybkiego przesyłu danych - kolor złącza pomarańczowy) testowane inne ten sam problem. Opis problemu: Po podłączeniu telefonu do carbitlink przez przewód USB i uruchomienie aplikacji na wyświetlaczu samochodu np. map Google wyświetla się wskaźnik ( jak przy sterowaniu myszką) A obraz mimo, że telefon jest w poziomie to zachowuje się jak był by w pionie ( ruch palcem do góry na wyświetlaczu auta jest interpretowany przez telefon jak by był ru…
Last reply by Dawid Żabski, -
- 0 replies
- 221 views
Witam mój telefon ma problem z połączeniem się z jaką kolwiek siecią 5g działa tylko i wyłącznie z siecią 3g dzieje się tak od tygodnia. Przebywam za granicą roaming etc wszystko jest włączone. Gdy tylko ziemię na preferowaną sieć 5g telefon gubi sygnał. Nie jest to wina kart SIM ponieważ w innym telefonie działają poprawnie.. podczas ręcznego wyboru sieci nie da się połączyć z żadną dostępna siecią.
Last reply by Aroo, -
- 1 follower
- 3 replies
- 218 views
Witam, od pewnego momentu przestał działać mi czytnik linii papilarnych i gdy wchodzę w ustawienia nie pokazuję mi blokady poprzez odcisk palca nawet gdy zrobiłem ustawienia fabryczne
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 11 replies
- 1.8k views
Witam, telefon Redmi Note 12 Pro+ 5g pokazuje mi cały czas 53% naładowania baterii. W aplikacji bateria mam poziomą linię zużycia energii. Postanowiłem go rozładować do końca i zobaczyć, co z tego wyniknie. Przy poziomie poniżej 20% telefon pokazał komunikat o niskim poziomie baterii i zaczął prawidłowo pokazywać poziom naładowania, na wykresie też. Przy ok 5% podłączyłem ładowarkę i od razu wskaźnik baterii wskoczył na 53%. Naładowałem telefon do końca, następnego dnia przywróciłem go do ustawień fabrycznych, ale nic to nie dało. Telefon jest nowy, mam 5 dni na zwrot. Nie bardzo wiem, co robić. Szukać rozwiązania, czy nie bawić się i zwracać, póki jeszcze mogę…
Last reply by Paweł Dąbrowski, -
- 6 replies
- 1.6k views
Telefon nie wykrywa nowej aktualizacji 1.0.6.0.UMGEUXM mam wersję 1.0.2.0.UMGEUXM i pokazuje że brak dostępnej nowej aktualizacji
Last reply by demoxik, -
- 5 replies
- 4.9k views
Witam szanownych forumowiczow. Od 3 miesiecy posiadam Smartfona Xiaomi Redmi 12, a zona od miesiaca i oboje mamy problem z polaczeniami przychodzacymi, a mianowicie jak ktos do nas dzwoni, ekran jest czarny, jak go wlacze przyciskiem odblokowujacym telefon to dalej nie ma mozliwosci odebrania, dodam ze aktualizacje sa aktualne, a uprawnienia wszystkie wlaczone. Ma ktos pomysl w czym tkti problem?
Last reply by Netoper,