Antwito Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Witam, mam nadzieję, że to dobry dział Czy korzystał już ktoś z gwarancji producenta jaką daje Xiaomi? Jak to działa i ile kosztuje? Może jest ktoś zorientowany w tym temacie, bo myślę, że nie tylko ja chce wiedzieć jak to działa w razie "wu" Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Yy raczej nikt tu osobiście nie korzystał z tego bo... się nie da chyba, że kupili prosto w Chinach. A tak większość tu ma telefony od różnych sprzedawców i to oni zajmują się gwarancją. Jedni realizują w Xiaomi, jedni nie. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buriza Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Witam, mam nadzieję, że to dobry dział Czy korzystał już ktoś z gwarancji producenta jaką daje Xiaomi? Jak to działa i ile kosztuje? Może jest ktoś zorientowany w tym temacie, bo myślę, że nie tylko ja chce wiedzieć jak to działa w razie "wu" Pozdrawiam My mieliśmy okazję korzystać kilka razy z serwisu producenta. W tym ostatni raz wczoraj. Xiaomi posiada w każdym mieście główny oddział serisowy Mi Home oraz multum serisów autoryzowanych po 30-50 w dużych miastach. Generalnie jak nie mieszkasz w Chinach to nic nie wskórasz bo Xiaomi nie sprzedaje w EU oficjalnie. Więc musisz i tak załatwiać ewentualna gwarancje przez pośrednika u którego dokonałeś zakupu. Tutaj też należy zwracać uwagę u kogo się kupuje towar, ponieważ część sprzedawców nie oferuje gwaracji producenta tylko gwarancje serwisowe. W przypadku odsyłki na gwarację do Xiaomi, wymagane jest dołącznie oryginalnej faktury zakupu wystawionej przez producenta. Dodatkowo czasami pytają się na jakie imię i nazwisko był zakupiony telefon i weryfikują, czy zgadzają się informacje z ich bazą danych. Oficjalnie jednak wg regulaminu wymagana jest faktura, chociaż w praktyce często naprawy wykonywane są na podstawie numeru seryjnego. Naprawy przez Xiaomi są wykonywane na miejscu w max 1H i jeśli nie wyrobią się w tym czasie, to producent płaci 20CNY (ok 12zł) za każde 10min opóźnienia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antwito Posted September 15, 2015 Author Share Posted September 15, 2015 Dziękuję panowie za pomoc! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts