Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Note 13 PRO 5G a logowanie odciskiem palca do aplikacji bankowych.

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Jak może czytaliście zachciało mi się w tym telefonie zaktualizować Miui do HyperOS.  I tu zaczęły się schody. Musiałem odczekać 18 dni na Mi Community, na szczęście wreszcie udało mi się przeszczepić konto ze starego RN 13 4G, ale to się udało, sam nie wiem jak po 18 dniach.  Co ciekawe nie dało się potem odblokować już na moim laptopie gamingowym Asusa bo ma Windows 11 PRO i tylko wyjścia USB 3.0. Na szczęście mam w zapasie drugiego lapka HP ProBook 640 z Windowsem 10 i tam są wyjścia USB 2.0. Z tym że co dziwne musiałem czekać 72 h - dosyć dziwny czas. No ale wreszcie odblokowałem bootloader. Ale jakkolwiek przy odblokowanym bootloaderze o dziwne bez zabiegów żadnych działał mObywatel, ING i Milenium. No ale starym zwyczajem zainstalowałem Magiska , Play Integrity  Fix i wtedy pokazywał roota. A wszystko zrobiłem według reguł w sumie przecież już ponad 10 raz. Dopiero jeszcze po doinstalowaniu - XiaomiEUModule_2024.05.22.apk wszystko ruszyło poprawnie. Tylko mam jeden problem, rzecz, która przedtem na samym Magisku działała-do aplikacji bankowych mogłem się zalogować odciskiem palca, teraz nie ma takiej możliwości a znów w mObywatelu to odblokowanie działa. Wiem, że teraz Xiaomi strasznie miesza, ale może ktoś ma sprawdzony sposób jak uruchomić to logowanie odciskiem palca w aplikacjach bankowych ? Byłbym serdecznie wdzięczny za pomoc, bo sam już tego nie ogarniam. TWRP (twrp-3.7.1_12-0-garnet-Nebrassy.img) zainstalowało się idealnie i co ważne działa. Dzisiaj w nocy pewnie z powodu tego gorąca nie mogłem spać, a że mam zdrowo ponad 130 aplikacji - więc poświeciłem cała noc, żeby to wszystko zainstalować, wpisać dane i ułożyć. No cóż, taki jestem i lubię mieć w smartfonie porządek. No ale prawie 7 h  pracy poszło. Bardzo proszę jeszcze raz niech ktoś się odezwie jeżeli ma sposób. No bo zablokowanie bootloadera mnie nie interesuje - nie wiadomo co jeszcze Xiaomi wymyśli......

EDIT./ Portfel też normalnie działa, dało się dołożyć karty bankowe.

Edytowane przez kris68
Portfel Google.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

@kris68 ja bym usunął odciski palców i dodał na nowo. Apki umożliwiające logowanie za pomocą biometrii powinny zgłosić komunikat, że odcisk został zmieniony i umożliwić go dodać na nowo lub poinformować o takiej możliwości 

• 0
Opublikowano

u mnie na iPKO żadnych problemów z pazurem ... też na mobywatel bez problemu czy apce lotto - ogólnie wszędzie gdzie się da ustawiam na pazur i wszędzie śmiga ...

• 0
Opublikowano (edytowane)

Master a masz zablokowany bootloader, Magiska, czy ten dodatek z naszego forum. Bardzo mnie to interesuje i wiesz jak mi to potrzebne.

A na moim RN 13 Pro 5G nie wiesz, czy da się zablokować bootloader bez utraty danych ??

Edytowane przez kris68