exponat Opublikowano 21 Czerwca 2024 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Witam. Mam od trzech dni pewien problem z dialerem. Mam zapisany kontakt w telefonie (koleżanka z pracy) ale jak chcę się do niej dodzwonić to przekierowuje mnie na numer alarmowy 112. Jak koleżanka do mnie dzwoni to widzę ekran jakby dzwonił do mnie ktoś z numeru alarmowego. Dodatkowo nie mogę edytować kontaktu do niej ani go usunąć bo wyświetla się info: "nie można edytować numeru alarmowego" Dzieje się tak na różnych kartach sim, zmieniałem dialler na inny i to samo. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Czerwca 2024 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Masz synchronizację z kontem Google? Jeśli tak, to może dałoby się zmienić online przez stronę Google'a? Ewentualnie spróbować wyczyścić dane dialera i apki Kontakty?
exponat Opublikowano 22 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2024 A to może być wina googla bardziej niż samego androida/telefonu?
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Czerwca 2024 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Moim zdaniem nie, bo z jakiej paki Google miałby to zmieniać, aczkolwiek różne rzeczy się działy, więc... kto wie?
exponat Opublikowano 22 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2024 Przeszukałem całe google, nic nie ma aby ten jeden jedyny numer gdziekolwiek był wprowadzony....raczej wina samego telefonu
brawo Opublikowano 22 Czerwca 2024 Opublikowano 22 Czerwca 2024 jest taka zakładka bezpieczeństwo i tryb alarmowy czy jakoś tak. Tam niczego nie wpisywałeś lub koleżanka u siebie z twoim numerem?
Master Opublikowano 22 Czerwca 2024 Opublikowano 22 Czerwca 2024 (edytowane) to co Kolega wspomniał powyżej ... może faktycznie tam coś jest przestawione ... tylko ciekawe czy jak ona by zmieniła to u siebie to i będzie miało to wpływ na Twoje ustawienia - wydaje mi się że nie powinno ... więc raczej sprawdź u siebie ... czyściłes dane dialera i kontaktów - to o czym wspomniał pan Kacper? ja bym zaczął właśnie od tego ... Edytowane 22 Czerwca 2024 przez Master
exponat Opublikowano 22 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2024 w zakładce bezpieczeństwo... nic nie ma. dialer czyściłem, wywaliłem jego aktualizację, przeistalowałem i nic. Również zainstalowałem jakiś inny ale z nim jest tak samo
BarteX568754 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) W dniu 22.06.2024 o 22:51, exponat napisał(a): w zakładce bezpieczeństwo... nic nie ma. dialer czyściłem, wywaliłem jego aktualizację, przeistalowałem i nic. Również zainstalowałem jakiś inny ale z nim jest tak samo Ja bym bardziej zalecał żebyś zrobił reset fabryczny czyli po prostu wyczyścić wszystkie aplikacje dane itd. Jeżeli to nic nie pomoże to po prostu kup nowy telefon wtedy nie będzie cię kierować na numer ratunkowy Edytowane 8 Lutego przez BarteX568754 To nie jest kobieta tylko męszczyzna
marcin_poco Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Ustawienia>Bezpieczeńśtwo i tryb alarmowy>Połączenie alarmowe>wezwij pomoc. Na pewno masz 112?
Rekomendowane odpowiedzi