Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam dwa pytania

1.Jak sprawdzić czy mój telefon ma miui polska? 

2.Mam obecnie miui 5.6.4 przy próbie aktualizacji wyświetla się cały czas "Pobieranie 0?"

Edytowane przez Magnetroniak
Opublikowano

Po wejściu w aktualizacje masz wielki napis "MIUIPolska" raczej nie da się przegapić... Z tego co piszesz masz ROM z 4 czerwca z MIUI 6, aktualny ROM to 5.9.1 na MIUI 7, więc możesz zaktualizować telefon sposobem nr 1 z linku nr 2.

• Like 1
Opublikowano

Po wejściu w aktualizacje masz wielki napis "MIUIPolska" raczej nie da się przegapić... Z tego co piszesz masz ROM z 4 czerwca z MIUI 6, aktualny ROM to 5.9.1 na MIUI 7, więc możesz zaktualizować telefon sposobem nr 1 z linku nr 2.

I własnie w tym jest problem że przy próbie aktualizacji mam cały czas 0%.

Opublikowano (edytowane)

I własnie w tym jest problem że przy próbie aktualizacji mam cały czas 0%.

Jeżeli nie możesz zaktualizować systemu poprzez aplikacje "Aktualizacje" spróbuj Metodę nr 2. Instalacje poprzez Recovery.

Upewnij się jeszcze, czy na pewno instalujesz odpowiedni ROM.

Edytowane przez Nezumi
  • Like 1
Opublikowano

Jeżeli nie możesz zaktualizować systemu poprzez aplikacje "Aktualizacje" spróbuj Metodę nr 2. Instalacje poprzez Recovery.

Upewnij się jeszcze, czy na pewno instalujesz odpowiedni ROM.

Czym sie właściwie różnią te dwie wersje? RedMi 2 HM2014813,  RedMi 2 HM2014811

Opublikowano

Czym sie właściwie różnią te dwie wersje? RedMi 2 HM2014813,  RedMi 2 HM2014811

wersja 2014811 jest dla telefonów z tym numerkiem (obsługujące 900Hz), wersja 2013813 jest tak samo dla telefonów z tym numerem (bez 900Hz). Numerki masz na pudełku.

Opublikowano (edytowane)

wersja 2014811 jest dla telefonów z tym numerkiem (obsługujące 900Hz), wersja 2013813 jest tak samo dla telefonów z tym numerem (bez 900Hz). Numerki masz na pudełku.

Ostatnie pytanie jeśli nie mam update.zip to skąd mam go ogarnąc?

Edytowane przez Magnetroniak
Opublikowano

Ostatnie pytanie ;x gdzie jest update.zip?

Wszystko masz opisane w 2 metodzie. Zmieniasz nazwe pliku aktualizacji na update.zip

Upewniamy się przed rozpoczęciem aktualizacji czy nazwa pliku w pamięci USB telefonu nazywa się "update.zip".

Jeśli nie, musimy ją zmienić gdyż Mi Recovery rozpoznaje tylko taką nazwę pliku.

Plik z systemem MIUIPolska przenosimy na telefon po podłączeniu urządzenia do komputera w trybie MTP lub pamięci masowej, a plik update.zip powinien znajdować się w katalogu głównym.

Zgodnie z tym :) a następnie zgodnie z wymienionymi pkt z link nr 2 z 1 mojego posta :)

Opublikowano

Dzień dobry :)

zaktualizowałem redmi 2 zwykłym updaterem do wersji 5.9.10

i mam teraz system tylko po angielsku, ale to pół biedy.. problem w tym że nie chodzi mi w ogóle sklep play, ani nie mam kontaktów z konta google, co ciekawe nie mogę w żaden sposób dodać konta google,

proszę o pomoc.

Opublikowano

i mam teraz system tylko po angielsku, ale to pół biedy.. problem w tym że nie chodzi mi w ogóle sklep play, ani nie mam kontaktów z konta google, co ciekawe nie mogę w żaden sposób dodać konta google,

proszę o pomoc.

Czy była to pierwsza aktu jaką wykonałeś na MIUIPolska? Jeżeli tak to przed aktualizacją warto zrobić wipe, aby wyczyścić wszelkie śmieci po "gratisach" od chińskich sprzedawców :). Możesz spróbować też wyczyścić cache aplikacji Google, ale o ile nie masz jeszcze na tel nic ważnego to warto spróbować zrobić po prostu wipe :P

Opublikowano

proszę o pomoc.

Czyli wgraleś chiński rom przez automatyczne aktualizacje. Lepiej od razu powiedz skąd masz telefon...

Wysłano z MI Note

Opublikowano

telefon jest z Chin (z allegro od xeon24), mam teraz chiński system z tego co widzę, powróciłem też do ustawień fabrycznych i teraz już całkiem zonk,

jak mogę wrócić do normalnego systemu ?

czy dobrze rozumiem, że powinienem wybrać metodę 2 stąd :

http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ ?

tylko którą wersję wgrać na telefon ?

• Xiaomi Redmi 2 LTE 2014811
  • Xiaomi Redmi 2 LTE 2014813

mam redmi 2  2GB z dual sim

Opublikowano

telefon jest z Chin (z allegro od xeon24), mam teraz chiński system z tego co widzę, powróciłem też do ustawień fabrycznych i teraz już całkiem zonk,

Masz na myśli Xon24? Jeżeli u niego kupiłeś to powinieneś mieć MIUIPolska wgrany. Wipe ->Aktu do najnowszej wersji i powinno wszystko hulać :o, nie wiem co dokładnie nabroiłeś przy pierwszej aktualizacji, ale jakbyś nie znalazł to tutaj masz poradnik co i jak krok po kroku: http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/

Opublikowano

tego w poradniku nie bylo ;)

unfortunetaly, the process com.android.phone has stopped

potem

unfortunetaly, the process android.process.acore has stopped

i tak w kółko..

Opublikowano

Jesteś pewny, że kupiłeś tel od Xon? Bo te problemy z aktu są cholernie podejrzane xD Nie wiem co u Ciebie idzie nie tak, aktualizowałem 2 różne modele Redmi 2... 811 i 813... na żadnym takich problemów z aktualizacją nie miałem :<. Zawsze jak tel aktualizowałem 1 raz robiłem całkowity wipe przez Recovery, a potem instalacje MIUIPolska i zawsze śmigało...

Opublikowano

czy dobrze rozumiem, że powinienem wybrać metodę 2 stąd :

http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ ?

tylko którą wersję wgrać na telefon ?

• Xiaomi Redmi 2 LTE 2014811
  • Xiaomi Redmi 2 LTE 2014813

mam redmi 2  2GB z dual sim

Jeśli był kupiony u nas to wgrywamy miuipolska.

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać jak wygląda sytuacja z root-em. Posiadam Redmi 2 20140813 i wgrałem ostatni rom od MiuiPolska 5.9.10, próbowałem flashować SuperSU v2.40/2.46 ale jakoś bez efektu. Macie jakieś podpowiedzi?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...