baloo Posted April 27 Share Posted April 27 Mam MIUI 14 global na redmi note 13 pro+. Przeszukałam już wszystko i zawsze mogę ustawić dźwięk dzwonka tylko dla trzech typów powiadomień: telefon, powiadomienia, budzik. Jak ustawić inny dźwięk powiadomień dla SMS a inny dla e-mail itp? Wcześniej miałam MIUI 13 na Poco X3 i nie było z tym problemu. Przecież to wydaje się oczywistym ustawieniem :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 27 Share Posted April 27 Musisz wejść w ustawienia dla konkretnej aplikacji i tam ustawić dźwięk powiadomienia (Ustawienia > Aplikacje > Zarządzaj aplikacjami > szukasz aplikacji > Powiadomienia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloo Posted April 27 Author Share Posted April 27 Robiłam w ten sposób. Przerzuca mnie do motywów, tam wybieram inny dzwonek lokalny i na sam koniec pyta czy to ma być właśnie jeden z tych 3 typów: telefon, powiadomienia, budzik. Nie ważne że wchodziłam z ustawień konkretnej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 27 Share Posted April 27 pani Baloo - to co chodziło dla pana Kacpra to procedura taka - sam sprawdziłem czy wskoczy dobrze i jest ok - wybieramy informacje o aplikacji i przechodzimy tam gdzie załącznik 1 - powiadomienia wiadomości - jak to wybierzemy to klikamy tam dźwięk - załącznik 2 - no i tam mamy już listę dźwięków systemowych lub można wybrać lokalnie lub sieciowo ... załącznik 3 - sprawdziłem to na whatsappie - jest ok tylko co ciekawe jak zmienię ten domyślny dźwięk apki to już nie mogę go wybrać z powrotem ... jest na liście ale nie da się go wybrać ani zastosować ... to samo jest zresztą w ustawieniach samej apki - w sumie specjalnie mi to nie przeszkadza bo stary dźwięk był brzydki i nowy też jest brzydki 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 27 Share Posted April 27 Na Globalu to wygląda nieco inaczej, bo właśnie wgrałem na Xiaomi 12 (HyperOS 1.0.7.0.ULCEUXM), ale też dało się bez problemu ustawić (choć było to zdecydowanie mniej intuicyjne, bo ładowała się apka Motywy, a nie wybór dzwonka - po zaakceptowaniu warunków Motywów oczywiście). Nie wiem, czemu pojawiał się u Ciebie komunikat w sprawie ustawienia dzwonka do powiadomień, ale u mnie czegoś takiego nie było. Przykład aplikacji Telefon: Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloo Posted April 27 Author Share Posted April 27 22 minuty temu, Master napisał(a): Udało mi sie z tym uporać. Po tym jak telefon przerzuci do Motywów trzeba od razu kliknąć tutaj w wybór gdzie mamy dźwięki. Ja klikalam niżej w ikonę na dole z prawej i wchodzilam w dźwięki. Z tamtego miejsca nie działa. Teraz, baloo napisał(a): Udało mi sie z tym uporać. Po tym jak telefon przerzuci do Motywów trzeba od razu kliknąć tutaj w wybór gdzie mamy dźwięki. Ja klikalam niżej w ikonę na dole z prawej i wchodzilam w dźwięki. Z tamtego miejsca nie działa. Jak dla mnie jest to nieczytelne ale cóż zrobić. Dziękuję za pomoc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 27 Share Posted April 27 Co śmieszne, ten sam wybór ładuje wybór dzwonków od razu, ale tylko jeśli... nie wyrazimy zgody na warunki użytkowania Motywów Trochę to śmieszne i tak jak napisałaś nieintuicyjne. Niepotrzebnie Xiaomi to skomplikowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goog Posted June 29 Share Posted June 29 (edited) Witam. Podepnę się - nie chcę tworzyć nowego wątku. Wiecie może jak przypisać dzwonek do konkretnego kontaktu w aplikacji SMS? Czy to w MIUI w Redmi Note 9 czy w HyperOS problem jest taki sam, a mianowicie jak ustawiam dzwonek do konkretnego kontaktu w domyślnej góglowej aplikacji SMS to ustawia się dzwonek do wszystkich kontaktów. Czy to jest błąd czy są jakieś magiczne kombinacje, dzięki którym można spersonalizować dźwięki do konkretnych kontaktów sms? Edited June 29 by goog Literówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts