Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

30$ to nanoko 115zł. 22% to tak wychodzi.

Myfriend sam napisał, że nie może dać 20$ i najmniej w DHL to 30$./zgodziłem się i tak przyszło. Fakturę wysłał po angielsku to co mieli sprawdzać.;)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Myfriend sam napisał, że nie może dać 20$ i najmniej w DHL to 30$./zgodziłem się i tak przyszło. Fakturę wysłał po angielsku to co mieli sprawdzać. ;)

Dokładnie ta sama sytuacja u mnie u tego samego sprzedawcy :P

Opublikowano

Myfriend sam napisał, że nie może dać 20$ i najmniej w DHL to 30$./zgodziłem się i tak przyszło. Fakturę wysłał po angielsku to co mieli sprawdzać.;)

Czyli, że zatrzymali i sprawdzili, a gość w środku paczki razem z telefonem dał jeszcze fakturę na te 30$, tak jak było opisane na paczce? Dobrze rozumiem? Nie musiałeś żadnych screenów przelewu czy czegoś takiego dawać? VAT odliczyli od tej faktury z paczki?

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

DHL ma własnego agenta celnego. Całość zalatwiają. za Ciebie. Fakturę dał do przesyłki, nie do środka. Paczka nie nosiła znamion otwierania.

Opublikowano

Zazwyczaj jak się o DHL czytało to pisali, że DHL oprócz VAT bierze sobie jeszcze jakieś 80zł właśnie za to, że wszystko za nas załatwia. Nadal tak jest czy coś się zmieniło w tej sprawie?

Opublikowano

Jeśli muszą się za Ciebie tłumaczyć to pewno liczą za ta usluge, że wszystko za Ciebie zalatwiają. I tam maja prowizję 2℅ nie mniej niż 60zł.

Opublikowano (edytowane)

Zazwyczaj jak się o DHL czytało to pisali, że DHL oprócz VAT bierze sobie jeszcze jakieś 80zł właśnie za to, że wszystko za nas załatwia. Nadal tak jest czy coś się zmieniło w tej sprawie?

DHL przywiózł mi w poniedziałek telefon, zadeklarowana zawartość to telefon za 30$ i od tego płaciłem cło tj. 51 zł. Nic więcej, zero opłat ze stron DHL więc nie wymyślajcie. Generalnie sugeruje prosić sprzedawcę o zaniżanie wartości na dokumentach przesyłki i już nikt zaglądał do środka nie będzie. Kurierem ciężko uniknąć cła, udaje się zwykłą przesyłką ale też nie zawsze.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Edytowane przez kufciak
Opublikowano

Różnica taka, że cło z urzędu chce realnych danych tj screena z aukcji i płatności. Czyli placisz od kwoty faktycznej. A DHL ma agenta celnego który stwierdza że papiery czytelne i nara.

Opublikowano

Ja dokonałem zakupu tutaj:

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-LTE-Mobile-Phone-MTK-X10-Octa-Core-5-5-1920X1080P/32436849319.html?tracelog=rowan&rowan_id1=sellerSendAllGoodsToBuyer_en_US_2015-09-18&rowan_msg_id=17606929990140$74ead08cf9e743db98440400ace155bf&ck=in_edm_other

kupiłem 15.09 2015. Czekam na odbiór. Wiem, ze jest w Warszawie:

Nadejście przesyłki 2015-09-24 16:59 International Postal System Wysłanie przesyłki 2015-09-24 16:59 International Postal System Nadejście przesyłki 2015-09-26 07:58 WER Warszawa Zatrzymanie przez urząd celny 2015-09-26 16:34 WER Warszawa

ale niestety jak widać czeka mnie opłata Vatu. Czekam na pismo z UC. Jeśli się komuś spieszy i nie chce się bawić w wysyłanie i oczekiwanie, to chyba niezłym sposobem jest zakup na http://accessories4you.pl/Z perspektywy chyba bym się teraz zdecydował, bo wyjdzie mi pewnie bardzo podobna cena (oprócz case, którego wziąłem w opcji). Z opłata kartą wyszło mnie 830 zł, do tego dojdzie Vat od całej transakcji (z casem) - 190 zł - i dłuższe czekanie od całej transakcji (z casem). Chciałem spróbować, ale tym razem nie przeszło z UC (szkoda). Chyba nie będę w plecy, ale już nie mogę się doczekać telefonu, to jednak trochę trwa. Każdy musi się zastanowić czy warto dla kilkudziesięciu zlotych.

Opublikowano

Ja dokonałem zakupu tutaj:

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-LTE-Mobile-Phone-MTK-X10-Octa-Core-5-5-1920X1080P/32436849319.html?tracelog=rowan&rowan_id1=sellerSendAllGoodsToBuyer_en_US_2015-09-18&rowan_msg_id=17606929990140$74ead08cf9e743db98440400ace155bf&ck=in_edm_other

kupiłem 15.09 2015. Czekam na odbiór. Wiem, ze jest w Warszawie:

Nadejście przesyłki 2015-09-24 16:59 International Postal System Wysłanie przesyłki 2015-09-24 16:59 International Postal System Nadejście przesyłki 2015-09-26 07:58 WER Warszawa Zatrzymanie przez urząd celny 2015-09-26 16:34 WER Warszawa

ale niestety jak widać czeka mnie opłata Vatu. Czekam na pismo z UC. Jeśli się komuś spieszy i nie chce się bawić w wysyłanie i oczekiwanie, to chyba niezłym sposobem jest zakup na http://accessories4you.pl/Z perspektywy chyba bym się teraz zdecydował, bo wyjdzie mi pewnie bardzo podobna cena (oprócz case, którego wziąłem w opcji). Z opłata kartą wyszło mnie 830 zł, do tego dojdzie Vat od całej transakcji (z casem) - 190 zł - i dłuższe czekanie od całej transakcji (z casem). Chciałem spróbować, ale tym razem nie przeszło z UC (szkoda). Chyba nie będę w plecy, ale już nie mogę się doczekać telefonu, to jednak trochę trwa. Każdy musi się zastanowić czy warto dla kilkudziesięciu zlotych.

Piękna reklama , taka poruszająca, mająca wzbudzić wątpliwości , zasiać ziarno niepewności:)

http://www.spemall.com/XIAOMI-REDMI-NOTE-2-4G-LTE-Smartphone-with-64Bit-Octa-Core-5-5-Inch1920-1080-FHD-Screen-Android-5-0-2GB-RAM_g.html

kupon -10$

specpsrd

Opublikowano (edytowane)

Nie mam nic wspólnego z tym sklepem ale ten telefon kosztuje tam po rabacie 1000 z kawałkiem, czyli porównywalnie z tym co ja kupiłem. To był mój 1. Zakup przez aliexpress, no i nie trafiłem, chodzi o Vat. Może nie mam szczęścia, może nie umiem kupować u chińczyków. Liczyłem się z tym ryzykiem. Jakby nie było Vat-u tobym się cieszył trochę bardziej. I tak wyjdzie mnie taniej niż w Polsce ale trochę żal że nie poszło z tym vat-em.

Ok. Link mnie przekonał, kupując nie szukałem zbyt dokładnie jak widać. Następnym razem przygotuję się lepiej do zakupów.

Edytowane przez werrew77
Opublikowano

Piękna reklama , taka poruszająca, mająca wzbudzić wątpliwości , zasiać ziarno niepewności:)

http://www.spemall.com/XIAOMI-REDMI-NOTE-2-4G-LTE-Smartphone-with-64Bit-Octa-Core-5-5-Inch1920-1080-FHD-Screen-Android-5-0-2GB-RAM_g.html

kupon -10$

specpsrd

Wszedłem na ta aukcję i przy opcji 32 GB i bialej obudowie wyskoczyła mi cena US$ 190.99, czyli cena jest podobna do mojej. Jeszcze raz napisze, że nie mam nic wspólnego z tym sklepem, o którym wspominałem wcześniej, ale ich oferta nie jest najgorszą ofertą, czy ciąglę jestem w błędzie?

Shopping cart - China Electronics Wholesale - Consumer Electronics Gadgets Dropship From China.pdf

Opublikowano

Kurcze podziwiam ja nadal boje sie zamawiac na zagranicznych stronach;/ ja zaplacilam za swojego niebieskiego 824 zl z dostawa na nast dzień gratis bylo to etui i folia. Z moim pechem to jakbym za granica zamowila to pewnie celnicy by zatrzymali;/

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Chcę nabyć Note 2 na tej aukcji LINK. Chciałbym skorzystać z opcji "Eu Express" jednak nie mam w polu wyboru przesyłki tej opcji ;) Mam tylko SG Post i DHL za 21$.

Czy ten DHL to właśnie ta opcja, czy mam to jakoś ustalać z sprzedającym? 

Edytowane przez CR2032
Opublikowano (edytowane)

Cześć

Chcę nabyć Note 2 na tej aukcji LINK. Chciałbym skorzystać z opcji "Eu Express" jednak nie mam w polu wyboru przesyłki tej opcji ;) Mam tylko SG Post i DHL za 21$.

Czy ten DHL to właśnie ta opcja, czy mam to jakoś ustalać z sprzedającym? 

Zwróć uwagę na święta:

0BQErrk.png

Święto narodowe w Chinach 01.10-07.10.2015

Jedno z najważniejszych świąt obchodzonych w Chinach. Upamiętnia proklamację Chińskiej Republiki Ludowej w 1949 r. . W praktyce oznacza to 7 dni wolnych pod rząd. Jest to najdłuższy okres wolny od pracy w Roku Kozy. W tym czasie wszystkie muzea, zabytki i szlaki turystyczne są zatłoczone.” ~www > Chiński Raport

Edytowane przez Bogas
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisałem wcześniej, mój telefon zatrzymano w urzędzie celnym, wczoraj odebrałem pismo z poczty, dzisiaj jadę na ul.Łączyny opłacić Vat (mam niedaleko), mam nadzieję, że załatwię wszystko od ręki. Jak odbiorę telefon, to będę Was męczył, bo to moje 1. zetknięcie z telefonem z Miui. Wcześniej zakupiłem tylko kamerę sportową Yi cam. Tam zetknąłem się pierwszy raz z "krzaczkami" ale jakoś wszystko pomyślnie się instalowało, ba nawet więcej, dosyć często aktualizowało. Jestem z niej bardzo zadowolony, dlatego też telefon wziąłem z tej stajni. 

Kontynuując, byłem dzisiaj na w Urzędzie Celnym na Łączyny i ... prawie nic nie załatwiłem, tzn. mogłem zostawić dokumenty zakupu, ja jeszcze zostawiłem wyciąg z banku, oraz Pan Celnik skserował mój dowód, podpisałem jeszcze na dokumentach, że to co zakupiłem to telefon .. Natomiast własnie od dzisiaj wchodzi nowy system wpłat centralnych, (czy jakoś tak) i nie mogę dokonać wpłaty gotówkowej na miejscu. To chyba jest to

http://www.mf.gov.pl/ministerstwo-finansow/wiadomosci/komunikaty/-/asset_publisher/6Wwm/content/od-1-pazdziernika-zmiana-sposobu-stosowania-formularza-przelewu-celnego?redirect=http%3A%2F%2Fwww.mf.gov.pl%2Fministerstwo-finansow%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_dNH3%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3D_118_INSTANCE_9Jwz__column-2%26p_p_col_count%3D1#p_p_id_101_INSTANCE_6Wwm_

Więc papierki załatwiłem, a na telefon i Vat 23% mam czekać, aż mi p.listonosz przyniesie. Także ten tego, to tyle. Polecam w takim razie wysyłanie jak najszybciej wysyłanie dokumentów mailem.

Edytowane przez werrew77
Opublikowano (edytowane)
Opublikowano (edytowane)

Na dzień dzisiejszy najtaniej jest TDD en.jd.com 136$, niestety tylko biały. Obecnie czeka się nawet 20 dni na wysyłkę.  Vat = 31,5$ = 167$, może będzie, może nie będzie, lepiej nie ma. Unlocked to ściema bo na tel china mówią że działa. Obecnie nawet na ali niektórzy dostali TDD a zamawiali FDD. Prime najtaniej jest 190$ + 21$ DHL.

Ps. Nie wiem gdzie na ali poza top one masz bez cła. Bo to co podałeś nic tam o cle nie widzę.

//Widzę kolega lubi dostawać ostrzeżenia za niestosowanie się do regulaminu. @Nezumi

Edytowane przez Nezumi
Regulamin pkt 22.
Opublikowano

Top one ma tą samą wersje która podałeś za 153.99 tylko w cenie 149,99 $, niczym one się nie różnią przynajmniej ja nie widzę tej różnicy. Wydaje mi się że jest to polowanie na szybkie kup teraz bez sprawdzenia oferty i kto się złapie to będzie kilka dolarów do przodu.

Opublikowano (edytowane)

Nie, po prostu k3 note obniżyło ceny, bo przestało się sprzedawać. Można dostać już po 145$, a jeszcze 2 tyg temu po 160/163. Meizu m2 note także obniżyło cenę do ok. 140$. Po prostu wszyscy przeszli na xiaomi, więc oni także obniżyło choć nie musieli. Ponoć obecna cena zakupu w chinach to już 125$ za 16GB, więc niedługo powinni wszyscy je mieć po ok 135/140$ i taka cena będzie na 99% na święta, o ile jeszcze bardziej producenci się nie pojedzą :), a że JD zbiera ofert masę, więc top one, fantacy i goldway także muszą. Obecnie goldway za 0,01$ dodaje dla polaków folie + tpu. Na specjalnej aukcji, ale nie chce mi się szukać. Natomiast nie podoba mi się, że cena prime stoi, bo przy różnicy rzędu 60$ to gra nie warta świeczki. Gdzieś pisali że redmi note 2 jest sprzedawane na granicy opłacalności.

//Kropka nie jest przecinkiem, ani jego zamiennikiem, nie stawiamy kropki przed "a", czy "więc", a tym bardziej przed "i". Polecam sięgnąć do książek i pouczyć się jednak co nieco o interpunkcji... @Nezumi

Edytowane przez Nezumi
Regulamin pkt 22.
Opublikowano

No właśnie zastanawiam się którą wersję na JDD wybrać. Za FDD musiałbym dopłacić 10$ - niby niewiele, ale czy zyskam cokolwiek? Jak myślicie - warto?

Opublikowano

Oficjalna cena za 16gb w Chinach jest 125$ takie podaje ceny samo Xiomi, czy nie mają czasem takiej ceny w sklepach stacjonarnych? Wydaje mi się że tak i pośrednicy i tak zarabiają na tym 10-30$

Opublikowano

Wydaje mi sie ze posrednik nie idzie do sklepu stacjonarnego z wozkiem i nie kupuje po 125$ ;) Raczej jakies hurtownie ich zaopatrują, to i lepsze ceny mają niz klienci indywidualni

Wyslane z G7

Opublikowano

Orientujecie się, czy wśród wersji TD są jakieś zablokowane i odblokowane? Czy różne sklepy mają różne wersje? Chcę kupić TD od JDD, ale j.w. - sprzedają na oddzielnej aukcji TD, na oddzielnej "Unlocked GSM' oraz FDD.

Opublikowano

Zamówione - wersja TDD za 136,21$. Wyjdzie mi dokładnie 516,63zł. Po taniości :) Teraz żeby tylko wszystko dobrze śmigało, żeby nie było VATu i gitara :)

Opublikowano

Na tym jd.com darmowa przesyłka rzeczywiście idzie aż 60 dni? Bo średnio mi się widzi tyle czekać ale z kolei płacić 70$ za przesyłkę jakimś tam kurierem to już wcale... zamawiał ktoś kiedyś coś z jd.com?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...