Skocz do zawartości
  • 0

Nie mogę zainstalować TWRP

Pytanie

Opublikowano

Cześć.

Po odblokowaniu bootloadera chcialem wgrać TWRP żeby móc zainstalować inny ROM niż Xiaomi.eu ale mam problem, ponieważ z jakiegoś powodu telefon nie chce mi nawet załadować TWRP. Dostaję ciągle błąd

C:\ADB> fastboot boot twrp.img
Sending 'boot.img' (131072 KB)                     OKAY [  2.994s]
Booting                                            FAILED (remote: 'unknown command')
fastboot: error: Command failed

i nie mogę nic dalej zrobić. Udało mi się wgrać Xiaomi.eu na Linuxie poprzez fastboot ale nawet tam ta komenda daje mi ten sam wynik

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
21 minut temu, Stachura5 napisał(a):

Cześć.

Po odblokowaniu bootloadera chcialem wgrać TWRP żeby móc zainstalować inny ROM niż Xiaomi.eu ale mam problem, ponieważ z jakiegoś powodu telefon nie chce mi nawet załadować TWRP. Dostaję ciągle błąd

C:\ADB> fastboot boot twrp.img
Sending 'boot.img' (131072 KB)                     OKAY [  2.994s]
Booting                                            FAILED (remote: 'unknown command')
fastboot: error: Command failed

i nie mogę nic dalej zrobić. Udało mi się wgrać Xiaomi.eu na Linuxie poprzez fastboot ale nawet tam ta komenda daje mi ten sam wynik

poszukaj inną wersję - niektóre są robione pod komendę boot a inne pod komendę flash ... albo spróbuj po prostu je wgrać komenda flash recovery ... a potem uruchom komenda fastboot reboot recovery

• 0
Opublikowano
22 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

w których TWRP trzeba wgrać na partycję boot.

No wlaśnie próbuję to zrobić ale czytałem na xda że najpierw trzeba zrobić fastboot boot twrp.img żeby TWRP się w ogóle załadowało a dopiero potem z TWRP zainstalować. Problem u mnie jest taki że mi się nawet TWRP nie chce załadować z jakiegoś powodu. Pobralem Platform Tools od Google ale nawet i to nie pomaga z wgraniem, a na Linuxie mam ten sam problem. Nie wiem co dalej mam robić jako że żadna metoda nie działa a nie chcę od razu dać fastboot flash boot twrp.img żeby czegoś nie uwalić

• 0
Opublikowano (edytowane)

Dobra, duży update... Nie wiem dlaczego ale albo Xiaomi leci w uja albo jest coś nie tak z ich telefonami ale stresując się od wczoraj wieczora, udało mi się w końcu wgrać TWRP wg. poradnika na xda dla Poco X5. Okazało się, ze do trybu fastboot należy wejść poprzez komendę adb reboot bootloader a nie poprzez reboot telefonu i trzymanie Volume- jako że pomimo tego że obydwa te tryby pokazują ten sam napis FASTBOOT to tylko ten fastboot przez komendę jest "prawidłowym" trybem, przynajmniej na Poco X5 z HyperOS :roll:

Cytat

C:\ADB> fastboot flash boot twrp.img
Sending 'boot_a' (131072 KB)                       OKAY [  3.020s]
Writing 'boot_a'                                   OKAY [  0.261s]
Finished. Total time: 3.329s

Edytowane przez Stachura5