KakarottoMui Opublikowano 17 Lutego 2024 Opublikowano 17 Lutego 2024 Witam, problem polega na odblokowaniu BL. robię wszystko jak trzeba i otrzymuję komunikat niżej. taki komunikat juz na miui 14.0.5.0 zrobiłem aktualizacje do hyperos otrzymałem pozwolenie na forum xiaomi community według instrukcji na miuipolska bez zmian. This Device is not activated, please activate it and try to unlock again więc, telefon był już odblokowany zaraz po zakupie i było wszystko dobrze. niestety, padła grafika i została wymieniona płyta główna na gwarancji. od tego momentu, nie jestem w stanie odblokować bootloadera poprzez powyższy komunikat. dodam iż w tym roku nie odblokowałem z mojego konta xiaomi żadnego telefonu więc nie mam nałożonego limitu. mam x3pro który swojego czasu wrócił z gwarancji i miałem ten sam problem ale zmiana konta i numeru pomogło w tym przypadku x5pro 5g juz ten sposób nie zadziałał (na miui). telefon był w CCS i tam Twierdzą ze nie wiedzą czemu. proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Acid Opublikowano 17 Lutego 2024 Opublikowano 17 Lutego 2024 Znamy problem. Już były takie przypadki. Pozostaje tylko direct unlock. https://sklep.micenter.pl/pl/p/Usluga-szybkiego-odblokowania-Xiaomi/456
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Lutego 2024 Opublikowano 18 Lutego 2024 Nie, po prostu tak się dzieje z telefonami, które przychodzą z serwisu po wymianie płyty na przykład...
KakarottoMui Opublikowano 23 Lutego 2024 Autor Opublikowano 23 Lutego 2024 więc nie pozostaje nic innego jak sprzedać telefonik. jeszcze mnie nie po.....o ze nie dosc ze 1500 kupiłem to jeszcze przeplacac zeby miec bl odblokowany... a wysłanie ponownie do ccs coś by dało? bo jak nie to pozostaje mi go jak najszybciej wykonczyć oddac na gwarancje 3ci raz i zarzadac rekojmi zwrot albo wymiana na inny....
Netoper Opublikowano 23 Lutego 2024 Opublikowano 23 Lutego 2024 Umożliwienie odblokowania BL niestety nie wchodzi w zakres obsługi gwarancyjnej.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Hidnam Opublikowano 23 Lutego 2024 Opublikowano 23 Lutego 2024 Telefon po serwisie nie ma tej samej funkcjonalności (tych samych możliwości) co wcześniej, a nawet wyczuwam chęć wyłudzenia pieniedzy za przywrócenie tego co było możliwe przed wysłaniem do serwisu, serwis nie ma prawa zabraniać mi odblokowywania boot loadera. Telefon może został kupiony właśnie dla tego, że była taka możliwość, a teraz dla kupujacego jest nic nie wart. Ja bym nie odpuścił serwisowi ograniczania możliwości.
kris68 Opublikowano 23 Lutego 2024 Opublikowano 23 Lutego 2024 Hidnam jednak w niektórych przypadkach opłaca się posłuchać tego co zaproponował ACID, to nie jest taka ogromna kasa, a jak masz jednego z nowszych Xiaomi, za 4,5k to kwota 350 zł ujdzie, niż nie móc się bawić telefonem. I nauczka nie kupować telefonów przeznaczonych tylko na rynek CN, bo niby trochę taniej a jak się nie znasz to go jednym przyciskiem uceglisz.
dd4422 Opublikowano 23 Lutego 2024 Opublikowano 23 Lutego 2024 Ja mam poco x5 pro z polskiej edycji, kupiony w Media mark.Jest po wymianie płyty i mam też problem z odblokowaniem bl.Przed wymiana nie było problemu z unlockiem.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu TapatalkaI dalej brak rozwiązania, poza płaceniem czego nie mam w planach.
Rekomendowane odpowiedzi