Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem polega na odblokowaniu BL. robię wszystko  jak trzeba i otrzymuję komunikat niżej. taki komunikat juz na miui 14.0.5.0 zrobiłem aktualizacje do hyperos otrzymałem pozwolenie na forum xiaomi community według instrukcji na miuipolska bez zmian. 

This Device is not activated, please activate it and try to unlock again

więc, telefon był już odblokowany zaraz po zakupie i było wszystko dobrze. niestety, padła grafika i została wymieniona płyta główna na gwarancji. od tego momentu, nie jestem w stanie odblokować bootloadera  poprzez powyższy komunikat. dodam iż w tym roku nie odblokowałem z mojego konta xiaomi żadnego telefonu więc nie mam nałożonego limitu.

mam x3pro  który swojego czasu wrócił z gwarancji i miałem ten sam problem ale zmiana konta i numeru pomogło w tym przypadku x5pro 5g juz ten sposób nie zadziałał (na miui).
telefon był w CCS i tam Twierdzą ze nie wiedzą czemu.
proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. 

unlock.png

Opublikowano

więc nie pozostaje nic innego jak sprzedać telefonik. jeszcze mnie nie po.....o ze nie dosc ze 1500 kupiłem to jeszcze przeplacac zeby miec bl odblokowany...  a wysłanie ponownie do ccs coś by dało? bo jak nie to pozostaje   mi go jak najszybciej wykonczyć  oddac na gwarancje 3ci raz i zarzadac rekojmi zwrot albo wymiana na inny....

Opublikowano

Telefon po serwisie nie ma tej samej funkcjonalności (tych samych możliwości) co wcześniej, a nawet wyczuwam chęć wyłudzenia pieniedzy za przywrócenie tego co było możliwe przed wysłaniem do serwisu, serwis nie ma prawa zabraniać mi odblokowywania boot loadera. Telefon może został kupiony właśnie dla tego, że była taka możliwość, a teraz dla kupujacego jest nic nie wart.

Ja bym nie odpuścił serwisowi ograniczania możliwości.

Opublikowano

Hidnam  jednak w niektórych przypadkach opłaca się posłuchać tego co zaproponował ACID, to nie jest taka ogromna kasa, a jak masz jednego z nowszych Xiaomi, za 4,5k to kwota 350 zł ujdzie, niż nie móc się bawić telefonem. I nauczka nie kupować telefonów przeznaczonych tylko na rynek CN, bo niby trochę taniej a jak się nie znasz to go jednym przyciskiem uceglisz.

Opublikowano

Ja mam poco x5 pro z polskiej edycji, kupiony w Media mark.Jest po wymianie płyty i mam też problem z odblokowaniem bl.Przed wymiana nie było problemu z unlockiem.

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

I dalej brak rozwiązania, poza płaceniem czego nie mam w planach.