Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Nie wiem czy prawidłowo nazwałem ale wkurza mnie zielona kropka koło stanu baterii. Na kilku zrzutach widziałem że nie ma tej kropki. Podpowie ktoś jak to wyłączyć?

Edited by raftter
Posted

nie wydaje mi się że gdzieś jest możliwość żeby się tego pozbyć ... przynajmniej nie z naszego poziomu zwykłych użytkowników 🙃 na zrzutach mogło jej nie być bo nie wyświetla się przecież cały czas - tylko jak apka uzyskuje dostęp do lokalizacji ...

Posted

Aż nie chce mi się wierzyć że nie można tego wyłączyć. Ale patrząc historycznie to było to samo z ikoną NFC. Już się ucieszyłem że w Hyper Os jej nie ma to inne badziewie wcisnęli. Chyba będę musiał się nauczyć z tym żyć, bo z udostępniania lokalizacji nie zrezygnuję 😭. Może autorzy systemu przemyślą temat i ją wyłączą.

Posted

Powiadomienia, że jakaś apka korzysta w tle z danych "wrażliwych" to wymóg przepisów EU na google. Podobnie jest jeśli któraś uzyskuje dostęp np. do mikrofonu.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Posted
8 godzin temu, Netoper napisał(a):

Powiadomienia, że jakaś apka korzysta w tle z danych "wrażliwych" to wymóg przepisów EU na google. Podobnie jest jeśli któraś uzyskuje dostęp np. do mikrofonu.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Z mikrofonu, z kamery, z lokalizacji ja to rozumiem - ale dlaczego na Romie Eu?

Przecież podobna sytuacja jest z nagrywaniem rozmów, a na xiaomi.eu można nagrywać.

Posted
W dniu 15.02.2024 o 17:58, raftter napisał(a):

Z mikrofonu, z kamery, z lokalizacji ja to rozumiem - ale dlaczego na Romie Eu?

Przecież podobna sytuacja jest z nagrywaniem rozmów, a na xiaomi.eu można nagrywać.

to dotyczy Googla ... nagrywanie rozmów jest funkcjonalnością Xiaomi w ich oryginalnym romie CN ... dlatego nie ma tego w globalach (poza wyjątkami w postaci Tajwan czy Indonezja ...)